LIFESTYLE SPEELGOED

Met deze spellen kom je de kerstvakantie wel door *

16 december 2020

Nederland is in lockdown. Wie had dat gedacht… Nou, ik niet eerlijk gezegd. We konden al niet zoveel, maar nu zijn de beperkingen nog groter. Gelukkig blijft er genoeg over waarmee je je tijdens en rond de feestdagen mee kunt vermaken. Wat dacht je van een wandeling in de natuur, een kerstfilm, thuis creatief bezig zijn, iets lekkers bakken of een spelletje spelen? In die laatste categorie geef ik je vandaag wat inspiratie. Ik ontving van Asmodee namelijk een selectie van hun leukste (bord)spellen voor thuis en laat ze je hieronder een voor een zien.

Unlock!: ontsnappingsavonturen

Toen ik dit spel zag werd ik meteen enthousiast. Het is namelijk gebaseerd op escape rooms en laat ik daar nu net dol op zijn! Het doel van het spel is om samen met je medespelers binnen 60 minuten uit een ruimte te ontsnappen. Via een gratis app voor je smartphone word je door verschillende scenario’s geleid. Daar moet je de ruimtes doorzoeken, puzzels oplossen en voorwerpen combineren. Het is dus een coöperatief spel waarbij je samen naar een doel toewerkt. Super tof! Zoek je nog een leuk cadeautje voor onder de boom, dan scoor je hier zeker punten mee.

Ticket to Ride Amsterdam

Ben je een beetje bekend met bordspellen, dan ken je Ticket to Ride vast wel. Het is een van mijn favoriete spellen. Het is redelijk eenvoudig, leuk om te spelen en vaak is tot het einde spannend wie er heeft gewonnen. Er is nu een nieuwe editie van het spel uitgebracht. Ticket to Ride Amsterdam is een speciale korter durende variant van het originele spel. Het heeft ook een compacter formaat en is dus lekker makkelijk mee te nemen. Een spelletje duurt ongeveer 15 minuten. Perfect om tussen twee gangen van het kerstdiner te spelen dus 😉 Ik heb het laatst uitgeprobeerd met mijn broertje en schoonzusje en wij vinden het een aanrader! Leuk ook dat het gaat over Amsterdam tijdens de Gouden Eeuw. Veel herkenbare plekken. Ik hoop eigenlijk dat er ooit ook nog een Eindhovense editie komt…

HINT

Dit is nu een typisch voorbeeld van een bordspel dat je met oud & nieuw met een groepje vrienden speelt. Bij het partyspel HINT gaat het erom je teamgenoten begrippen te laten raden door middel van tekenen, praten, uitbeelden of neuriën. Je kunt een hint krijgen, een hint geven en als je heel goed bent zelfs een hint stelen… Een spelletje duurt ongeveer een half uur en de categorieën zeer gevarieerd. Je kunt het met 4 tot 8 spelers spelen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar het gaat zeker mee als ik met oud & nieuw naar vrienden ga.

Dobble classic

Hier was niet alleen ik maar vooral Lise erg blij mee. Zij is namelijk gek op het spelletje Dobble en we hadden laatst ontdekt dat er bij ons spel een aantal kaarten zoek zijn. Dat is niet handig, dus nu hebben we weer een complete set! Lise is net 7 jaar geworden en begint spelletjes nu echt leuk te vinden en kan er ook wat langer haar aandacht bij houden. Je kunt Dobble op vijf verschillende manieren spelen en dat maakt dat het niet snel verveelt. Welke versie je ook speelt, het is altijd de bedoeling dat je op twee verschillende kaarten als eerste het identieke symbool weet te vinden. En daar is Lise dus stiekem heel goed in! Echt een leuk spel om met je kinderen te spelen, maar ook voor volwassenen onderling een leuk snel spelletje. Elk potje duurt namelijk ongeveer een kwartier.

Heb jij nog aanraders die hier ook zouden moeten staan? Welk spel komt er tijdens de feestdagen zeker bij jou op tafel?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.