LIFESTYLE

Met deze keukengadgets wordt koken een eitje *

5 oktober 2019
gadgets voor in de keuken

Koken. Meestal vind ik het best leuk om te doen. Helemaal als hetgeen ik maak daarna met smaak wordt opgegeten natuurlijk. Maar niet iedereen houdt ervan om elke dag in de keuken te staan. Om het koken misschien niet leuker, maar zeker wel een stukje makkelijker te maken, kun je handige gadgets aanschaffen. Als jij de juiste gadgets in huis hebt, bespaar je jezelf veel tijd. En die kun je dan weer aan andere (misschien leukere) dingen besteden. Welke gadgets zijn er zoal en wat zijn mijn persoonlijke favorieten?

Standaard keukengadgets

Iedereen kent wel de knoflookpers, de dunschiller en de maatlepeltjes. Ze lijken misschien niet onmisbaar, maar je voelt je toch lichtelijk onthand als je ze nodig hebt en niet kunt vinden. Altijd als ik in een vakantiehuisje ben, realiseer ik me hoe handig dit soort spulletjes in de keuken stiekem zijn. Een gadget dat ik ook enorm handig vind is de eiersnijder. Ideaal als je een broodje wilt beleggen met dunne plakjes ei. Wist je trouwens dat je er ook heel fijn champignons mee kunt snijden?

Fastfood gadgets

Behalve de wat meer standaard keukengadgets, zijn er tegenwoordig ook handige gadgets die wat minder voor de hand liggen. Wie van fastfood houdt bijvoorbeeld, zal ook weleens een pizza in de supermarkt kopen, of thuis zelfgemaakte hamburgers willen maken. Of het niet erg lang duurt om zelf een pizza of hamburger te bereiden? Nee hoor, want hiervoor bestaan een aantal handige gadgets. Zo heb je bijvoorbeeld de pizzaschaar, waarmee je de pizza gemakkelijk in stukken kunt knippen. Knippen gaat veel gemakkelijker en sneller dan snijden met een pizzasnijder of met mes en vork. Wie houdt van een goede hamburger kan met een speciale hamburgermaker helemaal zelf een verse hamburger maken. Je kruidt het gehakt zelf en perst het vervolgens met deze gadget tot een mooie burger. Even op de grill en smullen maar!

Andere handige gadgets

Behalve deze fastfood gadgets, zijn er nog veel meer handige spulletjes die het werken in de keuken gemakkelijk kunnen maken. Ben jij vrijwel iedere dag veel tijd kwijt aan het snijden van kruiden? In dat geval is het geen slecht idee om een kruidensnijder aan te schaffen. Kruidensnijders heb je in verschillende soorten en maten. Allemaal zorgen ze ervoor dat jouw verse kruiden binnen no-time klaar zijn om aan een gerecht toe te voegen.

Voor iedere taak in de keuken is er wel een handige gadget uitgevonden. Nu is het uiteraard niet de bedoeling dat je keuken gevuld raakt met nutteloze gadgets. Ga daarom goed na welke gadgets jij wel of niet nodig hebt. Ben jij op zoek naar meerdere gadgets, gerangschikt op handigheid? Dan is het aan te raden dit magazine eens te bekijken.

Welke gadgets zijn voor jou echt onmisbaar in de keuken?

*Disclaimer

Afbeelding keukenspullen afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Technologie.nl 14 oktober 2019 at 17:07

    Toffe gadgets! Ik zoek eigenlijk nog een gadget waarmee ik heel makkelijk kan schoonmaken. Weet jij nog leuke tips?

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.