LIFESTYLE

Lise’s derde verjaardag | onze aanpak *

18 november 2016

noppies1

Morgen is het zover. Dan wordt mijn grote kleine meisje drie jaar! Het is een drukke periode voor ons, maar natuurlijk laten we haar verjaardag niet zomaar voorbij gaan. Ze kijkt er al weken naar uit! Wel hebben we bewust een aantal keuzes gemaakt zodat het allemaal behapbaar blijft en we er zelf ook van kunnen genieten.

De uitnodigingen voor haar verjaardag verstuurden we ongeveer een maand van tevoren. Ik was toen dus nog zwanger, maar wist dat de baby er op haar verjaardag zeker zou zijn. Omdat vooral Lise’s eerste verjaardag erg druk was, zijn we eens goed gaan kijken wie we wel (en dus ook wie we niet) wilden uitnodigen. Maar op basis waarvan dan, zul je denken. Nou, eigenlijk zijn we gewoon vanuit Lise zelf gaan denken. Het is haar feestje en dus wil je mensen uitnodigen die zij vaak en graag ziet.

Wat familie betreft nodigden we alleen het kleinste kringetje om ons heen uit. Dus de opa’s en oma’s, M zijn broer met gezin, mijn broertje en mijn tante. Daarnaast zijn we gaan kijken met welke kinderen Lise het meest omgaat binnen onze vriendenkring, die we samen met hun ouders ook uitnodigden. Volgens mij waren dat er uiteindelijk ongeveer vijf. En dan nog Lise’s achterbuurmeisje en vriendinnetje op de peuterspeelzaal met haar ouders.

Cadeautjes

Heel veel tijd om te shoppen heb ik de afgelopen weken niet gehad. Het is volgens mij sowieso een dikke maand geleden dat ik zelf door de stad heb gewandeld. Ergens wel jammer want ik hou er zo van om voor cadeautjes zelf de stad in te gaan, maar het is even niet anders. Van ons krijgt Lise haar eerste echte fiets, die ik dus online besteld heb. Van de overige cadeautjes hadden we er eentje al heel lang in huis en het andere heb ik eveneens online besteld. We hebben er bewust voor gekozen niet zelf al een berg cadeautjes te geven, omdat ze al genoeg zal krijgen en Sinterklaas en Kerst er ook nog aankomen… Maar de paar dingen die ze van ons krijgt zullen een schot in de roos zijn verwacht ik.

Hapjes en drankjes

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. En omdat we niet met een al te groot gezelschap zullen zijn, hebben we dit keer aan één taart en cupcakes voor de kinderen voldoende. Die laten we maken bij de dame die ook onze gender reveal taart maakte. Het was een last minute opdracht dus ze gaat het wat anders aanpakken, maar het feit dat Lise’s idolen Jokie en Jet erop staan zal ze geweldig vinden. Je kunt tegenwoordig trouwens ook eenvoudig online een taart bestellen, bijvoorbeeld bij GefeliciTAART. Je bestelt de taart dan dus via internet en deze wordt vervolgens gewoon (vaak de eerstvolgende werkdag) bij je thuisbezorgd! Fijn als je druk bent met de overige voorbereidingen van het feest. Wat drankjes betreft hebben we nog veel over van het kraamfeest, dus dat komt mooi uit. We vieren het feestje ’s middags, dus er zullen nog wel wat hartige hapjes gehaald moeten worden.

En dan is het alleen nog een kwestie van vanavond de woonkamer versieren en dan zijn we er klaar voor! Hoe groots pak jij de verjaardag van je kind(eren) aan?

* Disclaimer

9 Comments

 • Reply Manon 18 november 2016 at 06:05

  Morgen alweer jarig hè!!! Ondanks hier geen minibaby hebben wij ook dezelfde aanpak. Mensen die Nilo vaker dan (bij wijze van) 5x per jaar ziet en diegene ook echt kent. Geen tantes van ons die hij 1x sporadisch ziet ofzo! Wij hebben lekker makkelijk de Hema fototaart besteld haha. Heb er zin in dit jaar! Veel plezier alvast ^^

 • Reply Charlotte 18 november 2016 at 06:15

  Veel plezier alvast! Hopelijk heeft jullie moppie een topdag, maar dat komt vast goed!

 • Reply Nicole 18 november 2016 at 06:25

  Wij hebben ook het eerste jaar niet eens groots aangepakt. Die ruimte hebben we sowieso niet in ons huis maar vind dat ook onzin. Ben benieuwd hoe ze haar cadeaus vind!

 • Reply Loes Johanna 18 november 2016 at 07:27

  Alvast heel veel plezier, dat moet zo te lezen helemaal goed gaan komen!

 • Reply Jamila 18 november 2016 at 08:22

  Alvast veel plezier mijn dochtertje is zaterdag ook jarig ze wordt 2 jaar wij vieren eigenlijk geen verjaardagen maar voor kleine kinderen maken wij een uitzondering alleen oma en mijn tante komen verder heb ik geen andere fam die wonen in tuniesie en die kent ze nog niet!
  Ik ga de taart zelf maken en we versieren ook ons huis en haar stoel enze krijgt een kleinigheid aan gezien ik niet zo veel uit kan geven zou wel willen maar het gaat niet
  Hopelijk heeft ze dan toch plezier aan haar verjaardag

 • Reply Jodi - liefthuis 18 november 2016 at 10:27

  Wat bijzonder en wat leuk zon verjaardag voorbereiden. Goed over nagedacht met het bezoek en alsnog een aardig clubje

 • Reply Vlijtig Liesje 18 november 2016 at 11:06

  Wij nodigden altijd de familie uit, maar verder niet een groot themafeest of zo.

 • Reply Iris 18 november 2016 at 15:29

  Wat mij opvalt is dat je zegt dat ze al veel kadootjes krijgt met de feestdagen dus rustig aan doet met kados. Voor mij is een fiets echt al groot genoeg om te geven. Daar hoeven niet nog meer kadootjes bij wat mij betreft. Verder leuk.om te lezen dat je zo bewust minder mensen uitnodigde. Daar kan ik nog wat van leren. Men wat vind ik dat lastig.

 • Reply Linda 18 november 2016 at 23:51

  Alvast gefeliciteerd en veel plezier!
  Elaiza is 24-12 jarig, dan wordt ze 2. Vieren het vrij klein, maar dat heeft ook wel te maken met de datum. Vorig jaar wel veel mensen uitgenodigd (hebben ook grote familie), maar het grootste deel komen niet op kinderverjaardagen en/of waren op vakantie.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.