LIFESTYLE

De leukste family planners voor 2017!

20 december 2016

family planners

Hoewel veel mensen tegenwoordig een digitale agenda bijhouden zijn er stiekem toch ook nog wel mensen die het fijn vinden een planning ‘op papier’ te hebben. Ik zweef er een beetje tussenin, maar ik word wel hebberig van alle leuke family planners die er te koop zijn. Ik zet de leukste family planners voor 2017 voor je op een rij!

Wat is een family planner?

Een family planner, ook wel familieplanner, is een kalender waarop je voor meerdere personen apart afspraken kunt noteren. In een druk gezin kun je door de verschillende hobby’s, verplichtingen, clubjes en afspraken, het overzicht weleens kwijtraken. Een family planner kan dan overzicht bieden. Handig!

Omdat het oog ook wat wil heb je family planners in alle soorten en maten. Voor elk wat wils dus. Leuk om voor jezelf te kopen, maar minstens zo leuk om cadeau te doen! Met het nieuwe jaar voor de deur is het wat mij betreft een leuk cadeautje voor onder de kerstboom.

family planners

Van links naar rechts en van boven naar beneden zie je:

 1. De Pauline Oud Familieplanner is een overzichtelijke gezinsplanner geschikt voor vijf gezinsleden. Prijs: €12,50.
 2. De echte Frozen-fans kunnen hun hart ophalen bij de Frozen Familieplanner. Geschikt voor vijf gebruikers. Prijs: €12,50.
 3. Mooi is ‘ie hè, de Pip maandkalender? Wederom plek voor de afspraken van vijf gezinsleden.
 4. Gek op bloemen(prints), dan is de Janneke Brinkman Familie Week Notitiekalender echt een planner voor jou. Prijs: €12,99.
 5. De kattenliefhebber vindt de Franciens Kattenfamilie Week Notitiekalender vast leuk. Hij heeft dezelfde opmaak als die van Janneke Brinkman, maar dan dus met katten in plaats van bloemen. Prijs: €10,99.
 6. Deze heb ik zelf in huis! Action heeft namelijk dit jaar ook een eigen familieplanner in het assortiment. Je kunt er voor vijf gezinsleden afspraken op schrijven en het leuke is dat je er fotootjes in kwijt kunt! Prijs: €2,79.
 7. De VrolijkPlanner vind ik persoonlijk de mooiste van het lijstje. Het is een lifestyle planner van Studio Vrolijk, bestemd voor de afspraken van zes gezinsleden. Opgemaakt in verschillende kleurthema’s, met elke week een inspirerende quote.
 8. Een speelse, gezellige planner is de Babette familieplanner. Er is plaats voor de afspraken van vijf personen. Bovenaan is ruimte om de namen op te schrijven. Prijs: €12,50.
 9. Een echt pareltje is de Family Planner van Pimpelmees. Zes gezinsleden kunnen er hun afspraken op kwijt. Ieder kiest een diertje en kan de planner naar hartelust gaan vullen. Ook zit er een stickervel bij waarmee je belangrijke afspraken extra kracht kunt bijzetten. Andere extra’s zijn een halfjaaroverzicht van 2018 (jan t/m jun), een pagina voor belangrijke gegevens, telefoonnummers, schoolvakanties, etc en twee plastic insteekhoesjes voor paperassen. Prijs: €14,99.

Zoals ik al schreef zweef ik een beetje tussen de digitale agenda (op mijn telefoon) en de papieren variant in. Zo heb ik een Filofax en nu dus ook de familieplanner van Action. Of het heel handig is die drie dingen naast elkaar te gebruiken weet ik niet (ik denk het niet), maar ik ben er voor mezelf gewoon nog niet uit wat het handigste werkt.

Maak jij gebruik van een family planner om de afspraken van alle gezinsleden te noteren en welke van bovenstaande is jouw favoriet?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

Misschien vind je dit ook leuk:

15 Reacties

 • Reactie marjonS 20 december 2016 at 07:02

  Ik gebruik graag een family planner. Al een aantal jaren. Afgelopen jaren de planner van kruidvat gehad. Dit jaar de planner van Action met de fotootjes aan de zijkant.
  Hij mag al bijna worden opgehangen.
  marjonS schreef: Een nieuwe kalender #AnneKoenMy Profile

 • Reactie Nicole 20 december 2016 at 07:11

  Ik heb ook die van de Action maar dan de andere versie! Bijna gebruiken!! Jeeehhh
  Nicole schreef: Praatjesmaker #2My Profile

 • Reactie Loes Johanna 20 december 2016 at 07:37

  Ik gebruik nu de agenda op mijn telefoon, die gelinkt is aan die van manlief. Zo zien we altijd de afspraken die we er allebei inzetten. Ik vind zo’n family planner heel tof, maar zal waarschijnlijk gewoon mijn telefoon blijven gebruiken. Vind het ook wel handig dat ik die altijd bij me heb!
  Loes Johanna schreef: Werkende mama, wat is ons plan?My Profile

 • Reactie Maud Latour 20 december 2016 at 07:50

  Ik hád die van de Action. Alleen kwam ik er achter dat die 3 weken mistte haha. Niet handig. Ben daarom toch maar weer teruggegaan naar die van Pauline Oud. Die hebben we dit jaar ook gehad

 • Reactie Vlijtig Liesje 20 december 2016 at 10:30

  Ik houd niet zo van gezinsplanners. Ik gebruik liever mijn moleskine op bijna A4 formaat.
  Vlijtig Liesje schreef: 5 Favoriete kerstfilms van mijMy Profile

 • Reactie Cherish 20 december 2016 at 10:34

  Vanaf dit jaar gaan wij de family planner gebruiken. En heel toevallig is die van de Action. Ik ben nog van de papieren agenda’s en ik ben benieuwd hoe zo een planner erbij gaat bevallen. Met name de vrije schooldagen van mijn dochter vergeet ik dus hoop dat de planner mij hierbij helpt… leuk dat je hierover een artikel hebt geschreven

 • Reactie Essma 20 december 2016 at 11:20

  Die van PIP is inderdaad leuk! Ophelia mocht voor volgend jaar kiezen, dus moeten we het met de Duitse ‘Findet Dory’ doen 😄😅
  Essma schreef: Favoriete Apps voor elke ouderMy Profile

 • Reactie jonna@burgertrutjes 20 december 2016 at 19:19

  Leuke kalenders! Heb zelf geen kids, maar ik word er zelfs vrolijk van 🙂
  jonna@burgertrutjes schreef: Gin Tonic, oftewel een GT – zo maak je het lekkerste drankje thuisMy Profile

 • Reactie Saskia 20 december 2016 at 20:52

  Deze zijn inderdaad erg leuk!

 • Reactie Cynthia 20 december 2016 at 21:56

  We gaan vanaf volgend jaar een familieplanner gebruiken, ik ben heel benieuwd of het gaat werken. Meestal gebruik ik zelf mijn agenda op m’n telefoon

 • Reactie Channah 21 december 2016 at 11:21

  Ik denk dat ik vanaf volgend jaar ook aan een family planner moet geloven, alle afspraken kan ik nu nog wel bijhouden in de agenda van mijn telefoon, maar ik ben zo’n chaoot (zeker nu ik zwanger ben) en met 2 kindjes heb je natuurlijk een boel afspraken.. Ik vind ze allemaal heel leuk en vrolijk eigenlijk, maar ik ben zelf gek van Pauline Oud, maar ik vind die van Pip mooier eerlijk gezegd.
  Channah schreef: Mama: wimperextensions om tijd te besparen?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge