LIFESTYLE

9 x de leukste familieplanners voor 2018!

11 januari 2018

Hoewel veel mensen tegenwoordig een digitale agenda bijhouden zijn er genoeg die het toch fijn vinden (ook) een planning ‘op papier’ te hebben. Om binnen het gezin overzicht te houden tussen alle afspraken van de gezinsleden kan een familieplanner handig zijn. Er zijn enorm veel verschillende, dus er is voor elk wat wils. Ik verzamelde de leukste familieplanners voor 2018!

Wat is een familieplanner?

Een familieplanner is een kalender waarop je voor meerdere personen apart afspraken kunt noteren. In een druk gezin kun je door de verschillende hobby’s, verplichtingen, clubjes en afspraken, het overzicht weleens kwijtraken. Een familieplanner kan dan overzicht bieden. Handig!

Omdat het oog ook wat wil en elke planner net weer andere eigenschappen heeft, zijn er familieplanners in alle soorten en maten. Voor elk wat wils dus. Leuk om voor jezelf te kopen, maar minstens zo leuk om cadeau te doen!

Van links naar rechts en van boven naar beneden zie je:

1 De Pauline Oud Familieplanner is een overzichtelijke gezinsplanner geschikt voor vijf gezinsleden. Prijs: €11,99.

2 Lichtingen peuters, kleuters en schoolkinderen werden al groot met de enige echte Family Survival Planner. Met humoristische en handige tips van de multitaskende moeders Rinskje Koelewijn en Toni Westenberg met zowel de Nederlandse als de Belgische schoolvakanties. Prijs: €18,99.

3 De Leef! Familieplanner is bestemd voor de hele familie en biedt voor zes gezinsleden plaats voor het noteren van afspraken. Iedereen week begint op zondag. De teksten zijn verzorgd door Annemarie van Heijningen – Steenbergen. Prijs: €11,99.

4 Op de Homeplanner van Plan-Point kun je niet alleen afspraken noteren, maar ook de kookplanning, klusjes, memo’s, huishouden en boodschappen. Bovendien bevat de Homeplanner extra pagina’s met o.a. een basislijst voor boodschappen, slimme opruimtips, een vlekkengids en EHBO voor veel voorkomende ongelukjes. Superhandig! Prijs: €12,99.

5 De Vrolijk Familieplanner is een lifestyle-planner voor gezinnen welke voor het 8e jaar verschijnt. Deze planner biedt in verhouding met andere planners maximale ruimte voor je afspraken. Er is ruimte voor zes gezinsleden. Prijs: €11,99.

6 Kun je in alle hectiek van het gezinsleven af en toe weleens wat positiviteit gebruiken dan is de Voor Positiviteit Familieplanner iets voor jou. Deze positieve weekplanner heeft ruimte voor 5 gezinsleden. Met wekelijks een prachtige positieve spreuk om ouders en kinderen te inspireren, plek voor extra notities en leuke stickers om de kalender mee te decoreren. Zo wordt samen plannen nog leuker! Prijs: €13,99.

7 Vanmiddag jazzdance, morgen hockeytraining én gitaarles. En vergeet het kinderfeestje van de oudste, de borrel bij de buren en de eetafspraak met je collega niet. Met de nieuwe Kidsproof Familyplanner weet je zeker dat je niets meer vergeet. Naast voldoende ruimte voor eigen notities, recepten én tips voor een gezellig dagje uit met het hele gezin, zit er ook een vel vol leuke stickers bij voor de kids. De weekkalender loopt van september 2017 tot en met december 2018 en heeft ruimte voor zes personen. Prijs: €16,99.

8 Het is een hele opgave om alle ballen in de lucht te houden. Want naast je eigen bezigheden moet je ook nog alle afspraken van het gezin onthouden. Een onmogelijke opgave. Hoe plan je dat allemaal? Simpel, met Piens Familie Planner. Deze loopt per maand en er is ruimte voor 5 gezinsleden. Prijs: €14,99.

9 Voor alle ouders en grootouders en leerkrachten die creativiteit, de natuur en verhalen willen koesteren en doorgeven, maar die ook gewoon met twee voeten in de 21ste eeuw staan, is er nu deze praktische weekplanner. Prijs: €14,99.

Naast de zojuist genoemde familieplanners zijn er zoals elk jaar ook weer diverse familieplanners met een thema verkrijgbaar. Hieronder vind je een selectie:

Samen met M gebruik ik de digitale agenda op mijn telefoon en laptop. Daar zetten we beide onze afspraken in. Ook afspraken van de kinderen komen daar in te staan. Daarnaast gebruik ik sinds vorig jaar een bullet journal, maar eigenlijk puur voor mezelf en mijn eigen taken, doelen en al het andere dat ik maar wil bijhouden.

Er hangt hier nog geen familieplanner aan de muur, maar ik kan me voorstellen dat wanneer de kinderen groter worden en meer en meer hun eigen hobby’s en afspraken krijgen, het toch wel een uitkomst kan zijn. Vooral omdat iedereen er even een blik op kan werken als hij op een zichtbare plaats in bijvoorbeeld de keuken hangt.

Maak jij gebruik van een family planner om de afspraken van alle gezinsleden te noteren en welke van bovenstaande is jouw favoriet?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

15 Comments

 • Reply marjonS 20 december 2016 at 07:02

  Ik gebruik graag een family planner. Al een aantal jaren. Afgelopen jaren de planner van kruidvat gehad. Dit jaar de planner van Action met de fotootjes aan de zijkant.
  Hij mag al bijna worden opgehangen.

  • Reply Monique 20 december 2016 at 23:16

   Leuk, dan hebben we dezelfde!

 • Reply Nicole 20 december 2016 at 07:11

  Ik heb ook die van de Action maar dan de andere versie! Bijna gebruiken!! Jeeehhh

 • Reply Loes Johanna 20 december 2016 at 07:37

  Ik gebruik nu de agenda op mijn telefoon, die gelinkt is aan die van manlief. Zo zien we altijd de afspraken die we er allebei inzetten. Ik vind zo’n family planner heel tof, maar zal waarschijnlijk gewoon mijn telefoon blijven gebruiken. Vind het ook wel handig dat ik die altijd bij me heb!

  • Reply Monique 20 december 2016 at 23:17

   Dat vind ik ook zo handig aan die digitale agenda ja. Zou ook niet zonder kunnen, dus ben benieuwd of ik ze naast elkaar kan gebruiken!

 • Reply Maud Latour 20 december 2016 at 07:50

  Ik hád die van de Action. Alleen kwam ik er achter dat die 3 weken mistte haha. Niet handig. Ben daarom toch maar weer teruggegaan naar die van Pauline Oud. Die hebben we dit jaar ook gehad

  • Reply Monique 20 december 2016 at 23:18

   Oh dat is onhandig! Hmm dan moet ik die van mij ook maar eens checken…

 • Reply Vlijtig Liesje 20 december 2016 at 10:30

  Ik houd niet zo van gezinsplanners. Ik gebruik liever mijn moleskine op bijna A4 formaat.

 • Reply Cherish 20 december 2016 at 10:34

  Vanaf dit jaar gaan wij de family planner gebruiken. En heel toevallig is die van de Action. Ik ben nog van de papieren agenda’s en ik ben benieuwd hoe zo een planner erbij gaat bevallen. Met name de vrije schooldagen van mijn dochter vergeet ik dus hoop dat de planner mij hierbij helpt… leuk dat je hierover een artikel hebt geschreven

  • Reply Monique 20 december 2016 at 23:19

   Ik ben ook benieuwd hoe het je gaat bevallen. Dank voor je reactie!

 • Reply Essma 20 december 2016 at 11:20

  Die van PIP is inderdaad leuk! Ophelia mocht voor volgend jaar kiezen, dus moeten we het met de Duitse ‘Findet Dory’ doen 😄😅

 • Reply jonna@burgertrutjes 20 december 2016 at 19:19

  Leuke kalenders! Heb zelf geen kids, maar ik word er zelfs vrolijk van 🙂

 • Reply Saskia 20 december 2016 at 20:52

  Deze zijn inderdaad erg leuk!

 • Reply Cynthia 20 december 2016 at 21:56

  We gaan vanaf volgend jaar een familieplanner gebruiken, ik ben heel benieuwd of het gaat werken. Meestal gebruik ik zelf mijn agenda op m’n telefoon

 • Reply Channah 21 december 2016 at 11:21

  Ik denk dat ik vanaf volgend jaar ook aan een family planner moet geloven, alle afspraken kan ik nu nog wel bijhouden in de agenda van mijn telefoon, maar ik ben zo’n chaoot (zeker nu ik zwanger ben) en met 2 kindjes heb je natuurlijk een boel afspraken.. Ik vind ze allemaal heel leuk en vrolijk eigenlijk, maar ik ben zelf gek van Pauline Oud, maar ik vind die van Pip mooier eerlijk gezegd.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.