LIFESTYLE

Leren klokkijken met Flik en Flak *

11 januari 2019
leren klokkijken

‘Mama, hoe laat is het nu? En hoe laat mag ik dan iets lekkers?’ Ik merkte dat Lise uit zichzelf interesse begon te tonen in de klok en wat het begrip ’tijd’ eigenlijk inhoudt. Om haar op een speelse manier het klokkijken eigen te maken, riep ik de hulp in van het duo Flik en Flak. Met haar eigen gepersonaliseerde horloge wordt klokkijken vanaf nu een makkie!

Leren klokkijken

Flik en Flak zijn (grote) broer en (kleine) zus. Zij vormen een heus dreamteam! Flik is blauw-wit van kleur. Hij houdt de minuten in de gaten en doet elke 60 seconden een stap vooruit. Flak is fel rood van kleur en helpt haar broer eraan herinneren dat 60 minuten samen één uur zijn. Ze probeert geduldig te wachten tot haar broer 60 stappen heeft gezet, voordat ze zelf een stap vooruit gaat.

Lise sprong een gat in de lucht toen ze haar nieuwe horloge uitpakte. ‘Ik heb eindelijk een écht horloge!’, riep ze. Toen ze zag dat haar eigen naam erop stond, was ze helemaal in de wolken. Bij het horloge ontvang je een kartonnen klok met wijzers, zodat je in het groot kunt oefenen. Ze vond Flik en Flak meteen interessant, zette de wijzers steeds in een andere positie en vroeg dan aan mij hoe laat het was. Zelf had ze al snel door hoe ze de hele uren moest aflezen. En ik gok dat de halve uren en kwartieren binnenkort ook kinderspel voor haar zullen zijn.

De Flik Flak-collectie

Ik ken de horloges van Flik Flak nog uit mijn eigen kindertijd. Volgens mij heb ik er zelf nooit een gehad, maar zag ik ze wel bij vriendjes op school. De wijzers zijn hetzelfde gebleven, maar uiteraard gaan de collecties helemaal met de tijd mee. De horloges worden gemaakt in Zwitserland, zijn BPA-vrij, schokbestendig en waterdicht tot 3 bar. De keuze is echt reuze als het gaat om de kleur en design van het bandje. Bovendien zijn er bandjes van textiel, maar ook van kunststof. Wat ik persoonlijk top vind is dat de horloges die een bandje hebben van textiel, wasbaar zijn in de wasmachine op 40 graden. Er kan dus lekker mee gespeeld en geravot worden zonder dat je bang hoeft te zijn dat het horloge vies wordt of stuk gaat.

Gepersonaliseerd Flik Flak horloge

Naast de ‘gewone’ collectie, kun je er ook voor kiezen een Flik Flak horloge te personaliseren. Dan wordt de naam van het kind op het bandje gestikt. Hoe leuk?! En handig bovendien, want als het horloge onverhoopt kwijtraakt, zorgt de naam ervoor dat de kans groter is dat het weer bij je kind terecht komt. Zo’n gepersonaliseerd horloge is ook erg leuk om cadeau te doen.

Ga je voor een gepersonaliseerd horloge, dan is de keuze qua designs iets beperkter dan wanneer je uit de complete collectie kunt kiezen. Maar in mijn geval was dat wel prettig, want ik vond er zoveel leuk! Via een speciale ontwerptool kies je een horloge en geef je aan welke naam er op het bandje moet komen te staan. Via een preview zie je direct wat het eindresultaat wordt. Het horloge bestel je vervolgens online en wordt gratis bij je thuisbezorgd.

De geschiedenis van Flik en Flak

Flik en Flak komen uit Zwitserland en bestaan al sinds 1987. Toen werd een kinderhorloge ontwikkeld dat meer was dan gewoon een horloge. Dit horloge was specifiek bedoeld om kinderen te leren klokkijken en ervoor te zorgen dat dit leerproces een leuke ervaring werd. De horloges van Flik Flak staan voor kwaliteit en werden al snel de best verkochte kinderhorloges ter wereld.

Flik Flak-horloges hebben een duidelijke wijzerplaat met sterke kleurcontrasten. Naast de uren zijn ook alle stappen van vijf minuten uitgeschreven. De tussenliggende minuten worden aangegeven met stipjes.

Is jouw kind al bezig met klokkijken?

Het product in dit artikel heb ik ontvangen van een merk of bedrijf.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.