LIFESTYLE

Lekker lezen in bed met het Lekker Lui Lezen kussen *

4 januari 2019

lekker lui lezen kussen

Wat doe jij meestal vlak voor je gaat slapen? Wees gerust, dit wordt geen spannende blog over mijn nachtelijke avonturen. Wel ga ik je wat vertellen over de liefde voor lezen die ik opnieuw heb uitgevonden. En dat alles dankzij mijn nieuwe aanwinst: het Lekker Lui Lezen kussen! En precies op dat kussen ga ik wat dieper in. Want wat is het een topper en wat vind ik dat iedereen er eigenlijk eentje zou moeten hebben. 

Eerst even over lezen. Want wat doe ik dat graag, maar wat komt het er overdag eigenlijk bar weinig van om er een boek bij te pakken. Iets met rondrennende kinderen en een huishouden dat schreeuwt om aangepakt te worden. Omdat bloggen en schrijven mijn werk zijn, sta ik mezelf dat wel toe in verloren uurtjes. Maar om het lezen van een boek te kunnen verantwoorden moet blijkbaar eerst mijn hele to do lijst afgewerkt zijn. En je raadt het vast al… dat is ‘ie nooit.

Lezen in bed

Een tijdje geleden besloot ik daarom gewoon eens te beginnen met standaard lezen voor het slapengaan. In eerste instantie met de ijdele hoop dat ik dan ook eerder aanstalten zou maken om naar bed te gaan, maar dat blijkt in de praktijk (nog?) niet echt te gebeuren. Het lezen gelukkig wel. En wat is het heerlijk! De ene dag vallen mijn ogen wat sneller dicht dan de andere, maar over het algemeen lukt het me vrij aardig om elke avond een half uurtje te lezen.

Maar iedereen die in bed leest zal beamen dat liggend, of half zittend, in bed lezen fysiek gezien nu niet bepaald optimaal is. Als M nog niet boven is jat ik zijn kussen weleens zodat ik iets beter zit, maar het blijft behelpen. Tot ik dus een samenwerkingsvoorstel ontving van Bedden.nl en daar in de webshop het ‘lekker lui lezen kussen’ ontdekte. Ik had dus nog nooit van een speciaal leeskussen gehoord, maar ze bestaan dus! Ik was erg benieuwd of dit kussen iets voor mij zou zijn en kreeg een exemplaar opgestuurd om te testen.

Het Lekker Lui Lezen kussen – wat vind ik ervan?

Het kussen koop je zonder kussenhoes. Aangezien het qua afmetingen afwijkt van een normaal kussen, kun je er niet zomaar elke willekeurige sloop omheen doen. Maar gelukkig is er een speciale kussenhoes te koop die speciaal voor dit kussen is ontworpen en er dus precies omheen past. Hij is er in de kleuren zand en antraciet. Ik koos voor de antracietkleurige variant. Hij past er inderdaad naadloos omheen en ik vind de kleur erg mooi. Wel vind ik de stof wat aan de dunne kant. Die had van mij wat rijker, dikker mogen zijn. Wel bevindt zich aan beide zijkanten van de hoes een handig ‘vak’ waar je een boek, ereader, de afstandsbediening van de tv, of bijvoorbeeld je leesbril (mits je die gebruikt) kunt bewaren.

Leeskussen alleen handig om te lezen?

Toen ik het leeskussen eenmaal in gebruik had, bedacht ik me opeens allemaal andere handige toepassingen. Want naast steuntje in de rug bij lezen en televisie kijken, is het ook heel fijn om tegenaan te zitten als je in bed op je laptop wilt werken. Maar ook voor moeders die net een baby hebben gekregen en op zoek zijn naar een stevig kussen voor in de rug tijdens het voeden lijkt het me een uitkomst.

Het leeskussen kost los €59,95. Voor de bijbehorende kussenhoes betaal je €27,95. Dat is niet extreem goedkoop. Dat weet ik. Maar met de wetenschap dat je het kussen waarschijnlijk voor vele jaren kunt gebruiken en hoeveel uren leesplezier het je op zal leveren is het de investering wat mij betreft in elk geval zeker waard.

Lees jij graag en waar en wanneer doe je dat het liefst?

Het product in dit artikel heb ik ontvangen van een merk of bedrijf.

1 reactie

  • Reply Marit 4 januari 2019 at 23:05

    Ik lees af en toe. Ik lees dan vaak ook een boek die je zo kan wegleggen om 2 maanden later weer verder te kunnen lezen. Net zoals GTST…. tijdens mijn zwangerschappen vooral veel gelezen. Ik nestelde mij dan vaan in een Voedingskussen op bed. Een beetje hetzelfde idee als de lui lezen kussen. Ik kon mijn nek er in leggen of mij zo op mijn zij draaien maar toch rechtop blijven zitten. Ja lezen is fijn.. ik moet het ook weer vaker doen! Misschien 1 van mijn. Goede voornemens!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.