LIFESTYLE

Waarom dit hét jaar is om kerstkaarten per post te sturen *

27 november 2020

Ik wilde een hele intro schrijven over de situatie waar we nu in zitten en de beperkte mogelijkheden die er zijn, maar ik ga ervan uit dat je dat wel weet. Feit is in elk geval dat er nog behoorlijk veel onzeker is over hoe kerst er dit jaar uit komt te zien. Mogen we met mensen samenkomen en zo ja, met hoeveel? Kunnen we uit eten of een drankje drinken in de horeca? Niemand die het weet. Vooral de beperkingen in het aantal mensen dat je mag uitnodigen vind ik heftig bij een feest waarbij het juist draait om samenzijn. En precies daarom is het dit jaar des te belangrijker om op een andere manier te laten merken dat je aan een ander denkt. Bijvoorbeeld door een kerstkaart per post te sturen.

Kerstkaarten per post

Vroeger mocht ik mijn moeder altijd helpen met het schrijven van een hele stapel kerstkaarten. We gingen dan eerst decemberzegels kopen en vervolgens de kaarten schrijven, in enveloppen doen, adressen erop schrijven en postzegels erop plakken en dan samen naar de brievenbus. Best gezellig om samen te doen altijd! Er zijn ook jaren geweest dat ik zelf kerstkaarten knutselde. Super leuk om te doen, als je er de tijd voor hebt tenminste. En helemaal leuk om te krijgen natuurlijk. Zo’n zelfgemaakte kerstkaart. Wie minder tijd heeft, maar het wel belangrijk vindt om dierbaren een fysieke kerstkaart te sturen, kan natuurlijk ook online terecht. Op diverse websites is het mogelijk kerstkaarten en enveloppen uit te kiezen, te voorzien van een mooie tekst en deze te laten verzenden. Ideaal als je wat minder tijd hebt.

Enveloppen

Een mooie kaart verdient natuurlijk een dito envelop. Je denkt misschien: ‘die gooi je toch meteen weg?’ Maar een glimmend gouden of felrode envelop springt er wel meteen uit tussen de overige post. Als je losse enveloppen koopt, let er dan goed op dat je de juiste maat kiest. Zeker als je online bestelt. De maat van enveloppen wordt met de combinatie van een letter en cijfer aangegeven. Zo is een C4 envelop bijvoorbeeld bedoeld om ongevouwen A4’tjes mee te versturen. In een C5 envelop passen dubbelgevouwen A4’tjes en C6 is bedoeld voor een A4’tje dat twee keer is dubbelgevouwen. In dat formaat kun je doorgaans een normaal formaat kerstkaart kwijt. Vaak heb je de keuze uit allerlei verschillende kleuren en bijvoorbeeld een glanzende of metallic afwerking. Leuk voor die geknutselde kerstkaart of als je de standaard witte enveloppen die je bij je kaarten krijgt maar saai vindt.

Zakelijke kerstkaarten versturen

Ben je ondernemer dan is het juist dit jaar ook heel leuk om een echte kerstkaart naar klanten en zakenrelaties te sturen. Heel tof is het om kaarten, maar ook enveloppen te personaliseren met je huisstijl of logo. Dit kun je vaak geheel online regelen. Je laat door het sturen van zo’n kerstkaart weten dat je aan je klant/zakenpartner denkt, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je jezelf weer even op een positieve manier onder de aandacht brengt. Een mooie boodschap op de kaart en verzenden maar!

Verstuur jij elk jaar kerstkaarten per post?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.