Een kaartje sturen kan voor allerlei gelegenheden. Je kunt iemand feliciteren met zijn verjaardag, de geboorte van een kind of een huwelijksjubileum, maar ook condoleren met een verlies of beterschap wensen. Helaas gebeurt het regelmatig dat kaartjes fouten bevatten. Omdat dat heel jammer is, help ik je graag om dit te voorkomen. Ik zet in deze blog 5 veelgemaakte fouten op een rijtje.
#1 Verkeerd adres
Wie een kaartje stuurt, wil natuurlijk dat het op het juiste adres bezorgd wordt. Dit heb je zelf in de hand, ongeacht of je het kaartje zelf op de post doet of hem laat versturen. Helaas wordt er geregeld een foutje gemaakt in het adres van de ontvanger. Zo sluipt er misschien een foutje in de postcode, of noteer je een verkeerd huisnummer. Het gevolg hiervan is dat het kaartje niet op het juiste adres bezorgd wordt. De persoon die hem ontvangen heeft, stuurt hem dan retour afzender. Hierdoor vind je het kaartje na een paar dagen vaak bij jezelf in de brievenbus.
#2 Te weinig postzegels
Het versturen van een kaartje kost geld. Je moet een envelop immers frankeren voordat je hem op de post doet. Dit brengt me bij een tweede veelgemaakte fout, want het gebeurt geregeld dat er te weinig postzegels op een envelop geplakt worden. Het gevolg hiervan is dat de ontvanger opdraait voor het verschil in kosten. Je voorkomt dit door de kaart met envelop te wegen op een keukenweegschaaltje. Kaarten tot 20 gram voorzie je van één postzegel met het cijfer 1, kaarten tot 50 gram van twee postzegels met het cijfer 1 (of eentje met het cijfer 2).
#3 Opmaakfouten
Ben je van plan om online een Greetz kaartje te sturen? Dan kun je zelf een foto toevoegen. Het gebeurt alleen geregeld dat een foto (deels) buiten de kaart valt. Omdat dit niet de bedoeling is, kijk je kritisch naar het voorbeeld als je klaar bent met ontwerpen. Als je hier niets geks ziet, mag je ervan uitgaan dat de kaart geen opmaakfouten bevat.
#4 Spelfouten
Kaarten worden vrijwel altijd voorzien van een tekst. Veel mensen lezen de tekst niet meer door voordat zij de kaart versturen. Doe je dit ook niet met de huwelijkskaart die je gemaakt hebt? Dan kan de tekst op de bruiloft kaart spelfouten bevatten. Omdat dit voor verwarring kan zorgen bij de ontvangers, wil je dit voorkomen. Lees de tekst daarom altijd nog een keer door voordat jij je kaart bestelt. Je kunt eventueel ook iemand anders vragen om dit te doen.
#5 Te laat versturen
Als je zelf een kaartje stuurt, moet je deze vaak voor een bepaalde tijd op de post doen als je wilt dat hij de volgende dag bezorgd wordt. Ben je dit vergeten of heb je geen kaartje in huis? Stuur dan online een kaartje. Greetz bezorgt je kaartje de volgende dag nog als je deze op werkdagen vóór 23.00 uur bestelt. Hier zijn wel kosten aan verbonden, maar je voorkomt zo wel dat je kaartje te laat bezorgd wordt.
Geen reacties