FEESTDAGEN LIFESTYLE

Interieur cadeautips voor de feestdagen *

13 december 2019
interieur cadeautips

Wat moet ik nu weer op mijn verlanglijstje zetten… Loop jij er ook vaak tegenaan dat je geen idee hebt wat je moet opschrijven als je om cadeauwensen wordt gevraagd? Een cadeaubon is altijd leuk om te krijgen natuurlijk, maar ik gok dat jij, net als ik, al heel blij bent met wat je hebt. Ik merk in elk geval dat hoe ouder ik word, hoe minder ik ’te wensen’ heb. Toch vind ik het altijd leuk om kleine dingetjes aan mijn interieur te veranderen, of het hier en daar een beetje te pimpen. Iets voor de inrichting van mijn woning vind ik dus heel leuk om te krijgen. Jij misschien ook? Er zijn best veel leuke, interieur cadeautips, te verzinnen. Ik geef je een aantal ideeën!

Fotolijstjes

Mooie foto’s van je dierbaren. Die mogen gezien worden! Je hebt vast al wel het een en ander aan fotolijstjes in huis, maar de trends op dat gebied wisselen toch vrij snel en je hebt tegenwoordig zulke gave, minimalistische en strakke fotolijstjes! Ik ben zelf dol op de lijstjes met een zwart of gouden frame. En dan liefst zo plat mogelijk. Niet allerlei poespas dat afleidt van waar het eigenlijk om draait: de foto! Voordeel is ook nog dat fotolijstjes niet duur (hoeven te) zijn en ze dus een perfect kleinigheidje zijn voor op je lijstje.

Sierkussen(s)

Nog een leuk idee op het gebied van interieur cadeautips zijn sierkussens. Ook hier volgen de trends elkaar namelijk in rap tempo op. Je eigen smaak verandert ook en misschien ben je gewoon uitgekeken op de kussens die je drie jaar geleden voor je nieuwe bank kocht. Een setje mooie nieuwe kussens of kussenhoezen is dus altijd welkom! En heb je voor binnen niets nodig, dan is het misschien leuk om, alvast met het oog op het voorjaar, wat tuinkussens te vragen voor de loungebank. Ik had onze bank in de tuin afgelopen zomer helemaal vol gelegd met kussentjes in allerlei maten, vormen en kleuren en werd er zo vrolijk van!

Bloempot of vaas

We gaan weer even terug naar binnen. Want wat is er fijner dan een mooie bos bloemen op tafel of een gave plant naast de bank? Vroeger was ik helemaal niet zo van het groen in huis, maar ik merk dat ik er steeds blijer van word. Voor die bloemen is het natuurlijk fijn om een prachtige vaas in huis te hebben. Leuk om cadeau te krijgen! En planten komen helemaal tot hun recht in een mooie pot (waarom noemen we dat eigenlijk ‘bloempot’ en geen ‘plantenpot’?). Helemaal leuk om die pot dan ook weer af te stemmen op de rest van je inrichting.

Plant

Ik heb zelf planten genoeg in huis staan, maar ben je nog op zoek naar een mooi exemplaar dan kun je dat natuurlijk ook prima op je lijstje zetten. Ga vooraf eens rondneuzen bij een tuincentrum en kijk wat je mooi vindt en ook vooral hoe groot de plant ongeveer moet zijn. O ja, en of hij zon of juist schaduw nodig heeft en niet al te veeleisend is qua zorg is misschien ook wel handig om rekening mee te houden.

Serviesgoed

Sinds we kinderen hebben sneuvelt er hier in huis regelmatig wat. Een glas hier, een kopje daar en ook veel van onze borden vertonen wat slijtage. Nu worden de kinderen steeds groter en blijft het serviesgoed hopelijk steeds wat langer heel. Hele dure dingen kopen of vragen zou ik persoonlijk nog niet aandurven, maar gelukkig is er voor minder geld ook enorm veel leuks te vinden op het gebied van serviesgoed. Wat dacht je van mooie koffiekopjes, gebaksbordjes of een set wijnglazen?

Hopelijk heb ik je met deze tips een beetje op weg kunnen helpen. Zet jij weleens interieuritems op je verlanglijstje en zo ja, wat krijg je dan het liefst? Of heb je misschien nog andere interieur cadeautips om aan dit lijstje toe te voegen?

*Disclaimer

Afbeelding interieur afkomstig van Shutterstock

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.