CHALLENGE LIFESTYLE PERSOONLIJK TAGS

Instagram Tag

21 januari 2015

Mijn favoriete en meest gebruikte sociale medium is zonder twijfel Instagram. Ik heb sinds augustus 2011 een account, maar ben tijdens mijn zwangerschap pas echt fanatiek gaan posten. Meerdere keren per dag check ik mijn feed om te kijken wat anderen voor leuke plaatjes hebben gepost en ik probeer zelf ook meerdere keren per dag een fotootje te delen.

Toen ik op Curvacious van Desirée de Instagram Tag voorbij zag komen, kon ik niet anders dan ‘m zo snel mogelijk zelf ook invullen. Et voilà, je kijkt nu naar het resultaat! Deze tag staat vol leuke foto’s. Sommige recent, andere al een stuk ouder. De tag werd oorspronkelijk bedacht door Danielle van Culturalize.

Welke foto kreeg in 2014 de meeste likes?

De foto die in 2014 de meeste likes kreeg is die van Lise’s eerste verjaardag waarop ze heel enthousiast juicht en haar kroon op heeft. Ik vind dit zelf een van de tofste foto’s van Lise tot nu toe, dus ik snap het helemaal! Hij kreeg er trouwens 148.

insta_mostliked

Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram?

Op het moment dat ik dit artikel zit te tikken is dat een foto van Lise die met een boekje naar me toe komt. Ik vroeg haar of ze zin had om met mama een boekje te lezen en warempel ging ze nog een boekje pakken ook! Ik verbaas me er echt over hoe snel ze dingen oppikt en hoeveel ze eigenlijk al weet en snapt.

insta_last

Wat is de allereerste foto die je plaatste op Instagram? #TBT

Dit is een leuke vraag! Ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie geen idee had welke foto dat zou kunnen zijn. Ik hoopte heel erg dat het geen gênante zou zijn, haha. Via Iconosquare kon ik er makkelijk achterkomen welke foto mijn allereerste was. En het is er eentje uit de Efteling! De welbekende paddenstoelenfoto die iedereen volgens mij wel in z’n verzameling heeft.

insta_first

Wat is je allerleukste foto op Instagram waar je zelf op staat?

Ai, lastig! En niet omdat dat zo heel veel foto’s zijn hoor… Ik vind de foto’s die we met kerst maakten wel geslaagd en daarom heb ik er daar eentje van uitgekozen! Die van mij met Lise. Zien we er niet super kerstig uit?

kerst

Van welke Instagramfoto krijg je ter plekke heimwee?

Dat zijn er zeker weten meerdere. In 2012 ging ik bijvoorbeeld voor het eerst naar Kroatië. Ik was meteen verliefd op het land en de mensen. Het klimaat is er ook super en je kunt er heerlijk en goedkoop eten. We zaten toen vlakbij het plaatsje Rovinj. Ik zou er zeker nog weleens heen willen, maar dan met Lise erbij natuurlijk!

Ik heb ook heimwee naar Parijs en dat is gewoon omdat dat mijn favoriete buitenlandse stad is. Ik ben er voor het eerst geweest in 2008 en sindsdien nog vele malen vaker. Ik vind de sfeer die de stad uitademt heel fijn en kan er uren rondlopen zonder verveeld te raken.

En uiteraard mochten een paar Zeeland-foto’s niet ontbreken. Met Zeeland heb ik een speciale band, omdat ik er al sinds mijn zesde bijna elk jaar kom. Ik kom er totaal tot rust en vind de uitgerekte natuur en de stranden zo prachtig. Gelukkig gaan we er over een paar maandjes weer heen. Ik kan niet wachten!

heimwee

Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2014 op de foto hebt gezet?

Ik had een paar foto’s verzameld, van sushi onder andere, maar die bleken niet in 2014 gemaakt te zijn. De foto hieronder is dat wel. Het is een coquille en hoewel dat beslist geen dagelijkse (of wekelijkse, maandelijkse) kost voor me is, vond ik dat voor een keer wel zo overheerlijk! We aten die avond bij Umami, wat overigens ook voor de overige gerechtjes die ze er serveren een echte aanrader is.

gerecht

Wat is de allerleukste foto die je maakte van een (huis)dier?

Dat is een foto die ik maakte van Sem, de hond van mijn ouders. Toen ik nog thuis woonde, was het natuurlijk ook mijn hond, maar nu vind ik dat gek klinken. Mijn ouders gingen die dag met de trein weg en Sem mocht toen bij mij blijven, zodat hij niet de hele dag alleen zat. Ik vond het wel gezellig, zo’n beestje om me heen! Lise was hier trouwens nog niet geboren. Dan had ik het niet aangedurfd denk ik.

sem

Wat is jouw meest gebruikte hashtag op Instagram?

Mijn meest gebruikte hashtags zijn #100happymamadays (naar aanleiding van mijn 100 Happy Mama Days Challenge) en #lievelise, die ik meestal gebruik als ik een foto van Lise op Instagram plaats. Als je nu zoekt op die hashtag, krijg je een mooie verzameling van haar leukste foto’s te zien!

Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij het meest?

Als ik foto’s eerst bewerk voor ik ze op Instagram plaats, gebruik ik daarvoor meestal de apps ‘Instacollage’ of ‘A beautiful mess’. De meeste foto’s plaats ik zonder filter, maar als ik kies voor een filter is dat in de meeste gevallen ‘Valencia’, gevolgd door X-Pro II.

Ik vond dit een hele leuke tag om in te vullen! Het was ook meteen een heerlijke trip down memory lane, omdat ik voor de vragen weer flink door mijn foto’s moest gaan neuzen.

Voel je trouwens vrij deze tag over te nemen op je eigen blog! Een (link)vermelding stel ik dan wel op prijs 🙂

Gebruik jij Instagram en zo ja, wat is je nickname daar en volg je mij al? 

10 Comments

 • Reply Seline 21 januari 2015 at 06:56

  Leuk hoe je hem hebt ingevuld! Wat wordt lise al groot zeg! Wat goed dat ze dat al doet met het boekje 🙂

 • Reply Mieke 21 januari 2015 at 21:46

  Oh leuk he, Instagram. Ook echt mijn versaving.
  Ik zette deze tag ook al eens online in december. Erg leuk om al die foto’s terug te kijken! 🙂

 • Reply Kimberley 21 januari 2015 at 23:58

  Leuke TAG. Ik gebruik instagram ook veel! Ben er pas helemaal overnieuw mee begonnen omdat ik nog al een TIK had met randen om foto’s. Die tik ben ik gelukkig afgeleerd en post lekker mijn foto’s gewoon standaard! Super leuk en Instagram staat bij mij op nummer 1, dik op nummer 1 trouwens. Ik volg je al zolang ik het weet. En jij mij ook zag ik. Mijn account is lifestylekimberley.nl

  Liefs kimberley

 • Reply Odile 22 januari 2015 at 01:00

  Leuke tag en leuke foto’s! Ik ga hem eerdaags ook doen! 🙂

 • Reply Desirée 22 januari 2015 at 14:40

  Leuk dat je hem hebt ingevuld! Ik vind de juichende-Lise-foto echt geweldig en hoop er ook zo eentje te kunnen maken van Shae over een weekje met haar eerste verjaardag.

  • Reply Monique 24 januari 2015 at 00:10

   Ik ben ook zo blij met die foto! Hoop inderdaad dat het je lukt er ook eentje van Shae te maken volgende week. Heel veel plezier alvast. Bijzonder, zo’n eerste verjaardag!

 • Reply Danielle 27 januari 2015 at 19:54

  Wat ontzettend leuk dat je The Instagram Tag hebt ingevuld die ik heb bedacht! Toen ik de tag op 13 december 2014 bedacht (http://culturalize.nl/2014/12/instagram-tag/), had ik niet verwacht dat het zo’n succes zou worden.

  Eén van de regels die ik bij de tag bedacht, was dat bloggers die de tag overnamen Culturalize.nl zouden linken (wel zo fair vind ik), ergens is dit helaas misgegaan. Ik zou je daarom willen vragen alsnog een link naar mijn blog toe te voegen in jouw artikel. Dan zet ik jouw blog weer bij de lijst op mijn blog (http://culturalize.nl/2014/12/leuke-bloggers-die-instagram-tag-invulden/).

  Natuurlijk is het ook erg fijn als je dit deelt met de bloggers die jij weer hebt getagd.

  Laat je van je horen? Dankjewel!

  Liefs Danielle

  • Reply Monique 28 januari 2015 at 09:32

   Ik had er geen idee van dat de tag oorspronkelijk van jou afkomstig was! Ik heb het aangepast en een link naar je blog toegevoegd 🙂

   • Reply Danielle 11 februari 2015 at 00:34

    Dankjewel!!

 • Reply Over leuke bloggers die The Instagram Tag invulden 27 januari 2015 at 19:56

  […] – Vera van VeraCamilla.nl. – Saske van IkBenSaske.nl. – Monique van Moonoloog.nl. […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.