LIFESTYLE

Het tofste speelgoed voor buiten

9 april 2018

Met mooi weer vind ik het heerlijk om met de kinderen naar buiten te gaan. Ik geniet er zo van om ze lekker buiten te zien spelen! Soms gaan we naar het park of naar een speeltuintje, maar ook in de achtertuin zit ik graag. Gelukkig is er veel tof speelgoed voor buiten op de markt. Met deze attributen maak je van je achtertuin een plek waar ook je kinderen zich heerlijk kunnen vermaken.

Speeltent of speelhuisje

Het is voor kinderen niet alleen leuk, maar soms ook fijn om zich even terug te kunnen trekken. Een speeltent of -huisje is daar perfect voor. Ook heel tof voor rollenspellen met vriendjes en vriendinnetjes. Voordeel van een tent is dat je hem gemakkelijk kunt opbergen als de zomer voorbij is. Een huisje heeft dan weer het voordeel dat het tegen een stootje kan.

Glijbaan

Als we bij vrienden komen die een glijbaan in de tuin hebben staan is Lise de eerste die er naartoe rent. Een glijbaan is altijd leuk en verveelt ook niet. Ik ben nog steeds aan het twijfelen of we niet gewoon zelf een glijbaan in de tuin moeten zetten. Alleen is het wel fijn als je tuin dan een redelijk formaat heeft. Ons stadstuintje is niet extreem klein, maar ik denk dat een glijbaan toch wel veel ruimte zou innemen. We denken er dus nog maar even over…

Trampoline

Nog zo’n topper, de trampoline. Ik weet nog dat wij vroeger naar een camping gingen waar ze een trampoline hadden staan. Toen was dat nog niet zo normaal als nu en daarom vonden we dat toen super speciaal en hebben we er veel uurtjes op doorgebracht. Als je de ruimte hebt is een trampoline in de tuin echt een aanrader als je het mij vraagt. Ook om stiekem zelf even op te gaan staan.

Schommel

Wie houdt er niet van schommelen? Het grote voordeel van een schommel is ook dat je hem redelijk makkelijk kwijt kunt, ook in een kleine tuin. Zo hebben wij gewoon schommelhaken in de deuropening van de garage gemaakt. Maar het mooist vind ik stiekem toch wel een houten stellage met een of meerdere schommels eraan. Een goede tip vind ik trouwens deze meegroeischommel. Vanaf het moment dat je baby zelfstandig kan zitten kun je de babyzit gebruiken en naarmate je kindje groter wordt kun je de schommel op nog twee verschillende standen gebruiken. Tot en met een leeftijd van ongeveer 4 jaar.

Zandbak

De zandbak is een klassieker, maar ook echt zo leuk voor je kids! Past bovendien ook prima in een kleine tuin en als je zorgt dat hij afsluitbaar is, komt er ook geen rotzooi en (regen)water in. Wij hebben zelf al een aantal jaar deze schildpad zandbak van Little Tikes. Nog steeds een groot succes en ondanks dat hij constant buiten staat blijft mooi van kleur.

Zand- en watertafel

Een beetje in lijn met de zandbak, maar toch ook weer niet helemaal. Een zand- en watertafel is in de regel wat makkelijker te verplaatsen en berg je meestal ook op als de zomer ten einde is. Ik schreef een paar jaar terug al eens een artikel over de leukste zand- en watertafels. Ze zijn er in alle soorten en maten en in alle prijsklassen. Wij hebben zelf de zand- en watertafel van Action en die is hier jaar na jaar nog altijd een groot succes.

Welk speelgoed voor buiten staat er bij jullie in de achtertuin?

Afbeelding buitenspeelgoed afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.