LIFESTYLE ZWANGERSCHAP

Het geboortekaartje van Quinn!

10 november 2016

geboortekaartje

Hoewel veel communicatie tegenwoordig digitaal verloopt, is er één traditie die wat mij betreft nog heel lang via de ‘echte post’ mag gaan: het geboortekaartje! Leuk om te krijgen, maar nog leuker om zelf te mogen uitkiezen en ontwerpen! Ik laat je zien op welk kaartje onze keuze is gevallen voor de geboorte van onze zoon Quinn.

In de zoektocht naar het perfecte geboortekaartje, zul je heel wat keuzes moeten maken. Ga je voor een enkele of dubbele kaart, kies je voor een kaartje met foto of juist niet en welke stijl spreekt je het meest aan? Het is daarom verstandig ruim op tijd te beginnen met oriënteren.

Onze zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

Wij vonden het perfecte geboortekaartje voor Quinn op Hippe-Geboortekaartjes.nl. M en ik zijn eerst apart van elkaar gaan zoeken en verzamelden onze favoriete kaartjes in de ‘eigen collectie’ die je op de website binnen je account kunt aanmaken. Erg handig en overzichtelijk! Vervolgens zijn we kritischer gaan kijken en streepten we om en om een kaartje af dat het toch niet ging worden. Uiteindelijk bleven er twee favorieten over en duurde het gelukkig niet zo heel lang voordat we de knoop konden doorhakken. Hét kaartje was gekozen!

Geboortekaartje aanpassen en ontwerpen

Heb je een kaartje gevonden, dan kun je de tekstuele stukjes eenvoudig zelf aanpassen. Maar zijn er meer dingen die je graag wil personaliseren, zoals icoontjes, afbeeldingen en zelfs kleurgebruik? Ook dat is mogelijk! Ik vind het erg leuk om daarmee te ‘spelen’, dus ik ben wekenlang steeds kleine beetjes gaan aanpassen totdat het kaartje helemaal naar wens was. Het aangepaste kaartje sla je op binnen ‘mijn collectie’ en kun je dus telkens van daaruit aanpassen. Vervolgens kun je een digitaal voorbeeld bekijken van je kaartje. Bij ons zag dat er als volgt uit:

geboortekaartje

schermafbeelding-2016-11-09-om-15-23-29

Alle teksten hebben we zelf bedacht. De icoontjes op de rechter binnenkant hoorden officieel niet bij dit kaartje maar heb ik zelf toegevoegd. Ook alle lettertypen zijn naar je eigen smaak aan te passen.

Proefdruk geboortekaartje bestellen

Is het kaartje naar wens, dan kun je voor slechts €1,- een eerste proefdruk bestellen. Je ziet dan hoe het kaartje er in het echt uitziet en kunt eventueel nog dingen aanpassen voordat je het kaartje definitief laat drukken. Bovendien ontvang je bij de proefdruk een sample van de verschillende papiersoorten waaruit je kunt kiezen én de verschillende kleuren enveloppen die mogelijk zijn. Een hoop keuzes hè? Wij kozen voor een wat grovere matte papiersoort genaamd ‘Oud Hollands’. Voor de enveloppen kozen we die van kraftpapier, omdat we dat goed vonden matchen bij de papiersoort en het kleurgebruik in het kaartje.

geboortekaartje5

Kraamfeest/babyborrel uitnodiging

Voor de familie organiseren we een kraamfeest. Het leek ons daarom leuk voor hen een aparte uitnodiging in het kaartje te stoppen. Bij Hippe-Geboortekaartjes kun je enkelzijdige kraamfeest of babyborrelkaartjes bestellen. Net als de geboortekaartjes kun je kiezen voor een bestaand kaartje of het kaartje geheel zelf ontwerpen/aanpassen. Wij kozen voor dat laatste, waarbij we de exacte kleur blauw van het geboortekaartje lieten terugkomen.

geboortekaartje4

Enveloppen vooraf bestellen

In de meeste gevallen zul je het kaartje pas definitief bestellen als de baby geboren is. Je wilt er immers de geboortedatum en eventueel ook het geboortegewicht en andere gegevens op zetten die je vooraf niet kunt weten. Om ervoor te zorgen dat de kaartjes na de bevalling zo snel mogelijk de deur uit kunnen is het mogelijk de enveloppen vooraf te bestellen, zodat je die (bijvoorbeeld tijdens je verlof) alvast kunt voorzien van een adres en postzegel. Dan hoef je te zijner tijd alleen het kaartje er nog maar in te doen en ze naar de brievenbus te brengen.

geboortekaartje3

We hebben ontzettend leuke reacties gekregen op ons geboortekaartje en ik ben nog steeds erg blij met het eindresultaat!

Wat vind jij van het geboortekaartje van Quinn? En welke keuzes maakte jij bij het geboortekaartje van je zoon of dochter? 

uitleg_artikel

7 Comments

 • Reply Vlienelien 10 november 2016 at 07:01

  Een heel mooi kaartje!
  Wij hadden ook kraft papieren enveloppen. Het zag er meteen heel stoer uit 🙂

 • Reply Nicole 10 november 2016 at 07:28

  Ik vind hem enorm mooi maar dat wist je al 😉

 • Reply Essma 10 november 2016 at 08:53

  Heel lief en stoer kaartje! Wat leuk dat jij zelfs eigen symbolen gebruikt hebt. Ik heb het kaartje voor ons zoontje ook hier besteld. Wij wonen in Frankfurt, maar zelfs met die afstand hadden wij het proefexemplaar sneller dan verwacht in huis. Topservice vind ik het via die site! Het kaartje voor onze dochter, 5 jaar geleden, hadden we via Unicef besteld. Een geboortekaartje gaat een leven lang ‘mee’, dus kan me voorstellen dat je blijft aanpassen totdat ie perfect is! Hadden wij ook gedaan.

 • Reply Joyce 10 november 2016 at 09:13

  Erg leuk! Dit kaartje zat ook tussen mijn favorieten, maar het is uiteindelijk toch een hele andere geworden 🙂

 • Reply Jodi - liefthuis 10 november 2016 at 11:43

  Wat een lief kaartje, heel mooi.

 • Reply Marijke 10 november 2016 at 19:04

  Mooi kaartje is het geworden! Echt babylief, maar ook stoer!

 • Reply Jessica 10 november 2016 at 22:42

  Hij is super leuk! Heel erg lief maar toch heel stoer! Leuk gedaan juist met die symbolen van de tijd/lengte en gewicht.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.