FEESTDAGEN LIFESTYLE

Het heerlijk avondje is (bijna) gekomen!

3 december 2016

pakjesavond

Aanstaande maandag is het 5 december. De dag dat velen pakjesavond vieren. Maar ik merk op social media dat veel gezinnen dit weekend al Sinterklaas vieren. De een bij opa en oma, de ander gewoon thuis. Ik ben daarom wel benieuwd wanneer en hoe jij Sinterklaas viert dit jaar? Natuurlijk laat ik ook weten wat onze Sinterklaasplannen zijn!

Vorig weekend zijn we bij maar liefst twee Sinterklaasvieringen geweest. Eentje op de Technische Universiteit Eindhoven, waar de vader van M gewerkt heeft en daardoor nog elk jaar de mogelijkheid heeft met de kleinkinderen naar het Sinterklaasfeest te gaan. ’s Middags gingen we toen nog naar M zijn werk om daar opnieuw de Goedheiligman te ontmoeten en pepernoten en cadeautjes in ontvangst te nemen. Lise boft maar!

Dit weekend is het een stuk rustiger. Wij vieren pakjesavond namelijk ook echt op 5 december. Aanstaande maandag dus. Dat betekent overigens niet dat we er dit weekend niet mee bezig zijn, want Inpakpiet moet nog een hele berg cadeautjes inpakken en ik moet zelfs nog een surprise en een gedicht zien te maken. Gelukkig houdt iedereen er rekening mee dat ik vanwege Quinn wat minder tijd heb voor dit soort dingen dan andere jaren, maar ik vind het veel te leuk om over te slaan dus ik ga er wel mijn best voor doen.

Maandagochtend komt de Sint eerst op bezoek op de peuterspeelzaal van Lise. Daar zijn wij tussen 9:00 en 10:00 uur ook welkom om het feestje mee te vieren. Daarna gaan we weer naar huis, eten een boterham en ’s middags gaat ze zoals altijd twee uurtjes spelen op de speelzaal. Ik hoop dat ze daarna even een middagdutje wil doen, want als M klaar is met werken rijden we naar mijn ouders, waar we ook mijn broertje zien. Dan eten we eerst gezellig met z’n allen en daarna staat er misschien wel een hele grote zak met pakjes voor de deur..!

Lise logeert die nacht bij mijn ouders. Dus als we haar naar bed hebben gebracht, komen de surprises en gedichten tevoorschijn. De ‘grote mensen’ hebben daarna dus nog een klein feestje.

En wat zijn jouw Sinterklaasplannen dit jaar? Ik kijk er zoals altijd weer enorm naar uit en wens ook jou een hele gezellige pakjesavond, of -middag 🙂

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Nathalie 3 december 2016 at 23:07

    Bij ons komt de Sint ook dit weekend. Maar officieel is het in BE op 6 december dacht ik 😉
    Maar het is leuk om ’s avonds de schoen te zetten en de volgende ochtend de cadeautjes te zien staan en er meteen mee te kunnen spelen…

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.