LIFESTYLE

Gazelle Bloom – mijn nieuwe (moeder)fiets

16 januari 2019

Zo’n vierenhalf jaar geleden kocht ik een moederfiets. Het zou al snel mijn lievelings worden. Ik was helemaal blij met het feit dat ik een transportfiets had die ook nog eens geschikt bleek voor een kinderzitje (en later zelfs twee). Vierenhalf jaar heb ik er bijna dagelijks op rondgefietst. Toch werd ik gaandeweg wat minder blij met de fiets. Zo rammelde het bagagerek voorop na verloop van tijd aan een kant los waardoor het een wankel geheel werd. En daar kwam ook nog eens bij dat de voetsteuntjes van het voorzitje er weliswaar tussen pasten, maar nooit helemaal naar beneden konden vanwege dat rek. Het werd tijd voor een vervanger. Vandaag stel ik jullie voor aan mijn nieuwe moederfiets: de Gazelle Bloom!

Overigens vond ik het wel een hele uitgave hoor, zo’n nieuwe fiets. Ik stelde het daarom keer op keer uit. Tot ik afstudeerde en M vertelde dat hij me een nieuwe fiets cadeau wilde doen. Lief hè? Hij wist hoe graag ik dat wilde. Wat voor fiets dat zou zijn mocht ik helemaal zelf weten. Ik heb getwijfeld voor een normale damesfiets te gaan, maar aangezien Quinn zeker nog een jaar of drie achterop moet kunnen, ben ik toch voor een (stevigere) moederfiets gegaan. Een bakfiets heb ik trouwens ook overwogen, maar gezien de beperkte ruimte in onze garage en de prijs is hem dat toch niet geworden. Een bakfiets is voor gezinnen met meer dan twee jonge kinderen wel een ideaal vervoermiddel, kan ik me zo voorstellen.

Gazelle Bloom mamafiets

Ik las goede verhalen over de Gazelle Bloom. De moederfiets van het bekende Nederlandse fietsenmerk Gazelle. Bij een testrit bleek de fiets inderdaad heerlijk te rijden. Met zeven versnellingen was het een verademing ten opzichte van mijn oude fiets. En ik wilde geen krat en/of rek meer aan de voorkant. Geen gerammel en instabiel gedoe dus meer. Heerlijk!

Ik heb nog een rondje gefietst op een aantal andere merken, maakte voor mijn blog zelfs een proefrit op een elektrische moederfiets, maar besloot daar toch niet voor te kiezen. Met mijn fietsconditie is niets mis en laten we dat vooral zo houden. Comfort vind ik wel belangrijk, dus laat ik dan in vredesnaam voor de fiets kiezen die het lekkerst rijdt. Dat werd dus de Gazelle Bloom. Je hebt ‘m in babyblauw of mat zwart. Aangezien mijn vorige fiets blauw is, ging ik dit keer voor zwart. Lekker neutraal.

Kinderzitjes op de Gazelle Bloom – Thule Yepp Nexxt *

Wat is een mamafiets zonder kinderzitjes? Juist. Mijn oude moederfiets gaat inclusief kinderzitjes naar iemand anders. Voor mijn nieuwe fiets ontving ik van Thule de nieuwe Thule Yepp Nexxt fietszitjes. Ik was heel benieuwd hoe deze ons zouden bevallen.

Thule Yepp Nexxt Mini

Aan het stuur komt de Thule Yepp Nexxt Mini. Een lichtgewicht zitje van waterafstotend materiaal dat comfortabel is voor je kindje en er ook nog eens stijlvol uitziet. Je hebt ‘m in verschillende kleuren, maar ik ging voor de volledig zwarte versie. Met wat blauwe (mini) en grijze (maxi) details, zoals je ziet. Op mijn vorige fiets had ik de ‘oude’ Yepp zitjes. Daarover was ik ook altijd tevreden, alleen vond ik daar bij het voorzitje de gordeltjes bijna onmogelijk te verstellen. Gelukkig gaat dat bij dit zitje wel heel makkelijk en kan ik Quinn dus goed vastzetten.

Door het krat op mijn vorige fiets zat meneer al een hele tijd met zijn beentjes los. Ik kon de voetsteuntjes immers niet verder naar beneden doen terwijl zijn beentjes natuurlijk steeds langer werden. Daarom ben ik extra blij dat die ruimte er nu wel is en ik zijn voetjes weer veilig in de steuntjes kan zetten. Ze staan nog niet eens op de maximale stand, dus ik hoop dat ik hem in elk geval tot hij drie is op deze manier voorop kan laten zitten. Zo kan Lise nog lekker achterop indien nodig.

* samenwerking

Thule Yepp Nexxt Maxi

Achterop zie je de Thule Yepp Nexxt Maxi. Eenvoudig direct op de bagagedrager te plaatsen en net als de mini comfortabel en schokabsorberend. ‘Mama, wat een mooie stoel heb ik nu!’, Lise was direct weg van haar nieuwe fietszitje. Vooral het kussentje met de ‘bobbeltjes’ vindt ze erg fijn zitten. En ook hiervoor geldt weer dat de gordeltjes eenvoudig verstelbaar zijn en de voetsteuntjes eenvoudig omhoog en omlaag zijn te plaatsen. Lise heeft zulke lange benen dat ze al op hun laagste stand moeten!

Het sluitingsmechanisme, ofwel de ‘gesp’ van de nieuwe Thule Yepp Nexxt fietszitjes is vernieuwd ten opzichte van de oude Yepp zitjes. Toegegeven, je moet er even handigheid in krijgen en snappen hoe het werkt. Het is namelijk een magnetisch systeem. Eigenlijk had ik er alleen de eerste paar keer een beetje moeite mee omdat ik de andere gesp zo gewend was, maar inmiddels vind ik deze niet alleen makkelijker maar ook sneller werken. En ik heb het idee dat het voor de kinderen ook een prettig systeem is.

Zo. En nu mag het lente worden, omdat ik zin heb om veel kilometers te maken op deze heerlijke fiets! Ik heb al tegen Lise gezegd dat we bij mooier weer lekker op de fiets naar zwemles gaan. Ook kijk ik er enorm naar uit lekker met ze naar de speeltuin of het park te fietsen. Niet dat ik trouwens alleen maar fiets als het mooi weer is hoor. De fiets wordt bijna dagelijks gebruikt voor ritjes van en naar school, de gastouder en het centrum. Weer of geen weer 😉

Gazelle Bloom met fietstassen

Op deze foto zitten ze er trouwens nog niet op, maar wist je dat er op de Gazelle Bloom achter het fietszitje zelfs nog fietstassen passen? Dat komt doordat de bagagedrager verlengd is. Ik kreeg de tip van een lieve volger. Zij raadde me de New Looxs Jive fietstassen aan. Ze zijn niet enorm groot, dus verwacht niet dat je er de weekboodschappen in kwijt kunt. Maar voor kleine dingen als de rugzakjes van de kinderen, mijn handtas, wat te eten en drinken, of een kleine boodschap zijn ze echt perfect! Ik ben er heel blij mee.

Heb jij ook een moederfiets en zo ja, welke?

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

5 Comments

 • Reply Tineke 16 januari 2019 at 07:31

  Wat grappig, iets van twee jaar geleden kocht ik ook een nieuwe mama fiets, ik twijfelde tussen deze en die ik nu heb. Deze blijft ook heel erg mooi.

  • Reply Monique 16 januari 2019 at 17:14

   Wat toevallig! Welke fiets is het bij jou geworden?

 • Reply Denise 2 maart 2019 at 21:28

  Leuk om de blog te lezen. Ik heb na lang wikken en wegen ook de stap gezet om een moederfiets te nemen.. 1 rondje op mijn oude Batavus mambo deed mij motiveren haha!

  Ook voor de Matt black gegaan omdat die wat tijdlozer is als de ICE blue en wat stoerder. Ik heb ook de thule nexxt mini met zwart en bruin dan. Ik ontvang m’n fiets over 2 weken aangezien het druk was bij de locale fietsenwinkel (lekker ouderwets in de winkel mijn Bloom geshopt).
  Altijd gazelle orange gehad op 1 fiets na en ik hoop dat de Bloom mij (en mijn zoontje) ook weer blij maakt!
  Nu kan ie nog even (een paar kilo) lekker voorop 🙂 en ik overweeg ook zeker om de maxi van thule yepp nexxt te nemen!

 • Reply Een elektrische bakfiets - ideaal met 3 kinderen - Tips voor Papa's 25 april 2020 at 13:02

  […] kochten, heeft B eerst een tijd op een Mamafiets rondgereden. Voor wie het nog niet kent: een Mamafiets is een fiets met meer ruimte tussen zadel en stuur, zodat je gemakkelijk op- en af kunt stappen […]

 • Reply 7 frustraties als je kind zelfstandig leert fietsen - De Mamagids 15 juni 2020 at 15:17

  […] fietsen – zij op hun eigen fietsje zonder zijwieltjes, jij op je tot in de puntjes uitgeruste mamafiets? Vergeet het maar! De eerste uren op de fiets zijn spannend, zenuwslopend en slecht voor je […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.