LIFESTYLE

Fijne extraatjes voor in de koffer – mijn summer essentials!

9 augustus 2019
vakantie met kinderen

We stevenen af op alweer de laatste week van de zomervakantie. Gek hoe snel die weken voorbij vliegen. Maar ik blik gewoon nog even terug op onze vakantie in Zeeland. Net als vorig jaar genoten we twee weken van de zon en de zee op Camping De Julianahoeve in Renesse. Naast de hoognodige standaard spullen, pakte ik een aantal dingen in die echt een meerwaarde bleken op vakantie. Ik noem het voor het gemak even mijn summer essentials. Nieuwsgierig geworden? Ik zet ze voor je op een rij!

Opvouwbare bolderkar

Als je naar het strand gaat neem je veel spullen mee. Als je met twee kinderen naar het strand gaat neem je heel veel spullen mee. Een bolderkar is echt een uitkomst om al die spullen mee te vervoeren. En zijn de kinderen moe, dan zet je ze er gewoon bij. Wij hebben al een aantal jaar een eigen opvouwbare bolderkar. Het is een fijn ding, maar doordat hij wat kleine wielen heeft, rijdt hij niet heel soepel door los zand. Vind je dat een must, dan zou ik dus voor een ander type kiezen. Op bovenstaande foto gingen we overigens niet naar het strand, maar een boodschapje doen op de camping. Daar is de bolderkar ook heel handig voor gebleken.

AeroMoov Air Layer *

Sinds Quinn in een autostoel groep 1 zit, gebruiken we daarin een Air Layer van AeroMoov. Dit speciale inlegje zorgt ervoor dat je kind minder snel gaat zweten als hij of zij in een autostoel of buggy zit. Voor de autostoel hadden we er dus al een. Voor de buggy ontvingen we pasgeleden een van de twee limited edition designs van 2019: ‘Bananas’! Erg toepasselijk, want drie keer raden wat Quinn zijn favoriete fruit is… Juist! En hoewel het aan het begin van onze vakantie nog wel meeviel met de warmte, waren we tegen het einde héél blij met de Air Layer in de buggy. Zweten deed hij toch wel, bij temperaturen van bijna veertig(!) graden, maar het heeft zeker wat gescheeld!

Leesvoer: Façade van Esther Verhoef

Toen Bregje me vroeg of ik nog wensen had voor mijn verjaardag, moest ik best lang nadenken. Het lijkt wel of ik naarmate ik ouder word steeds minder ‘nodig heb’ en de dingen die ik graag wil hebben, koop ik al snel zelf. Maar opeens bedacht ik me dat ik graag een fysiek boek mee wilde nemen op vakantie. Van vrienden had ik gehoord over het nieuwe boek van Esther Verhoef: Façade. Breg nam mijn cadeautip ter harte en het boek verdween in mijn koffer. Eenmaal op vakantie heb ik het er zo vaak als ik kon bij gepakt en las ik het in een week uit. Ik ben fan van de boeken van Esther Verhoef en ook dit boek was weer heerlijk spannend. Ik zat er na de eerste bladzijde helemaal in en wilde steeds maar door blijven lezen.

Hamamdoek van Happytowels.nl *

Ik dacht altijd dat je een hamamdoek alleen gebruikte in de sauna. Maar het blijkt echt een super fijn en veelzijdig ding! Ik ontving een prachtexemplaar van Happytowels.nl. Deze hamamdoeken zijn gemaakt van zacht bamboe en 100% biologisch katoen. Na het wassen zijn ze ongeveer twee meter lang (nieuw ongeveer 2.10m), waardoor je op het strand nooit met je hoofd of voeten in het zand ligt. Zo’n doek is niet alleen heerlijk zacht en prachtig om te zien, maar ook nog eens super compact op te vouwen. Ideaal dus als je strandtas al overvol zit met andere spullen.

Wat kun jij echt niet missen als je op (zomer)vakantie gaat?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.