LIFESTYLE

Fijne doe-tips voor de herfst *

2 december 2022

De herfst is in volle gang en dat betekent dat we veel binnen zitten. Een middag in het park zonnen of zwemmen zit er even niet in en door de winkelstraten lopen terwijl het met bakken uit de lucht komt is ook niet alles. Dus wat kun je hiervoor in de plaats doen? Ik zet een paar ideeën voor je op een rij waarmee jij je deze herfst en winter geen moment hoeft te vervelen.

Creatieve hobby’s

Er zijn meer dan genoeg hobby’s voor mensen die graag bezig zijn met hun handen. Haken is een hobby waarvan je de basis gemakkelijk op kan pakken. Zo maak je binnen een korte tijd al je eigen topjes, sjaals of knuffels. Ook zijn er online meer dan genoeg gratis patronen te vinden waardoor je elke keer weer wat anders kan maken. Naast haken is ook schilderen een creatieve hobby die op veel manieren kan worden geleerd. Je kan met een leeg canvas helemaal doen wat jij wilt. Vind je het leuker om te weten wat het eindresultaat is als je klaar bent? Dan kan je kijken naar canvassen voor schilderen op nummer, een heerlijk werkje waar je je volledig op kan concentreren of juist van kan genieten met een serie of muziekje op de achtergrond.

Momentje voor jezelf

Een momentje voor jezelf nemen wordt nog steeds door veel mensen onderschat. Door af en toe een deel van je dag of avond vrij te maken voor jezelf, gun je jezelf een moment van rust en zelfreflectie. Je kan die tijd overal voor gebruiken: een boek lezen, online of offline gamen, naar een podcast luisteren, in alle rust een wijntje drinken of zelfs een nieuwe sextoy uitproberen. Wat je ook gaat doen, zorg ervoor dat je dit voor jezelf doet en de tijd neemt om echt van de rust en dat momentje voor jezelf te genieten.

Iets doen voor een ander

Iets doen voor een goed doel, doet je goed. Dat kan van alles zijn. Meld je bijvoorbeeld aan om als collectant een dag langs de deuren in jouw buurt te lopen. Maak of verzamel knuffels en ander speelgoed voor een speelgoedbank. Schrijf je in voor vrijwilligerswerk bij een stichting bij je in de buurt, of steek de handen uit de mouwen op de school van je kinderen. Er zijn meer dan genoeg manieren om iets voor een goed doel te doen. Naast dat dit je een goed gevoel bezorgt, geeft het je ook iets te doen. Je doet nieuwe contacten op en leert nieuwe skills. Bovendien zijn sommige taken heel nuttig om te vermelden op je cv en LinkedIN-profiel.

Van welke activiteiten of hobby’s krijg jij energie in de herfst?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.