LIFESTYLE

Een week zonder internet, zou jij het kunnen?

21 mei 2018

Doordat we een beetje van het ene tripje in het andere rolden deze week, had ik me iets minder goed voorbereid op dit weekje Duitsland dan ik normaal zou doen. Zo had ik er helemaal niet bij stil gestaan dat er in een stacaravan vaak geen dingen als hand- en theedoeken, afwasmiddel en dat soort dingen aanwezig zijn en hadden we die dus ook niet meegenomen. Waar ik ook nog niet naar gekeken had was of er wel of geen (gratis) internet in de accommodatie zou zijn. Je raadt het vast al… dat was er dus niet. En toen sloeg de twijfel toe. Betaalde wifi regelen, of het maar laten zoals het is en het een week lang vrijwel zonder internet moeten stellen?

Geen tv én geen internet, wat doen we dan met onze tijd?

Toen we de stacaravan binnenkwamen bleek er ook nog eens geen tv te hangen. Nu kijken wij eigenlijk nog nauwelijks ‘gewone’ televisie en had ik mijn laptop wel bij me. Maar het eerste wat we tegen elkaar zeiden was: ‘wat moeten we dan in hemelsnaam gaan doen?’ Eigenlijk best confronterend dat je dus zo ‘gewend’ bent aan het gemak van tv en internet dat altijd tot je beschikking is dat je niet weet wat je met je tijd moet als het wegvalt. Overigens wende het toch ook weer vrij snel en zat ik gisteravond lekker met mijn boek op de bank terwijl M een rondje over het park liep om te kijken wat er allemaal nog meer te zien en te doen was. Ik geloof ook echt dat je je tijd wel vult en je, na die eerste ontwenningsverschijnselen, dat internet of die tv niet eens meer mist.

Maar… wat bij mij natuurlijk ook nog meespeelt is dat ik hier zit vanwege werk, vanwege mijn blog. En dat het, om mijn werk goed te kunnen doen, toch wel heel handig is als ik over een fatsoenlijke internetverbinding beschik. Een blogger zonder internet is toch een beetje als een tennisser zonder racket 😉 Dat, samen met de mogelijkheid om de kinderen wel hun ‘filmpje voor het slapen’ te kunnen aanbieden, zijn we toch maar naar de receptie gegaan om tegen betaling gebruik te maken van wifi gedurende ons verblijf.

En nu zit ik hier dus lekker te bloggen, maar ga ik, zo snel als ik daarmee klaar ben een wijntje inschenken en verder in mijn boek. Of een potje Rummicub spelen tegen M. Of tóch die laatste paar afleveringen van La Casa de Papel kijken op Netflix…

Zou jij het kunnen, een week lang zonder internet?

Afbeelding vakantie is afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Erica 21 mei 2018 at 13:15

    Ik zou heel graag zonder internet willen een poosje. Lezen, schilderen, nadenken, gewoon offline leven. Maar het zit er zó ingebakken, ik krijg het niet voor elkaar. Ik heb apps op mm telefoon om minder te internetten, maar die zet ik uit als het me ff niet uitkomt en dan is het einde weer zoek. Misschien toch een nokia 3310 kopen.
    Maar voor jou: fijne vakantie! Geniet van je gezin en van je boeken 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.