LIFESTYLE ZWANGERSCHAP

Een nieuwe geboortezegel

25 februari 2015

geboortezegel_oud

Na maar liefst 18 jaar trouwe dienst wordt de ons zo bekende geboortezegel met de ooievaar, vervangen door een nieuwe. PostNL introduceert vandaag, op woensdag 25 februari, een nieuwe geboortezegel waarop baby-iconen centraal staan.

De nieuwe zegel is ontworpen door Marenthe Otten van Popje.com. Ik vind dat hij er vrolijk uit ziet, met leuke kleuren en een speels ontwerp. De kleuren roze en blauw zijn beide gebruikt en voor de achtergrond is een mintgroene kleur gekozen. Mooi! Toch vind ik het wel jammer dat een ontwerp dat al zo lang bestaat en inmiddels zo herkenbaar is geworden, verdwijnt.

Nieuwe geboortezegel

geboortezegel_nieuw

Op de nieuwe zegel staan een kinderwagen, een flesje, een hobbelpaard, bloemetjes en hartjes afgebeeld. Allemaal herkenbare symbolen die onlosmakelijk met baby’s en geboorte te maken hebben. De zegel is te gebruiken voor de aankondiging van de geboorte van zowel een jongen als een meisje.

Ben jij op dit moment zwanger, dan is de kans groot dat je de nieuwe zegel op de enveloppen van de geboortekaartjes zal gaan plakken!

De feestelijke onthulling van de nieuwe geboortezegel vindt plaats op de Negenmaandenbeurs in de Amsterdam RAI.

Wat vind jij van de nieuwe geboortezegel?

6 Comments

 • Reply Dineke 25 februari 2015 at 09:02

  Ik vind de nieuwe echt wel heel leuk, lekker fris design. Ik hoorde gisteren dat er al weer een hele discussie was losgebarsten omdat er alleen een flesje op staat en geen borstvoeding -_-

 • Reply zomersproetje 25 februari 2015 at 11:57

  Doe mij maar de oude vertrouwde ooievaar ;-)… Wat zeg je gaat die nu dan helemaal weg??? 🙁

 • Reply Daphne 25 februari 2015 at 12:54

  Als ze de kaartjes nu ook nog keurig gaan bezorgen dan was ik helemaal blij. De zegel kan mij verder echt gestolen worden, eerlijk gezegd. Waar mensen zich druk om kunnen maken! Ik vind het meer genant dat een gedeelte van onze kaartjes gewoon niet bezorgd zijn!

 • Reply Jet 27 februari 2015 at 13:36

  Fijn, dit is beter te gebruiken voor zowel een jongen als een meisje. Ik vond de blauwe achtergrondkleur toch een beetje vreemd op het geboortekaartje van een meisje en maakte daarom een persoonlijke postzegel via de website van postnl toen ons dochtertje geboren werd.

 • Reply Karin 3 maart 2015 at 14:20

  Oef wat lelijk. Plaatjes bij elkaar geplaatst op een manier dat ik denk doe mij die ooievaar maar. Sorry maar dit is echt niet mooi.

  • Reply Monique 3 maart 2015 at 15:03

   Haha, tja smaken verschillen natuurlijk! Daarom lijkt het me ook erg lastig een zegel te ontwerpen waar iedereen zich zo’n beetje in kan vinden.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.