LIFESTYLE

Een kindvriendelijke fotoshoot bij Kirsten Mulder Fotografie *

29 augustus 2020

Vlak voor we een week op vakantie gingen naar Zeeland hadden Lise, Quinn en ik een spannende maar vooral hele leuke afspraak. Fotograaf Kirsten Mulder nodigde ons uit op een geweldige locatie voor een heuse fotoshoot! De foto’s heb ik al een tijdje binnen, dus het is hoog tijd om het resultaat met jullie te delen. Ik ben er zó blij mee!

Een ontspannen fotoshoot begint bij een goede voorbereiding. En daarom bespreek ik vooraf met Kirsten waar we elkaar precies ontmoeten, geeft ze me wat handige kledingtips en houden we nauwlettend de weersverwachting voor die dag in de gaten. De locatie wordt trouwens Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Een prachtige plek met een gigantische zandvlakte, duinen, bomen en prachtige luchten.

Kindvriendelijke fotoshoot

‘Maar wat nu als mijn jongste niet meewerkt? Of als de oudste er na een half uur genoeg van heeft en gaat zitten mokken?’ Zomaar wat vragen die je kunt hebben als je een fotoshoot boekt van of met je kinderen. Heel eerlijk spookten ze ook door mijn eigen hoofd. Maar volgens Kirsten is het antwoord op die vragen niet zo moeilijk. ‘Kinderen moeten vooral lekker hun gang kunnen gaan. Ik leg ze het liefst vast in hun natuurlijke doen en laten en probeer de mooie momenten te vangen zonder dat ze zich er zelfs maar bewust van zijn.’

Met die woorden ben ik gerustgesteld. Zoals ik al had verwacht heeft Quinn vaker niet dan wel zin om zich met mij of zijn zus bezig te houden. Het zachte zand vindt hij wél erg interessant. Lise luistert wat beter naar de aanwijzingen van Kirsten. Samen lopen we, spelen we, knuffelen we en proberen we eigenlijk de dingen te doen zoals we die normaal ook doen. Kirsten maakt maar een paar geposeerde foto’s. Zo staan we er in elk geval sowieso een paar keer met z’n drietjes op. De rest van de fotoshoot vraag ik me meerdere keren af of ze wel genoeg leuke momenten heeft kunnen zien om vast te leggen. Maar opnieuw stelt ze me gerust dat ze nog nooit heeft meegemaakt dat een fotoshoot niet gelukt is. Er zitten altijd wel wat mooie plaatjes tussen.

Het resultaat

De bovenste foto had je natuurlijk al gezien, maar hieronder deel ik nog een aantal van de allermooiste foto’s van de shoot. Ik ben er zoals gezegd enorm blij mee en ga kijken welke van deze foto’s ik ga laten afdrukken. Ze zijn gewoon te mooi om maar op mijn laptop te laten staan 🙂

Heb jij weleens een fotoshoot met je kinderen of gezin gedaan en zo ja, hoe ging dat?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.