ER OP UIT LIFESTYLE

Een dag thuiswerken in hotel Mariënhage *

24 april 2020
thuiswerken in hotel

Ik heb niet zo snel last van concentratieproblemen. Maar als ik schrijf moet ik toch enigszins rust om me heen hebben. Je begrijpt dat de combi van 24/7 met de kinderen thuis zijn en mijn werk als blogger geen ideale is. Toch weet ik er het beste van te maken en maak ik bijvoorbeeld ’s avonds nog wat tijd vrij als ik overdag te weinig heb kunnen doen. Ik doe het liever niet, maar het kan even niet anders. Of toch wel? Toen ik het aanbod kreeg eens een dagje ’thuis te werken’ in een hotelkamer, hoefde ik daar niet lang over na te denken…

Naast café’s en restaurants zijn het ook voor hotels moeilijke tijden. Velen zijn zelfs gesloten en van de hotels die wel open zijn staan de meeste kamers leeg. Dat gegeven én het feit dat veel mensen niet of moeilijk vanuit huis kunnen werken, bracht VoorDeThuiswerkers op een eigenlijk vrij voor de hand liggend idee. Hotels bieden hun kamers tegen een relatief lage prijs aan, zodat jij een dag de kans hebt om in alle rust te werken en uit te rusten. Ik vind het geniaal.

Hotel Mariënhage in Eindhoven

Aangezien het me verder niet om de omgeving gaat, kies ik het liefst voor een hotel dicht bij huis. En dat is gelukt. Hotel Mariënhage ligt in het centrum van Eindhoven en is een prachtig boutique hotel, gelegen in een monumentaal klooster. Het hotel opende eind 2019 haar deuren en ik was altijd al enorm nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uitziet. Maar wie gaat er nu naar een hotel in zijn of haar eigen woonplaats? Normaal gesproken niet natuurlijk, maar dit is de perfecte gelegenheid om dat eens wél te doen.

Het hotel heeft vijf verschillende kamertypen en verbindt door middel van design het heden met het verleden. Overal zie je verwijzingen en knipogen naar de kerkelijke bestemming die dit gebouw in vroeger tijden had. Ik verblijf in een tweepersoons ‘Blue Virgin’ kamer. Met prachtig blauwe muren en een imposant hoofdbord bij het bed met een tekening van Eva.

Het leuke is dat er in die tekening allerlei verwijzingen zijn naar Eindhoven. Zo staat het gebouw de ‘Witte Dame’ erop afgebeeld, staat er ‘de gekste’ op haar arm getatoeëerd en zie je her en der gloeilampen staan. Boven het bed hangt een lamp in de vorm van een halo met de inscriptie ‘penny for your thoughts’ en ook de appel waar Eva een hap uit nam vind je in de kamer terug.

Mijn kamer heeft een bankje voor het raam waar je heerlijk op kan zitten en dat uitzicht biedt op de naastgelegen Paterskerk. De regendouche in de badkamer ziet er zeer verleidelijk uit maar gebruik ik toch maar niet. Datzelfde geldt voor het heerlijke bed van Auping. Ik ben hier immers om te werken. Gratis wifi is aanwezig en op slechts 5 minuten lopen vind je het centrum van Eindhoven met alle winkels en het station. Achter het hotel ligt een mooie binnenplaats genaamd ‘Hof van Eden’ waar bankjes staan waar je heerlijk even van het zonnetje kunt genieten. Het is er zo stil dat je bijna niet kunt geloven dat je zo dicht bij het centrum zit.

Thuiswerken in een hotel

De wifi is heerlijk snel, ik heb al mijn spulletjes bij de hand en kan in alle rust werken. Even geen gillende kinderen om me heen die om de vijf minuten ‘mamaaaa!’ roepen. Ik heb mijn werkdag gepland op M zijn vrije (papa)dag. Hij hoeft dus zelf niet te werken en kan er de hele dag voor de kinderen zijn.

Als het me op een gegeven moment zelfs iets té stil wordt zet ik op de Smart tv boven mijn hoofd zachtjes wat muziek op. Rechts naast mij staan een koffie-apparaat en waterkoker die ik de hele dag gratis mag gebruiken. Het ontbreekt me aan niets. Om even de benen te strekken en een frisse neus te halen loop ik rond het middaguur even de stad in. Ik koop meteen een broodje, dat ik op een bankje in de zon opeet. Om vervolgens weer snel naar mijn fijne kamer terug te keren om verder te werken.

Aan het eind van de middag geeft salesmanager Lisette Maas me een rondleiding door het hele complex. Het is heel mooi om te zien hoeveel historie er ondanks de verbouwing bewaard is gebleven en hoe nieuw design en oude historie zijn samengebracht. We nemen een kijkje in de brasserie, de kerk, de kapel en het oude gymnasium van de Augustijnen. Het is zo tof, ik kom hier zeker nog eens terug!

Wat je ervoor betaalt? Een kamer voor een dag, waarbij je mag in- en uitchecken tussen 7:00 en 22:00 uur, kost €45,-. En dat vind ik echt niet duur voor wat je ervoor terugkrijgt. Let wel op want de in- en uitchecktijden en de prijs verschillen per hotel. Op Voordethuiswerkers.nl kun je zien welke hotels bij jou in de buurt aan dit concept meedoen. Lijkt het je leuk het ook eens te proberen? Als je de code 10%KORTING-MEI-MONIQUE gebruikt, gaat er ook nog eens 10% korting van de toch al voordelige prijs af.

Wat vind jij van deze oplossing? Zou het iets voor jou zijn om eens een dag in een hotel te werken?

*Disclaimer

3 Comments

 • Reply Monique van Moonoloog: 'Het ontbreekt me aan niets!' - VoorDeThuiswerkers.nl 24 april 2020 at 17:21

  […] van de blog Moonoloog werkte een dagje in hotel Mariënhage in Eindhoven. Haar […]

 • Reply Tips voor Papa's 25 april 2020 at 17:07

  Dit ziet er echt ideaal uit zeg! En wat een slim idee om van een hotelkamer je “thuiswerkkamer” te maken. Ook de prijs valt me 100% mee voor zo’n lange dag. Ga dit zeker in gedachten houden als het hier thuis te druk is!

 • Reply Monique van Moonoloog: 'Een dag thuiswerken bij Boutique Hotel De Beerze' - VoorDeThuiswerkers 26 maart 2021 at 15:23

  […] het begin van deze hele coronacrisis en mocht ik, in de eerste periode dat de scholen dicht waren, een dag thuiswerken in hotel Mariënhage in Eindhoven. Dat beviel toen ontzettend goed. Om die reden én omdat ik het hele concept nog altijd briljant […]

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.