LIFESTYLE

Een beter milieu begint met een Slimme Reis! *

22 augustus 2018

Slimme Reis!

Hoewel ik echt niet volledig duurzaam leef, ik ben ook maar een mens, geloof ik wel dat alle kleine beetjes helpen. Bijvoorbeeld door, als het even kan, de auto te laten staan. Ik kies er dan voor om thuis te werken of gebruik te maken van een milieuvriendelijker alternatief zoals het openbaar vervoer. 

Thuiswerken = geen reistijd!

Als zzp’er heb ik mijn werkplek aan huis. Super fijn, want ik kan op een werkdag ’s ochtends na mijn ontbijt direct aan de slag. Ongeveer een jaar geleden hebben we op zolder een werkplek gecreëerd. Langzaam maar zeker is dat echt mijn plekje geworden. Ik moet zeggen dat het er de afgelopen weken te warm was om te gaan zitten werken en ik daarom vaak noodgedwongen beneden zat. Maar ik kan niet wachten mijn vertrouwde plekje weer in te nemen en er ongestoord te kunnen schrijven. Dit artikel was trouwens een goede stok achter de deur om het plekje weer eens netjes op te ruimen en schoon te maken. Het zag er een paar uur geleden nog heel anders uit!

Aan het eind van de werkdag doe ik vaak nog snel wat in het huishouden en duik dan direct de keuken in om het avondeten te bereiden. Op zo’n thuiswerkdag ben ik dus geen tijd kwijt aan reizen (en in de file staan) en kan ik super productief zijn.

Het OV als fijn alternatief voor de auto

Natuurlijk ga ik ook weleens de deur uit. Gelukkig wel! Voor een werkafspraak, een event, of in mijn vrije tijd om een vriendin te bezoeken of een gezellig dagje uit te gaan. Ik bekijk vooraf altijd of het praktisch gezien lukt om de auto te laten staan en met het openbaar vervoer te reizen. Hoewel ik niet bang meer ben in de auto, vind ik het reizen per trein altijd zoveel meer relaxed. Ik kan rustig een boek gaan zitten lezen of nog even wat werk verzetten en kom ‘vanzelf’ aan op mijn bestemming.

Lise vindt het altijd één groot feest als we met de trein gaan. We nemen eten en drinken mee voor in de trein en we kletsen of ik neem een kleurboek mee om onderweg mee bezig te zijn. En als zij bezig is heb ik even tijd om wat te lezen of te werken. Heerlijk vind ik dat!

Als ik met collega-bloggers toevallig naar hetzelfde event ga, spreken we vaak af om samen te reizen. Dat maakt het nóg gezelliger. Wij kunnen lekker kletsen en onze kids vermaken zich ook prima.

Kies ik om praktische redenen toch voor de auto, dan probeer ik als het even kan de files te vermijden. Want je denkt misschien dat je met één auto geen fileprobleem oplost, maar als iedereen zo denkt komen we natuurlijk nooit ergens. Op de snelwegen rondom Eindhoven, vooral tussen Eindhoven en Weert, is het in de spits druk. Dat is een feit. Vermijd je de spits dan heb je minder kans om in de file terecht te komen, waardoor je weer minder kans loopt op vertraging én je schoner reist. Dat zijn drie vliegen in één klap!

Slimme Reis!

Hoewel ik denk dat de argumenten die ik tot nu toe genoemd heb op zichzelf al zouden moeten aanzetten tot slimmer reizen, is er nóg iets enorm leuks. Er is namelijk een app die je beloont als jij kiest voor een Slimme Reis. Echt waar? Jep, heus. Je spaart elke keer dat je het drukke gebied rond de A2 Weert-Eindhoven vermijdt, een X-aantal credits. En met die credits kun je uiteindelijk tot wel €120 aan cadeaus sparen. Het enige dat je hoeft te doen, is je eenmalig aanmelden.

Volg deze drie simpele stappen en kijk of je mee kunt doen!

  1. Installeer de slimme app TimesUpp.
  2. Klik op ‘Doe mee’ en meld je aan bij Slimme Reis door je gegevens in te vullen.
  3. Ga slim en schoon reizen en start met sparen.

Al 250.000 automobilisten gingen slimmer en schoner reizen met de app!

Hoe ‘slim’ reis jij? Probeer jij ook zoveel mogelijk de spits te mijden en waar mogelijk te kiezen voor het openbaar vervoer?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Slimme Reis!

1 reactie

  • Reply Jacqueline 23 augustus 2018 at 20:20

    Ik ga nog weleens met de fiets naar mijn werk, maar als ik naar een andere locatie moet, pak ik toch liever de auto. Als het OV iets toegankelijker zou zijn voor rolstoelgebruikers, zou ik er vast vaker gebruik van maken. Maar nu vind ik het vooral onhandig en buschauffeurs vaak lomp. Metro is trouwens wel fijn, kan niet wachten tot de Hoekse lijn eindelijk eens in gebruik genomen gaat worden.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.