LIFESTYLE

Drie soorten printables die het leven makkelijker en leuker maken *

16 april 2021

Soms denk ik terug aan mijn eigen kindertijd. De tijd dat internet nog niet bestond en computers nog enorme bakbeesten waren waar je alleen een spelletje als Tetris op kon spelen. Wat is er toch veel veranderd in die paar decennia. Hoewel mijn kinderen dolgraag bezig zijn met beeldschermen en ik er zelf ook veel tijd achter doorbreng, vind ik het zo nu en dan ook heerlijk om weer lekker op papier bezig te zijn. En dankzij dat internet en die computers van tegenwoordig, kun je ook op dat gebied hele leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van printables? Dat zijn templates die je op internet vindt en met je printer thuis kunt uitprinten. Op paper dus. Er zijn veel verschillende soorten printables en het leuke is dat de meeste nog gratis zijn ook. In deze blog bespreek ik drie soorten printables!

Printable kleurplaten

Niets leukers dan op een druilerige dag met je kroost aan de eettafel zitten en lekker knutselen en kleuren. Toch? Aangezien de kleurboeken die wij in de kast hebben liggen niet altijd voldoen aan de creatieve wensen van mijn zoon en dochter zoek ik vaak online toffe printable kleurplaten voor ze op. Meestal zijn die gratis en je hebt ze echt in alle soorten en maten. Bijvoorbeeld van een tekenfilmheld of hun favoriete pretpark. Hebben ze een mooie kleurplaat gevonden, dan print je die gewoon meerdere keren uit. En heb je nog ergens een papieren kleurplaat in de kast liggen die ze graag allebei willen kleuren, dan kun je hem met een all in one printer eenvoudig kopiëren of inscannen en meerdere keren uitprinten. Goed voor uren vermaak, dat kleuren. Vaak kleur ik trouwens zelf mee in een kleurboek voor volwassenen. Al bedenk ik me nu dat er vast ook mooie kleurplaten voor volwassenen als printable te vinden zijn!

Printable traktaties

Dat je kleurplaten kunt uitprinten zal je niet zo verbazen, maar wist je dat er ook printable traktaties bestaan? Vaak print je dan een ontwerp voor bijvoorbeeld een doosje of een dier of poppetje waar je iets op of aan kunt hangen. In zo’n doosje kun je bijvoorbeeld popcorn, snoepjes of een cakeje kwijt. Ze zien er vaak super leuk uit en kosten niet veel tijd om in elkaar te zetten. Bovendien scheelt het je zelf een hoop geknutsel (en wellicht frustratie) omdat je een compleet ontwerp uitprint. Voor printable traktaties is het wel handig als je een kleurenprinter hebt. Heb je deze niet, maar heb je bijvoorbeeld een epson printer met zwarte epson cartrigdes, dan kun je de print daarna natuurlijk zelf inkleuren. Als je je kids laat helpen, heb je meteen een leuke creatieve activiteit én geef je meteen die persoonlijke touch aan de traktatie. Al raad ik je wel aan om dan op tijd te beginnen… 🙂

Printable weekplanners

Ben jij net zo dol op plannen als ik, dan raad ik je aan eens naar printable weekplanners te zoeken. Er zijn er enorm veel. Voor sommigen betaal je een kleine vergoeding voor de download, andere zijn gratis. Bedenk vooraf wat jij allemaal wilt terugzien op een planner en houd dit in je achterhoofd als je gaat zoeken. Vind je het bijvoorbeeld fijn om naast de weekplanning ook voldoende ruimte te hebben voor het opschrijven van een weekmenu, doelen en dromen en overige notities? Weekplanners die als printable in kleur worden aangeboden kun je met een kleurenprinter natuurlijk mooi in kleur uitprinten. Mooi om op een prominente plek in huis of op je kantoor te hangen. Zwart-witte kun je natuurlijk eventueel zelf nog ‘pimpen’ met gekleurde pennen of stickers.

Zoek jij weleens naar printables? En ken je naast deze drie varianten nog een andere categorie die de moeite waard is om eens op te gaan zoeken?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.