LIFESTYLE SHOPPEN TAGS VIDEO WONEN

Domestic Goddess Tag + unboxing

30 april 2015

method

Heb jij de voorjaarsschoonmaak al gedaan? Nu het buiten mooier weer wordt, heb ik steeds meer zin om het huis op orde te krijgen en te houden. Een goede ontwikkeling als je het mij vraagt! En nu had ik ook nog eens de mazzel dat ik een doos vol schoonmaakspullen won bij Desirée!

Die doos leek me een leuke aanleiding om weer eens een tag in te vullen. Deze ‘domestic goddess tag’ staat helemaal in het teken van het huishouden. Ik heb trouwens ook een unboxing gefilmd van de doos schoonmaakproducten. De video daarvan kun je helemaal onderaan bekijken.

De was

Droger/aan de waslijn: handdoeken en ondergoed/sokken in de droger. De rest op het wasrek.

Sorteren/alles bij elkaar: we hebben voor elke soort was een wasmand op zolder staan, waar alles van de wasmand die op onze slaapkamer in gesorteerd wordt. We scheiden: handdoeken, ondergoed/sokken, sportkleding, bonte was (ik scheid meestal ook nog de donkere van de lichte kleuren), witte was, beddengoed en Lise’s kleding.

Een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel: alles van Robijn. Voor de donkere was Black velvet en voor Lise’s was die met Zwitsalgeur. Voor de rest ligt het eraan wat er in huis is.

Een wasdag/elke dag een wasje: kik denk dat we ongeveer 5 wasjes per week draaien, maar ik heb geen vaste wasdag. Wanneer ik vind dat de wasmanden te vol raken, draai ik een was. Maar net hoe het uitkomt dus.

Kleding strijken ja/nee: nee, behalve bij kledingstukken die echt heel erg kreuken zoals bloezen. M strijkt de zijne gelukkig zelf.

Koken

Makkelijk/culinair: ik probeer gezond, makkelijk en snel met elkaar te combineren en meestal lukt dat vrij aardig. In het weekend koken we soms wat uitgebreider.

Weekboodschapen/meerdere keren per week: sinds een aantal maanden doen we een grote lading boodschappen per week. De losse dingen die vergeten zijn of nog gehaald moeten worden doe ik dan samen met Lise.

Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen: ik moet toegeven dat dezelfde dingen best vaak terugkomen in ons weekmenu. Ook omdat ik nu zo’n beetje weet wat Lise makkelijk kan eten en ook lekker vindt. Ik zou best eens wat meer willen variëren.

Eten bewaren/weggooien: ik probeer de porties zo af te meten dat we zo min mogelijk hoeven weg te gooien. Als we restjes over hebben bewaar ik die, maar eerlijk gezegd gebeurt het best vaak dat het dan alsnog in de vuilnisbak belandt.

Aan tafel eten/op de bank eten: sinds Lise er is eten we 99% van de keren met z’n drietjes aan de eettafel. Heel soms, als we sushi, pizza of frietjes eten, doen we dat voor de tv.

Poetsen

Stofzuigen/swiffer: er staat wel ergens zo’n Swiffer-steel, maar ik moet zeggen dat ik die nooit gebruik. Stofzuigen dus. Zo ongeveer om de dag.

Kant-en-klare poetsdoekjes/zelf sopje maken: als ik even snel het blad van de kinderstoel moet afnemen doe ik dat met een kant-en-klaar doekje. Voor het grovere schoonmaakwerk pak ik meestal zo’n schoonmaakspray en een vaatdoekje. Niet echt een sopje dus.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser: zelf, maar ik ben er niet zo strikt in. Het moet boven bijvoorbeeld echt weer gebeuren, maar ik blijf maar uitstellen…

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is: ik sla het dekbed ’s ochtends altijd terug en zet het raam open zodat het kan luchten. Ik moet zeggen dat het er ’s avonds als we naar bed gaan meestal nog steeds zo bij ligt, maar dat komt ook omdat we verder niet echt in de slaapkamer hoeven zijn.

Met de hand afwassen/vaatwasser: vaatwasser. Ik zou niet weten wat ik zou moeten zonder. Hij draait nu denk ik om de dag. Alleen pannen en wijnglazen was ik nog met de hand af.

Opgeruimd huis/rommelig huis: vaker rommelig dan ik zou willen. Ik ruim wel vaak op, maar heb moeite het ook opgeruimd te houden. Als Lise in bed ligt ruim ik haar speelgoed wel altijd op en voor we zelf naar bed gaan doen we altijd een opruimrondje voor we naar boven gaan.

Wie doet het huishouden, jij/partner: M doet het meeste in de tuin en alle klusjes die moeten gebeuren waarbij geschroefd, getimmerd, of geboord moet worden. De rest doe ik allemaal, maar M is altijd bereid te helpen waar hij kan.

Vind je het leuk om de tag over te nemen? Be my guest 🙂 Ik vind het leuk als je dan even laat weten dat jij hem ook hebt ingevuld, want ik ben benieuwd naar jouw antwoorden! Deze tag is trouwens bedacht door Bibian en Manon van de blog Little Wonder World.

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Abonneer je op mijn YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s!

7 Comments

 • Reply nicoline 30 april 2015 at 12:44

  Ik ben echt gek op de producten van Method. Maken heerlijk schoon en laten geen vieze chemische luchtjes achter!

 • Reply Nikita 30 april 2015 at 14:11

  Wat een leuke tag, zeg!

 • Reply Desirée 30 april 2015 at 14:56

  Hey, leuk dat je het binnen hebt en er gelijk zo’n mooi artikel en leuke unboxing van gemaakt hebt. Ik hoop dat de producten jou net zo goed bevallen als mij 🙂

 • Reply Diantha 1 mei 2015 at 14:21

  Hi! Je hebt me overgehaald, ik heb ‘m ook ingevuld! Morgenochtend gaat ‘ie online op mijn blog.. Liefs, Diantha

  • Reply Monique 1 mei 2015 at 14:28

   Wat leuk Diantha! Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden 🙂

 • Reply Domestic Goddess tag + tips - Beauty & Brain 2 mei 2015 at 07:02

  […] Bibian en Manon van de blog Little Wonder World, maar ik zag ‘m als laatste bij Monique van Monoloog.nl en zij trok me over de streep. […]

 • Reply Simovic-Vuceljic Natasa 2 mei 2015 at 17:48

  Leuke invulling van deze tag! 🙂 En het goede weer geeft je inderdaad meteen een boost om heel het huis te poetsen, ik ben alvast bezig 🙂 Liefs! x

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.