LIFESTYLE

De voor- en nadelen van het hebben van een huisdier *

30 september 2021

Een huisdier zoals een schattige puppy is natuurlijk ontzettend leuk. Het brengt leven in huis, jij raakt gehecht een het dier en het dier aan jou en je zal erg genieten van dit fijne gezelschap. Maar behalve voordelen brengt het hebben van een huisdier soms ook wat nadelen met zich mee. Welke? Wij zochten het uit en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Voordeel: met een huisdier ben je nooit alleen

Met een huisdier zoals een schattige kitten ben je nooit alleen. Veel mensen die vanwege corona veel thuis kwamen te zitten, besloten een huisdier te nemen om het wat gezelliger te maken in huis. Daarom kopen ook veel ouderen een huisdier. Of het nu een hond, een kat of een vogel is, je hebt toch wat gezelschap in huis. Ook zal je doordat je met een hond naar buiten gaat minder snel geïsoleerd raken, omdat je met andere hondeneigenaren in contact komt.

Voordeel: met een huisdier beweeg je meer

Heb je een hond, dan dien je deze iedere dag meerdere keren uit moeten laten. Hierdoor blijf je natuurlijk zelf ook in beweging. Ook hardlopers kunnen hun hond eenvoudig meenemen tijdens een rondje rennen. Zelfs als je een kat hebt, krijg je meer beweging. Als je met je kat speelt, ben je actief bezig. En een kat zal je zelf vaker het speeltje laten halen dan dat deze het speeltje naar je terug zal brengen 😉

Nadeel: je kunt niet zomaar weg

Wil je spontaan op pad, omdat je een paar dagen vrij hebt, dan kun je dit niet zomaar even doen. Je moet altijd bedenken wie er dan voor je huisdier gaat zorgen en op tijd een oppas regelen. En mocht je het ineens te druk krijgen waardoor je geen tijd meer hebt om de hond uit te laten of de kat van voldoende aandacht te voorzien, dan zullen je huisdieren hieronder lijden. Daarom is het goed jezelf af te vragen wat je het beste kunt doen in situaties zoals vakanties en als je een dagje op pad wilt zonder je hond.

Nadeel: je moet veel tijd en aandacht aan een huisdier besteden

Huisdieren hebben veel tijd en aandacht nodig. Net als mensen willen zij graag in verbinding met anderen staan. Dit betekent dat je veel met ze moet knuffelen en spelen, ze uit moet laten, enzovoort. Ook zal je langer bezig zijn met het huishouden, omdat de meeste huisdieren veel verharen. Ook kunnen er nog wel eens ongelukjes ontstaan op de vloer als een huisdier zijn behoefte doet of moet je uitgespuugde haarballen opruimen. Toch zijn dit voor bijna alle huisdiereigenaren dingen die niet opwegen tegen het plezier dat een huisdier je geeft.

Heb jij een huisdier en zo ja wat voor dier?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.