LIFESTYLE PERSOONLIJK

De maand mei in foto’s

2 juni 2014

We zijn alweer in juni beland… Wat is de maand mei voorbij gevlogen! En toch is er best wel veel gebeurd. Ik heb een klein overzichtje gemaakt met hoogtepunten van de maand mei.

Foto 1 t/m 3
Zo ‘hielp’ Lise met het rondbrengen van briefjes voor de flessenactie van het koor waarin ik zing.

Ook beleefde ik mijn allereerste Moederdag, zo bijzonder! Van M en Lise kreeg ik een heerlijk ontbijtje op bed, een kunstwerk van Lise’s handje en een hart vol bonbons. Wat een verwennerij.

Foto 4 t/m 6
Het was ook de maand dat Lise voor het allerlaatst in de reiswieg van de kinderwagen lag. Ze past er qua lengte nog net in, maar ligt voortaan wel erg krap met haar armpjes en vindt het gewoon echt niet leuk meer. Tijd dus voor de wandelwagen!

Ik ging voor de allerlaatste keer mee op weekend van de Kindertelefoon, waar ik nu een jaar vrijwilliger ben. De vestiging in Eindhoven moet per 1 januari 2015 sluiten en daarmee eindigt ook mijn vrijwilligersbaantje daar. Ik vind het erg jammer, want ik ga de gesprekken met de kinderen en ook alle leuke collega’s die ik heb leren kennen enorm missen! Het was een super gezellig weekend met heerlijk weer, dus we zijn veel buiten geweest. Op foto 5 zitten we lekker in het zonnetje te ontbijten.

Toen ik terugkwam van het Kindertelefoonweekend, trof ik mijn dochter in haar meest schattige jurkje en met de grootste glimlach aan. Ze had het duidelijk gezellig gehad met papa, maar was toch ook wel blij mij weer te zien.

Foto 7 t/m 9
Lise was op 19 mei alweer 6 maanden oud! Een half jaar is ze dus al onderdeel van ons gezinnetje. De tijd lijkt voorbij gevlogen en elke dag geniet ik meer van haar. Ik ben een trotse mama!

Lise begint steeds meer te wennen aan het eten van vaste hapjes. Ze krijgt meestal wat stukjes die ze zelf kan vasthouden a la Rapley en ook een bakje gepureerde groente met rijst, pasta of aardappel. Tot nu toe smult ze overal van en ook het zelf eten gaat steeds beter!

Toen het mooi weer was besloot ik haar in de Bondolino mee te nemen om te gaan stemmen. Dat ging prima en ze keek haar ogen uit onderweg. Ik moet dat echt vaker doen, want het is zo knus om haar te dragen 🙂

Foto 10 t/m 12
We hadden het idee dat Lise het leuk zou vinden om in de Tripp Trapp te zitten en ons vermoeden bleek juist. Ze vond het geweldig! Omdat ze nog niet zelfstandig kan zitten mag ze er nog niet lang in, maar ze vindt het erg leuk om haar hapjes te krijgen terwijl ze in de stoel zit. Dat doen we nu dus ook.

Na een aantal maanden op de wachtlijst te hebben gestaan, was het deze maand zover: het babyzwemmen ging van start! Lise vond het even wennen, maar wel leuk! En ik genoot mee.

Pakte ze eerst af en toe haar knietjes vast, sinds deze maand pakt ze haar voetjes continu vast én steekt haar tenen geregeld in haar mond. Wat een lenigheid! Ik vind het altijd prachtig om te zien, haha.

Wat is jouw hoogtepunt geweest de afgelopen maand?

4 Comments

 • Reply Mieke 2 juni 2014 at 21:28

  Wat een fijne foto’s! Een mooie maand zo te lezen. En wat wordt jullie meiske al groot!

  • Reply Monique 2 juni 2014 at 22:18

   Dankjewel 🙂 Zeker een mooie maand en je hebt helemaal gelijk… ze wordt veel te snel groot!

 • Reply Nicole 2 juni 2014 at 22:29

  Met Fay ook zoveel hoogtepunten! Maar bij de kindertelefoon ja, ik ben daar ook gestart alleen door omstandigheden gestopt net na de cursus. Wat jammer dat ze sluiten!

  • Reply Monique 3 juni 2014 at 10:12

   Zo leuk is dat he! Wat toevallig dat je ook gestart bent met de training bij de Kindertelefoon. Jammer dat je hebt moeten stoppen. Inderdaad balen dat onze locatie sluit!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.