LIFESTYLE OUDERSCHAP

De leukste uitnodigingen voor een kinderfeestje ontwerp je zelf *

22 april 2022
versierde tafel voor een kinderfeestje

Vorig jaar november was niet de handigste periode om een kinderfeestje te vieren. Vanwege de onzekerheid die alle coronamaatregelen met zich meebrachten besloten we daarom om Lise’s kinderfeestje uit te stellen. ‘Als we het toch later doen, dan wacht ik wel tot het lekker weer is. Tot de lente!’, was haar idee. Helemaal prima. Inmiddels is het volop lente en beginnen de plannen voor haar feestje langzaam vorm te krijgen. De locatie weten we inmiddels, nu moeten we alleen nog een datum prikken. Ik heb ook alvast leuke uitnodigingen voor het kinderfeestje ontworpen bij Kaartje2go. Die laat ik je graag zien én ik leg uit waar je op moet letten als je zelf uitnodigingen voor een kinderfeestje gaat ontwerpen.

Uitnodiging met foto

Voordat ik mijn zoektocht naar een leuke uitnodigingskaart begon, sprak ik met Lise af dat ik een grove selectie zou maken en zij uiteindelijk haar favoriete kaartje mocht kiezen. De keuze bleek echt reuze, dus er zit altijd wel iets bij wat de jarige job aanspreekt. Ik wist een beetje in welke richting ik het moest zoeken, dus uiteindelijk vond ze alle vijf de kaartjes leuk maar sprong er eentje voor haar overduidelijk uit: een kaartje met een regenboog en eenhoorn. Ik had bewust gezocht op kaarten met eigen foto, omdat je de uitnodiging op die manier lekker persoonlijk kunt maken. Ik wist ook al meteen welke foto er perfect in zou passen en Lise vond dat een geweldig idee. Een foto van Lise samen met haar cavia Guus!

Uitnodigingen maken in 4 stappen

Het ontwerpen van een uitnodiging lijkt misschien ingewikkeld, maar bij Kaartje2go valt dat echt reuze mee. In slechts vier simpele stappen ben je klaar! Eerst kies je een ontwerp dat je mooi vindt. In de volgende stap pas je dat ontwerp aan zodat het helemaal naar jouw wens is. Je kunt hier bijvoorbeeld slepen met afbeeldingen, een eigen foto invoegen en de tekst zowel qua inhoud als opmaak helemaal naar wens aanpassen. Dat vind ikzelf het allerleukst om te doen. Net zo lang dingen aanpassen tot het kaartje helemaal is zoals ik het in mijn hoofd heb. In stap 3 maak je je kaart af met mooie enveloppen en eventueel passende sluitzegels. In de vierde en laatste stap plaats je je bestelling. Bestel je vóór 20:00 uur ’s avonds, dan gaan ze dezelfde dag nog op de post. En het geeft een extra goed gevoel dat Kaartje2go een aantal belangrijke groene waarden heeft. Zo worden de kaartjes bijvoorbeeld Co2-neutraal gedrukt en bezorgd!

Uitnodiging kinderfeestje – wat moet erop?

Als je zelf aan de slag gaat met het maken van uitnodigingen voor een kinderfeestje, dan vraag je je misschien af welke informatie er in elk geval op zo’n kaartje moet staan. Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat voor soort kinderfeestje je van plan bent te vieren, maar hier kun je zoal aan denken:

  • de datum van het feestje
  • de begin- en eindtijd
  • waar de kinderen gebracht moeten worden, of dat ze bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit school mee gaan
  • of de kinderen worden thuisgebracht en of ze dan al gegeten hebben
  • eventuele spullen of extra kleding die mee moeten (de welbekende: ‘neem je zwembroek mee, het is nog een verrassing wat we gaan doen’)
  • contactgegevens (adres en telefoonnummer) van de ouders

Gratis proefdruk

Wil je graag van tevoren checken of het kaartje in het echt ook is geworden als je hoopt? Dan kun je bij Kaartje2go een gratis proefdruk bestellen. Je kiest een kaart en ontwerpt het volgens het stappenplan dat ik hierboven beschreef. Bij stap 4 klik je op ‘proefdruk bestellen’. Is de proefdruk naar wens, dan ga je in je account naar je ontwerp en bestel je het aantal uitnodigingen dat je nodig hebt.

Wist je trouwens dat je eerste kaartje bij Kaartje2go helemaal gratis is? Als je je registreert als nieuwe klant en aanvinkt dat je graag een gratis kaart wilt versturen, krijg je een kaart ter waarde van € 2,99 gratis. De postzegel betaal je wel zelf. Kies je voor een kaart die duurder is dan € 2,99 dan zie je bij het bestellen dat er € 2,99 korting af gaat (en betaal je dus nog iets bij).

Andere soorten uitnodigingen

Behalve uitnodigingen voor kinderfeestjes kun je bij Kaartje2go ook allerlei andere typen uitnodigingen kiezen en naar eigen smaak aanpassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uitnodiging voor een housewarming of een babyshower? De keuze is reuze, maar de kaartjes hieronder sprongen er voor mij echt uit. Ik vind ze heel tof!

Verstuur jij ook nog weleens ‘echte’ uitnodigingen? Zo ja, voor welke gelegenheid?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.