LIFESTYLE WONEN

De leukste cadeautips voor je interieur *

10 december 2021

Leuke items en accessoires voor mijn interieur staan meestal met stip bovenaan als ik een verlanglijstje moet maken. Het leuke is dat je interieur in principe nooit ‘af’ is en er dus altijd dingen zijn die je kunt toevoegen of veranderen. En als je toch een lijstje maakt, hoe leuk is het dan om die items cadeau te vragen? Zoek je nog wat inspiratie voor jouw verlanglijstje of wil je een ander graag blij maken met een leuk interieuritem, lees dan zeker even verder Ik heb namelijk de vijf leukste cadeautjes voor je interieur verzameld in deze blog. Ik weet zeker dat er wat voor je tussen zit!

Knus op de bank: een kussen of kussenhoes

Niets zo heerlijk als na een lange dag op de bank ploffen. Kussentjes maken dit plekje niet alleen knusser, maar ook comfortabeler. Zelf wissel ik graag af qua kleuren en designs. Als je al genoeg kussentjes hebt kun je ervoor kiezen kussenhoezen cadeau te geven of op je verlanglijstje te zetten. Zorg er dan wel voor dat je weet welke maat de kussentjes hebben die erin moeten. Ga je voor een combinatie van meerdere kussentjes dan is het leuk om af te wisselen in grootte, kleur maar ook in textuur. Combineer bijvoorbeeld gladde, gebreide en fluwelen stoffen met elkaar voor een speels effect.

Poef! Een extra zitplek

Om je voeten op te leggen als je op de bank zit, als extra zitplek als er veel visite over de vloer is, of gewoon om een saai hoekje in de woonkamer mee op te vullen. Een poef kan altijd. Zelf vind ik een grof gebreid exemplaar erg leuk. De keuze is reuze, want je hebt ze in allerlei verschillende kleuren, vormen en formaten.

Iets persoonlijks: een foto(collage) aan de muur\

Een foto van je gezin, van je kind(eren), je huisdier of een mooie plek waar je graag naartoe gaat is een prachtig persoonlijk item voor in je interieur. Het is ook nog eens de perfecte manier om een saaie lege muur te pimpen. Uit ervaring weet ik dat ouders en grootouders heel blij worden van een mooie foto van de (klein)kinderen. Qua vorm kan je dan nog alle kanten op. Zo kun je de foto op doek laten drukken. Dit vind ik zelf een hele mooie rustige en pure uitstraling geven. Wil je graag meerdere foto’s cadeau doen, dan kun je een mooie collage maken. Tegenwoordig heb je daar enorm leuke variaties in. Je kunt bijvoorbeeld een heel speelse creatie creëren met ronde, vierkante of hexagon foto’s, afgewisseld met afbeeldingen en zelfs spreuken. Door een slim ophangsysteen kun je de foto’s van plek veranderen of na verloop van tijd vervangen door andere. Leuk om te geven, maar zeker ook om te krijgen!

Groen in huis: een (grote) plant

Planten mogen niet ontbreken in je interieur. Althans, dat vind ik. Het is dat er hier in huis niet echt ruimte is voor nog meer planten, maar anders zou ik ze meteen op mijn lijstje zetten. Planten geven gezelligheid en zijn goed voor de luchtkwaliteit in huis. Het schijnt zelfs zo te zijn dat planten een stressverlagend effect hebben. Ze zijn super om cadeau te geven en je kunt ze prima op je verlanglijst kwijt. Bedenk vooraf (ook als je een plant cadeau geeft) wel goed waar de plant moet komen te staan en of hij op die plek veel of weinig licht krijgt. Niet alle planten doen het op iedere plek even goed namelijk.

Warm en gezellig: een plaid

De hekkensluiter is als je het mij vraagt ook een topcadeau: een woondeken of plaid. Heerlijk om onder te kruipen in de koudere maanden van het jaar. Hier ligt een heerlijk zachte fluffy deken op de bank, zoiets als op bovenstaande foto, maar je hebt ook prachtige gebreide of fleece exemplaren. Kies een kleur die mooi bij de rest van het interieur past en zo’n deken is niet alleen functioneel (want: lekker warm) maar ook nog eens heel stijlvol.

Hopelijk heb ik je met dit lijstje kunnen inspireren. Welk woonitem zet jij vandaag nog op je wishlist?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.