LIFESTYLE

De beste ideeën voor een meidenavond met vriendinnen *

12 januari 2022

Sinds de scheiding zijn mijn vrienden en vriendinnen nog belangrijker voor me geworden dan ze al waren. Laatst besefte ik me maar weer eens wat voor fijne mensen ik om me heen heb en hoe niet vanzelfsprekend dat eigenlijk is. Ik zie ze door drukke agenda’s eigenlijk minder dan ik zou willen, maar als we elkaar dan zien is het altijd gezellig en alsof we elkaar een paar dagen geleden nog hebben gesproken. Soms spreek ik af met een gemengd gezelschap (als in: dames en heren door elkaar), maar ik vind het toch ook wel heerlijk om een echte meidenavond te houden. Dan komen de beste roddels en ontboezemingen boven tafel! Het leek me leuk je wat inspiratie te geven als je van plan bent zo’n meidenavond met vriendinnen te organiseren. Welke ingrediënten mogen op zo’n avond niet ontbreken?

Een meidenavond met vriendinnen – de beste ideeën:

Hapjes en drankjes

Een gezellige avond is niet compleet zonder lekkere hapjes en drankjes. Maak lekkere gin tonics of trek een fles wijn of bubbels open. Ook zonder alcohol kun je lekkere drankjes maken. Van elke cocktail is er wel een mocktail-variant (zonder alcohol) te vinden. Maar ook een flinke pot thee of zelfgemaakte ijsthee doet het goed. Qua hapjes kun je het ook zo gek maken als je zelf wilt. Zelf vind ik het altijd wel leuk om een grote borrelplank te maken met van alles erop. Voordeel daarvan is ook dat je het neerzet en je daarna niet meer naar de keuken hoeft om hapjes te maken of bij te halen. Het is trouwens ook leuk om met z’n allen de keuken in te duiken en een uitgebreid diner te bereiden!

Spelletjes spelen

Een spelletje is altijd leuk om te doen. Ben je met een wat grotere groep dan zou ik het niet te ingewikkeld maken. Een spel als 30 Seconds is dan een prima keuze. Laatst speelde ik met vrienden voor het eerst het spel ‘Relative Insanity’ en ook dat bleek een hele grote hit. Tranen over onze wangen van het lachen! Er is op het gebied van spellen nog veel meer leuks te vinden. Vraag anders van tevoren eens aan je vriendinnen wat zij nog aan spellen in de kast hebben liggen. Als meerdere mensen wat meenemen kunnen jullie altijd ter plekke bedenken waar jullie het meeste zin in hebben.

Toyparty

Nee, dit gaat niet over (bord)spelletjes of kinderspeelgoed maar over speeltjes. Seksspeeltjes dus. Een beetje spannend en een beetje ondeugend, maar zeer zeker een succes! Wel strikt verboden voor mannen, maar die zijn er toch niet 😉 Je kunt het zelf organiseren, maar er zijn ook organisaties waar je zo’n ladies night kunt boeken. Kletsen over bekendere attributen, maar bijvoorbeeld ook over nieuwe innovaties, zoals bijvoorbeeld die van Lovense. Want wist jij dat je deze speeltjes met een app op je smartphone kunt bedienen? Bespreek bijvoorbeeld eens met je vriendinnen wie van jullie de Lovense Lush 3 wel in haar nachtkastje zou willen hebben liggen…

Urenlang kletsen

In plaats van een spel spelen is kletsen ook altijd een fijne bezigheid. Vaak is het zo gezellig dat je de tijd compleet vergeet. Je kunt gewoon vrijuit kletsen, maar het is ook leuk om je te laten leiden door vragen of dilemma’s. Je kunt hiervoor de welbekende Kletspot gebruiken, maar er zijn ook andere spellen of boeken verkrijgbaar. Je zou zelfs eigen kaartjes kunnen maken. En als ‘meiden onder elkaar’ kun je misschien onderwerpen aansnijden waar je in andere gezelschappen niet zo snel over zou kletsen. Ja, ook seks is een favoriet onderwerp. Ik vind het altijd mooi om te merken dat het eerst wat gek en onwennig voelt om over te praten, maar als dat eraf is iedereen er in de juiste setting en sfeer juist heel open over durft te zijn. En eigenlijk is het ook iets heel normaals, iets waar we allemaal mee te maken hebben en wat juist geen taboe zou moeten zijn!

Kleding passen en ruilen

Hebben jullie zo ongeveer dezelfde kledingmaat en is er een deel van je garderobe dat je toch niet meer draagt? Laat je vriendinnen hun afgedankte kleding meebrengen, gooi het op een grote hoop en ga lekker passen, setjes maken en maak er voor mijn part een modeshow van. Succes gegarandeerd. Het ruimt lekker op en wie weet scoor je wat leuke oude nieuwe items voor in je eigen garderobe. Ook heel leuk als jullie later op de avond spontaan besluiten om op stap te gaan. Lekker tutten en dan in je ‘nieuwe’ outfit de kroeg in!

Karaoke

Over de kroeg gesproken… voor karaoke heb je die niet per se nodig. Dat kan ook gewoon thuis! Je hebt hele karaokesets maar op YouTube zijn genoeg liedjes te vinden waarbij de tekst in beeld verschijnt. Pak een microfoon of haarborstel en ontdek wie van jullie de beste zangeres is. Nu maar hopen dat de buren een avondje weg zijn 🙂

Spa-sessie

Vind je dit allemaal wat druk of heftig? Je kunt thuis met je vriendinnen ook een ontspannen beauty- en wellness-avond houden. Gezichtsmaskertjes, nagellak, een voetenbadje? Je kunt het invullen zoals je zelf wilt. Helemaal tof als je thuis toevallig een sauna of (bubbel)bad hebt. Daarna lekker met z’n allen in badjas een film kijken. Het ultieme oplaad-avondje als je het mij vraagt!

Hou jij weleens een echte meidenavond met je vriendinnen en zo ja, hoe vullen jullie die meestal in?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.