LIFESTYLE

De opmerkelijkste 1 aprilgrappen van 2016

1 april 2016

1april

Elk jaar is het weer zover: 1 april. De dag dat we elkaar massaal voor de gek houden. Veel bedrijven brengen eind maart opeens twijfelachtig nieuws naar buiten. Vaak voel je dan al aan je water dat dat weleens een (slechte) 1 aprilgrap zou kunnen zijn. Welke grappen zijn dit jaar de meest opmerkelijke? Ik zet ze voor je op een rij!

Het raketje van Ola verdwijnt

Toegegeven, toen ik het voor de eerste keer las had ik niet eens door dat het een 1 aprilgrap was. Ik kon alleen maar denken: WHY??? Het bekendste ijsje van Nederland en wat mij betreft nog steeds de nummer 1 op een snikhete dag mag toch niet zomaar verdwijnen? Volgens het bericht zou het ijsje alleen in Nederland populair zijn en zou Unilever daarom besloten hebben de productie ervan per mei te stoppen. Gelukkig is dat dus niet waar!

grap3

Voicicons – emoji’s voor blinden en slechtzienden

Ook hier ben ik een beetje ingetuind. Dedicon, dat zich bezighoudt met het samenstellen van gesproken lectuur voor blinden en slechtzienden bracht een bericht naar buiten dat het bezig zou zijn met het ontwikkelen van emoji’s die geluid maken, om aandacht te vragen voor het feit dat mensen met een visuele handicap geen toegang hebben tot visuele informatie (zoals emoji’s) die voor zienden vanzelfsprekend lijkt. Hoewel het dus een grap is, is de boodschap die dit bedrijf naar buiten brengt weldegelijk serieus.

Hema deodorant met tompouce-geur

Nog niet eens zo’n heel gek idee: een deodorant met de geur van… een lekker zoete tompouce! Daarmee ruik je altijd naar je favoriete gebakje. Geniaal bedacht van HEMA en hoewel (voor mij meteen) overduidelijk een 1 aprilgrap, vind ik ‘m toch erg grappig.

grap1

MediaMarkt chip voor localiseren kind

Ook elektronicagigant MediaMarkt kon niet achterblijven. Zij kwamen met het bericht dat ze een chip op de markt brengen die je precies vertelt waar je kind zich bevindt. Handuggg… Maar een wel erg sterk verhaal. Plus die pin die er mega pijnlijk uitziet. Nee, ik denk niet dat hier veel mensen ingetrapt zijn.

grap2

Wat vind jij de beste 1 aprilgrap dit jaar? En ben jij iemand die er snel intrapt of heb je ze meestal meteen door?

6 Comments

 • Reply Louise 1 april 2016 at 07:42

  Paar jaar geleden was ik bij het gzc never kwam een man binnen met zijn veter los. Meneer uw veter is los Jaja haha 1april nee meneer echt waar!! Andere dame ze heeft gelijk meneer werd steeds kwader is het nu afgelopen riep hij loopt verder en valt….. Jaja veter was niet los toch?? Ik trap er niet meer in…..

 • Reply MetMirjam 1 april 2016 at 07:46

  Haha ja het Raketje ‘neeeee, dat kan toch niet!?’ ow wacht.. Een 1 april grap 😉 Ik was daar dus ook even ingetuind!

  • Reply Monique 3 april 2016 at 19:37

   Haha! Gelukkig was ik niet de enige 😉

 • Reply marjon 1 april 2016 at 10:15

  Vooral leuk hoe iedereen erop reageert. Het gehoor apparaatje voor papa’s om ’s nachts hun kind(eren) beter te horen lijkt me ook wel1 april achtig!

 • Reply Vlijtig Liesje 1 april 2016 at 10:57

  Dat van die raketten vind ik een erg goede!

 • Reply Simone 1 april 2016 at 17:25

  Die van die raketjes had ik meteen door. Dat is het best verkochte ijsje toch? Zou niet slim zijn 😉 Maar die geur van de HEMA, daar ben ik faliekant in’gestonken’, haha!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.