LIFESTYLE

Correctbook, het oneindig uitwisbare notitieboek *

17 april 2020
correctbook

Gelukkig leven wij in een land waar onderwijs vanzelfsprekend is. Als ik als kind niet had leren lezen en schrijven zou ik nu mijn werk niet kunnen doen. Misschien gaat analfabetisme me daarom wel extra aan het hart. Mijn dochter leert nu de letters waarmee ze woorden en straks zinnen en verhalen kan maken. Voor velen is dat helaas geen vanzelfsprekendheid. Wist je dat wereldwijd 1 op de 7 mensen analfabeet is? En dat dat vaak komt doordat kinderen niet naar school gaan met de juiste middelen? Correctbook is een oneindig uitwisbaar notitieboek dat speciaal is ontwikkeld in de strijd tegen analfabetisme in ontwikkelende landen.

Wat heeft het wereldwijde probleem analfabetisme te maken met een notitieboek? Meer dan je denkt. Toen Sam van Tol, bedenker van Correctbook, vijf jaar geleden op vakantie was in Zuid-Afrika viel het hem op dat de meeste kinderen op school niet of nauwelijks over schrijfmateriaal beschikken. Ze luisteren naar wat er wordt verteld, maar hebben niet of nauwelijks middelen om zelf dingen op te schrijven. Een groot probleem, vond Sam, en hij wilde er iets aan doen. Een product dat hergebruikt kan worden leek hem de oplossing. En zo werd Correctbook geboren. Een notitieboek met speciale pagina’s met de eigenschappen van een whiteboard. Met een speciale stift kun je erop schrijven en met een vochtige doek veeg je het schoon. Een uitwisbaar notitieboek dus. Geniaal! Het mooiste van alles is nog dat je dat wat je getekend of geschreven hebt, met de hand níet kunt uitwissen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je notities tijdens of na het schrijven per ongeluk uitveegt.

Duurzaam schrijfmateriaal

Voor elk Correctbook dat hier wordt verkocht, kan Sam een kind op het platteland van Afrika maar liefst drie maanden van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal voorzien. De kinderen krijgen een set die bestaat uit een pen, een doekje, extra inkt uit inktpotjes en indien nodig een kluis in de klas waarin het materiaal veilig kan worden opgeborgen. Elk jaar vervangt Correctbook de boekjes die stuk zijn gegaan en worden inktpotten aangevuld om weer een jaar te kunnen schrijven. Ook krijgen de leraren een training hoe ze met de producten moeten werken en wordt de school gemonitord of er goed met het product wordt omgegaan.

Eindeloos schrijven

Het uitwisbare notitieboek blijkt ook een interessant product voor de Nederlandse markt. Zo wordt het veel gebruikt door studenten en laten bedrijven exemplaren maken met hun eigen logo. Naast het sociale aspect is ook duurzaamheid belangrijk, vindt Sam. Daarom worden de boeken voor Nederland in Nederland gemaakt en worden de boeken voor Afrika lokaal geproduceerd.

‘Ik wil de roze!’, riep Lise meteen toen ik haar vertelde dat ze een Correctbook mocht uitkiezen. Dit roze Correctbook in A5-formaat heeft een roze voor- en achterkant, een ringband en 20 uitwisbare bladen (40 bladzijden). Het boek kost €14,95 en je krijgt er een speciale uitwisbare pen, een wisdoekje en natuurlijk oneindig schrijf- en tekenplezier bij!

Speciale actie in de strijd tegen Covid-19

In samenwerking met het Rode Kruis is er nu een speciale editie van het wisbare notitieboek verkrijgbaar. Van elk verkocht Rode Kruis Correctbook gaat 8,26 euro naar de bestrijding van het Covid-19 virus dat ons land in zijn greep houdt. Er is een oplage van 10.000 speciale Rode Kruis Correctbooks geproduceerd waarmee in totaal een opbrengst van minimaal 80.000 euro gerealiseerd kan worden. Dit geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van GGD’s en ziekenhuizen, het in stand houden van de Rode Kruis hulplijn en voor het inzamelen van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen.

Kende jij Correctbook al? Wat vind je van de missie die Sam heeft om met dit schrijfmateriaal de strijd tegen analfabetisme aan te gaan?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.