LIFESTYLE

Cadeaustress? Ontwerp een fotocadeau in 3 stappen! *

30 december 2020

Wat moet ik hem/haar/mijn ouders nu toch weer geven voor kerst of voor een verjaardag. Je herkent het vast wel. Ik vind het ook steeds moeilijker om een leuk en origineel cadeau te bedenken. Aangezien iets persoonlijks altijd leuk is om te geven én te krijgen, zoek ik het vaak in die hoek. En zo heb ik dat ook gedaan voor de aankomende feestdagen. Mijn ouders hadden namelijk hoognodig een geüpdatete gezinsfoto van ons nodig en mijn tante werd compleet verliefd op een foto van Lise en mij uit de fotoshoot met Kirsten Mulder afgelopen zomer. Tijd om hen allebei te verrassen met een fotocadeau!

In 3 eenvoudige stappen een fotocadeau

Stap 1: selecteer foto(‘s)

De belangrijkste stap is natuurlijk het selecteren van een of meerdere mooie foto’s. Misschien weet je al welke foto de ontvanger van het cadeau mooi vindt, zoals bij mijn tante het geval was, dan is het makkelijk. Maar het kan ook heel leuk zijn om een foto te kiezen die hij of zij nog nooit heeft gezien maar waarvan je wel zeker weet dat hij in de smaak zal vallen. Dan is de verrassing immers des te groter!

De fotoshoot met de kinderen afgelopen zomer heeft me zoveel mooie foto’s opgeleverd dat ik niet zo lang hoefde te zoeken. Gezinsfoto’s van ons drietjes waren er maar een paar, dus dat was geen lastige keuze.

Stap 2: kies een fotoproduct

Heb je de juiste foto gekozen dan ben je er natuurlijk nog niet. Er zijn namelijk heel veel manieren om die foto te laten drukken. Het kiezen van het juiste fotoproduct kan best lastig zijn. Ga er daarom rustig voor zitten en bekijk welke opties er zijn en welke het beste past bij het interieur van degene die je de foto cadeau doet. Mijn ouders hadden eerder al een foto op aluminium van ons aan de muur, dus ik checkte of ze dit weer wilden en dat bleek zo te zijn. Geen lastige keuze dus. Toen ik mijn tante vroeg waar haar voorkeur naar uit ging, gaf zij aan een foto canvas erg mooi te vinden. En ik wist het niet, maar die kun je dus ook in een (bak)lijst laten plaatsen om de foto zo een extra moderne en luxe uitstraling te geven. Omdat ik dat er heel gaaf uit vond zien heb ik die extra optie erbij genomen. Ik koos voor een blanke lijst, omdat de foto zelf erg veel wit bevat en het met een witte lijst wel erg wit zou worden. De kleur van de lijst geeft een rustige, natuurlijke uitstraling. Heel blij mee! Je kunt trouwens ook een speciale bewerking op de foto loslaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een canvas sepia. Dat kan een super tof effect geven, maar ik heb er bij deze foto voor gekozen om hem in de originele bewerking te laten drukken.

Stap 3: bestel op tijd en pak het leuk in

Als je fotoproducten bestelt krijg je natuurlijk te maken met levertijden. Hoe lang de levertijd is hangt meestal af van het fotoproduct dat je kiest. Wil je er zeker van zijn dat je foto ruim op tijd binnen is, bestel dan ook ruim van tevoren. Dat bespaart je een hoop stress.

En een cadeau is natuurlijk pas echt een cadeau als je het leuk inpakt. Kies een mooi cadeaupapier en doe er bijvoorbeeld een lint omheen. Zo is het uitpakken alleen al een feestje!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.