LIFESTYLE SHOPPEN TAGS VIDEO

Autumn Tag + Mini home decor shoplog

24 oktober 2014

autumn tag

Nu de zomer haar laatste naweeën (leuke woordspeling op een mamablog, hihi) heeft gehad, is het toch echt dubbel en dwars herfst. De eerste herfststorm heeft ons land zelfs alweer geteisterd. Er is dan ook geen beter moment dan nu om een Autumn Tag te doen. Ik heb wat herfstige vragen verzameld en zo mijn eigen tag samengesteld.

Als bonus vind je onderaan dit artikel een video met een kleine home decor shoplog. Ik shopte namelijk wat herfstaccessoires voor in huis bij Xenos!

1. Wat drink je het liefst in de herfst?

Warme drankjes! En dan het liefst thee, maar de laatste tijd kan ik ook erg genieten van een paar kopjes koffie per dag. We hebben een bonenmachine en die zet echt de lekkerste koffie. Ik vind warme chocolademelk trouwens ook super lekker in de herfst en winter, maar dat is niet iets om op dagelijkse basis te gaan drinken wil ik m’n kleren blijven passen.

2. Welk kledingstuk draag je het liefst in de herfst?

Ik ben dol op vesten en draag ze eigenlijk het hele jaar door op frissere dagen, maar in de herfst ‘woon’ ik er echt in. Ik heb dan het liefst van die zachte exemplaren die ik lekker om me heen kan slaan als ik het koud heb. Misschien niet het meest modieuze gezicht, maar daar geef ik lekker niks om als ik de deur niet uit hoef!

3. Wat is je favoriete herfstaccessoire?

Met stip op nummer één: de sjaal. En dan het liefst zo’n tunnelmodel die je een paar keer om je nek kan slaan. Ik heb hele dikke gebreide sjaals, maar daarvoor is het nu nog niet koud genoeg. Momenteel draag ik sjaals van een wat dunnere stof. Ik heb verschillende patronen en kleuren, waardoor ik bij elke outfit wel een geschikte sjaal kan vinden. Ik gebruik ze trouwens niet alleen als ik naar buiten ga, maar heb ze ook vaak binnen om. Heerlijk!

4. Wat vind je het vervelendst aan de herfst?

Ik vind herfstweer heel leuk en gezellig als ik zelf binnen ben en niet naar buiten hoef. Maar je voelt ‘m denk ik wel aankomen: ik ben geen fan van fietsen of lopen in weer en wind. Het kan lekker zijn hoor, even uitwaaien, maar meestal heb ik daar niet zo’n trek in. Als ik naar buiten ga heb ik het liefst een herfstzonnetje en een fris briesje en als ik binnen ben mag de regen tegen de ramen slaan, haha!

5. Wat is je favoriete herfstsnack?

Als echte Brabantse vind ik worstenbroodjes onwijs lekker als het buiten koud is. Soepje erbij en je hebt alweer gegeten. Mandarijnen vind ik ook een typische herfstlekkernij en tja, ik kan er niet omheen, pepernoten en dan vooral die met een chocoladelaagje eromheen. Kopje koffie erbij… Mjam!

6. Wat is je favoriete herfstgeur?

Als ik denk in geurkaarsen dan is kaneelgeur absoluut favoriet. Ik heb er laatst een kaarsje van opgebrand, dus moet weer op zoek naar een nieuwe kaneelkaars! En als we het hebben over parfum vind ik ‘White musk smokey rose’ van The Body Shop perfect voor de herfst. Ik vind deze geur te zwaar om in de zomer overdag te dragen, maar nu kan het weer prima.

7. Wat vind je de fijnste herfstactiviteit?

Met een kleedje op de bank voor de tv. Of is dat geen activiteit? 😉 Nee, als ik iets actiefs moet noemen dan is dat toch zeker een wandeling door het bos. Dat is er helaas nog niet echt van gekomen, maar ik hoop snel met M en Lise het bos in te kunnen voor een lekkere wandeling! In het ideale geval is dat met een waterig herfstzonnetje in een bos vol bomen in prachtige herfstkleuren en met mooie paddestoelen op de grond.

Kun je de video niet zien? Klik dan hier.

Abonneer je op mijn YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van nieuwe video’s!

Wat zou jij antwoorden op de zeven vragen van de Autumn Tag? Ik nodig hierbij een ieder die er zin in heeft uit om deze tag over te nemen! 

4 Comments

 • Reply Seline 24 oktober 2014 at 08:59

  Leuke tag! Als het niet zo waait dan is een wandeling inderdaad lekker! Wat heerlijk dat je een binnenschiet hebt! Nu win net in ons nieuwe huis zitten hebben we alleen nog maar oploskoffie (jak!) ik neem hem van je over!

 • Reply Vlijtig Liesje 24 oktober 2014 at 14:21

  Ik kan me ook helemaal arm kopen bij de Xenos. Ze hebben daar de leukste spulletjes! In de herfst draag ik graag een vest!

 • Reply Marijke 24 oktober 2014 at 19:47

  Leuke tag! Ik ga hem invullen!

  • Reply Monique 27 oktober 2014 at 10:40

   Leuk dat je de tag gaat invullen!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.