LIFESTYLE

De AH Moestuintjes zijn er weer!

26 februari 2018

Vandaag gaat voor het vierde jaar op rij de succesvolle Moestuinactie van Albert Heijn van start. Je kunt net als de drie voorgaande oogstjaren weer moestuinpotjes sparen bij je boodschappen. Daarnaast is er dit jaar iets nieuws aan de actie toegevoegd. Albert Heijn introduceert namelijk de allereerste Moestuinkampioenschappen van Nederland: een ludieke competitie om moestuinierders te belonen voor hun eigen teelt.

Uit de drie voorgaande acties is gebleken dat de cherrytomaat, wortel, komkommer, radijs en zonnebloem de favoriete moestuintjes vormen. Daarom ontvang je dit jaar bij iedere 15 euro aan boodschappen één van deze vijf favoriete moestuintjes van Nederland.

Moestuinkampioenschappen

Speciaal voor de fanatieke thuiskwekers organiseert Albert Heijn de Moestuinkampioenschappen, waarbij iedereen met zijn of haar oogst kan meedingen in verschillende categorieën. De snelst groeiende radijs strijdt mee voor de Rapste Radijs Award, de grootste komkommer wordt beloond met de Komkommaarop Award en de gekste wortel wint de Buitenpeentjes Award. En mocht het nou allemaal niet zo’n succes zijn, dan is er altijd nog de Troostprei Award.

AH Moestuin-app: de persoonlijke tuinhulp

Een goede oogst bereik je alleen met de nodige aandacht, verzorging én geduld. Met de juiste tips, tricks en handige weetjes komt een moestuin tot leven. De Albert Heijn Moestuintje-app helpt hierbij. De thuiskweker ontvangt, op basis van de verzamelde plantjes, gerichte tips en reminders om het meeste uit de moestuin te halen. Net als voorgaande jaren staan de moestuinexperts van IVN Natuureducatie weer voor iedereen klaar om alle vragen over de teelt van de moestuintjes te beantwoorden. De AH Moestuintje-app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play store.

De AH Moestuintjesactie loopt van 26 februari tot en met 11 maart 2018. Bij besteding van 15 euro ontvang je één moestuinpotje. Ook zijn er de zogenaamde spaarversnellers: geselecteerde aanbiedingen waarbij je extra moestuinpotjes ontvangt. Ga naar ah.nl/moestuintje voor meer informatie over de actie, de Moestuinkampioenschappen en de app. 

Lise is dol op plantjes en dus gaan wij ook dit jaar weer met veel plezier aan de slag met onze eigen moestuin. Ik vind het eigenlijk wel prima dat er dit jaar maar vijf verschillende potjes zijn. Lekker overzichtelijk! Doen jullie ook mee?

Afbeelding moestuin afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.