LIFESTYLE

A Star Is Born – Deze film móet je zien!

25 oktober 2018

a star is born

‘Zullen we anders lekker naar de film gaan morgenmiddag?’, stelde Bregje voor. We brachten de afgelopen twee dagen samen door in het zuidelijkste puntje van Limburg. Dat was op zichzelf al heerlijk, maar die details bewaar ik voor een later moment. ‘Goed plan!’, antwoordde ik zonder aarzelen. Haar voorstel klonk me als muziek in de oren. Pasgeleden werd ik namelijk getipt over de film ‘A Star Is Born’ met in de hoofdrollen niemand minder dan Lady Gaga en Bradley Cooper (tevens regisseur). Aangezien het grijs miezerig weer was, reden we naar Foroxity in Sittard.

Kippenvel

Bradley, die in de film de rol speelt van country- en westernster Jackson Maine, is naar mijn mening sowieso al leuk om naar te kijken. Wat ik nog niet wist, is dat hij nóg aantrekkelijker is met een gitaar om zijn schouder. En al zingend on stage wekt hij echt de indruk van een superster. De beelden op en rond het podium tijdens zijn optreden maken dat je het gevoel hebt dat je naast hem staat. Alles komt volledig binnen en dat bezorgde me kippenvel. En als Jack na zijn optreden alleen bij zijn chauffeur in de auto stapt en naar de drank grijpt, begrijp je direct dat het leven van deze superster allesbehalve normaal – en vooral makkelijk – is.

Liefde voor muziek

Lady Gaga (of eigenlijk Stefani Germanotta) speelt de rol van Ally, een onzekere serveerster met zangambities die in haar vrije tijd optreedt in een kleine bar. Jack belandt daar na een optreden bij toeval en ontdekt haar talent. Hij geeft haar de kans en het vertrouwen om bij hem op het podium aan duizenden mensen te laten horen wat ze in huis heeft. Het is prachtig om te zien hoe Jack door haar ook zelf de liefde terugvindt in de muziek. Maar waar haar ster wordt geboren, lijkt die van hem juist langzaam te doven. De drank, drugs en gehoorproblemen breken Jack steeds verder op.

Met aan de ene kant een sprookje vol glitter en passie en aan de andere kant de schaduwzijde van de roem word je als kijker heen en weer geslingerd tussen verschillende emoties. De chemie tussen de hoofdrolspelers spat van het scherm en dat maakt de film heerlijk om naar te kijken. Met Bradley Cooper als doorgewinterde acteur naast Lady Gaga die op het doek juist zo puur en naturel overkomt. En we waren er al voor gewaarschuwd… de kans is groot dat je het naar het einde toe niet drooghoudt. Zakdoekjes mee dus! Wij moesten na afloop echt even bijkomen van de prachtige rollercoaster die A Star Is Born is.

A Star Is Born – Officiële Trailer

Heb jij deze film al gezien? Ik ben heel benieuwd of je ‘m net zo goed vindt als ik! En voor wie de film nog niet heeft gezien: ga dat doen. Je zult er geen spijt van krijgen!

1 reactie

  • Reply Tineke 25 oktober 2018 at 07:18

    Groot fan van lady Gaga, deze wil ik zeker zien. Maar ook het verhaal lijkt mij prachtig, ben heel benieuwd.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.