LIFESTYLE WONEN

8 fijne dingen voor je thuiswerkplek

9 april 2020

Velen van ons moeten er al een tijdje aan geloven: thuiswerken. Was je gewend om op kantoor plaats te nemen achter je bureau, met alle spullen bij de hand, moet je opeens zien te overleven in je woonkamer die opeens een kantoortuin, schoolklas en kinderopvang in één is. Dan kan je het jezelf maar beter zo makkelijk mogelijk maken. Toch? Ik zet de items op een rij die ik persoonlijk onmisbaar vind voor een thuiswerkplek. Ik gebruik het allemaal vrijwel dagelijks!

Laptopstandaard

Je zit thuis meestal niet zo arbo-technisch verantwoord achter je computer als op kantoor. As we speak zit ik even in alle rust bij mijn ouders te werken. Aan de eettafel, waardoor ik schuin naar beneden moet kijken om te zien wat ik typ. Voor een keertje niet erg, maar als je dit acht uur per dag en vijf dagen per week doet is het niet oké. Thuis heb ik een laptopstandaard, die ervoor zorgt dat mijn laptop op ooghoogte staat en ik dus netjes rechtop blijf zitten. Ik krijg altijd de vraag wat het is en waar ik het ding gekocht heb. Het is de Raindesign mStand, speciaal voor de MacBook. Een super fijn, degelijk en ook nog eens mooi ding. Niet spotgoedkoop, maar zijn investering echt wel waard. Ik heb trouwens de zilveren variant, maar ik zie dat hij tegenwoordig ook in goud verkrijgbaar is. Oe!

Tweede monitor

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind werken op één scherm behoorlijk vervelend. Voor een keertje kan het wel, maar ik vind het toch wel prettig om op het ene scherm te kunnen typen en het andere scherm te gebruiken om een opdrachtomschrijving of informatiebron op te kunnen raadplegen. Ik zet er ook weleens mijn mailbox neer, zodat ik binnenkomende mail meteen kan checken (hoewel dat voor de productiviteit niet altijd heel slim is om te doen 😉 ). Nu denk je misschien: ‘ja allemaal leuk en aardig Moon, maar ik ga geen honderden euro’s spenderen aan een tweede monitor die ik misschien maar een paar weken echt intensief gebruik’. En dat snap ik. Maar als je een beetje zoekt, zul je zien dat je voor nog geen 100 euro een prima monitor in huis hebt. Die je ook als je niet meer dagelijks thuis werkt nog kunt gebruiken natuurlijk. Zelf kijk ik altijd naar de reviews. Die moeten positief niet alleen positief zijn, maar het moeten er ook veel zijn. Hoe meer, hoe betrouwbaarder 🙂 Zelf heb ik een monitor van een compleet onbekend merk (maar die had dus wel positieve reviews), maar ik zie nu dat ook bekende merken betaalbare en kwalitatief goede monitoren leveren.

Bureaustoel

Als je ook kinderen in huis hebt rondlopen die nu tijdelijk niet naar school gaan en die je moet begeleiden, is het verleidelijk om aan de keukentafel te gaan zitten werken. Op een eetkamerstoel. Dat zit voor even misschien best prima (ik zit nu dus ook op een van de eetkamerstoelen van mijn ouders), maar op den duur gaat je rug dat niet fijn vinden. Haal dus die bureaustoel van zolder als je er daar wel een hebt staan en zet die tijdelijk beneden neer. Zo hebben wij het gedaan. Ik heb zelf een stoel van IKEA en die voldoet prima. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de meeste bureaustoelen behoorlijk lelijk vind, zeker voor in een woonkamer, maar de ergonomie gaat hier toch boven het esthetische aspect denk ik 😉 Onderstaande stoel was by far de mooiste die ik tegenkwam. Goedkoop zijn bureaustoelen trouwens ook niet, dus als je iemand kent die er nog eentje 'over' heeft, dan kun je natuurlijk ook vragen of je die tijdelijk kunt lenen.

Noise cancelling koptelefoon

Hier heb ik dus nog geen ervaring mee, maar ik hoor van zoveel mensen om me heen dat ze erbij zweren dat ik serieus overweeg er ook eentje aan te schaffen. Een noise cancelling koptelefoon dempt storende omgevingsgeluiden en ruis door middel van een antigeluid. Het geluid om je heen wordt als het ware opgevangen door microfoons in de koptelefoon, geanalyseerd en verdraaid, waardoor je minder last hebt van je omgeving. Dat maakt de noise cancelling koptelefoon de ideale gadget om je even helemaal af te zonderen van de rest van de wereld en je volledig te kunnen focussen op je werk. Of op de muziek die je aan het luisteren bent natuurlijk. Ze zijn er uiteraard in allerlei prijsklassen en je kunt je voorstellen dat de topklasse (ik zie er dus bij van honderden euro's) over het algemeen het beste 'noise cancelt', maar ik gok dat een wat vriendelijker geprijsd exemplaar ook prima kan voldoen als je thuiswerkt.

Printer

Wie werkt moet ook weleens wat printen. Nu probeer ik dat echt tot een minimum te beperken, maar ook schoolopdrachten voor Lise moeten weleens worden geprint. Zelf hebben wij een printer, scanner en kopieerapparaat in één van HP. Daar ben ik heel tevreden over. En een prima printer die ook kan kopiëren en scannen is gelukkig ook niet al te duur, zoals je ziet.

Wifi versterker

Niets zo vervelend als een haperend wifi-signaal als je dingen online moet doen. En dat moeten we allemaal nogal eens natuurlijk... Bij ons op zolder, waar ik normaal gesproken zit te werken, is het bereik om te huilen. Daarom hebben we daar een Wifi versterker in het stopcontact geplugd. Nu ben ik technisch niet onderlegd genoeg om je te adviseren welke je dan zou moeten nemen, maar ik gok dat wanneer je dit lijstje Wifi versterkers sorteert op 'beoordeling' en je een van de bovenste kiest, je een prima versterker in huis haalt. Die zorgt dat je ook boven, in een kelder, of misschien zelfs buiten, goed je werk kunt doen.

Goede koffie 😉

Ik schrijf het met een knipoog, maar meen het wel. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. Of dat nu het zonnetje is dat naar binnen schijnt, of die lekkere kop koffie die je na een paar uur ploeteren dik verdiend hebt. Maak het jezelf dus makkelijk en zorg voor die goede koffie (of thee), pak af en toe even een momentje rust en ga dan weer met frisse energie verder. Je doet het super!

Ben jij ook thuis aan het werk? Welk item is voor jou echt onmisbaar om goed thuis te kunnen werken?

1 reactie

  • Reply Tips voor een opgeruimde zolder* - Breg Blogt 10 juli 2020 at 06:00

    […] Gebruik je de zolder als kantoor? Berg je papieren en werkspullen dan op in dichte kasten of een rek met manden of bakken. Zo vind je jouw spullen makkelijk en snel terug en het ziet er nog netjes en leuk uit ook! Collega Monique deelt op haar blog een lijst met handige dingen voor je thuiswerkplek! […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.