LIFESTYLE

7 x hieraan herken je een echte koukleum *

29 januari 2021

Waarschijnlijk zeggen de termen thermar super 8 plateau en jaga strada je niet zoveel. Maar als ik zeg dat het merken radiatoren zijn, weet je dat ze super belangrijk zijn om er in deze wintertijd warmpjes bij te zitten. Vooral als je, net als ik, een echte koukleum bent. Want ja, ik kan wel stoer lopen doen, maar ik ben er zonder twijfel eentje. Benieuwd of jij ook tot die groep behoort? Ik maakte een lijstje met zeven dingen waaraan je een echte koukleum herkent. Ik ben benieuwd hoeveel jij er aan kan vinken!

1 Op de bank liggen kan niet zonder dekentje

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zodra de herfst aanbreekt ligt er standaard een dekentje op mijn bank. Mijn bank heeft een opbergvak en daarin liggen nog meer dekentjes. En daar kruip ik heel graag onder als ik ’s avonds op de bank mijn favoriete film of serie kijk. Of als ik overdag een boek lees. Ik heb het mijn kinderen trouwens ook met de paplepel ingegoten, want we hebben meestal allemaal een dekentje over ons heen. Of we delen er eentje met z’n drietjes. Lekker knus!

2 Thee drink je niet om je dorst te lessen, maar om (van binnen) op te warmen

Als ik aan het werk ben en ik heb het koud, dan is er niets wat me zo snel opwarmt als een grote mok thee. Die drink ik in de winter dan ook graag én veel. Theedrinken werkt trouwens niet alleen heel goed om je van binnen op te warmen, maar zo’n warme theemok warmt ook lekker je handen op.

3 Je draagt kleding het liefst in laagjes. Zodat er iets uit, maar vooral ook iets extra’s aan kan als je het koud hebt

Ga ik ergens naartoe waar ik niet zeker weet hoe warm of koud het er zal zijn, dan draag ik het liefst verschillende laagjes kleding. Ik kleed me altijd het liefst iets te warm aan dan te koud, want er is niets zo verschrikkelijk als het urenlang koud hebben. Ben ik thuis, dan heb ik verschillende sweaters en vesten paraat die ik aan kan trekken als ik het koud krijg. Dat geldt trouwens ook voor dikke sokken en pantoffels. Allemaal niet de meest sexy kleding, maar in dit geval gaat comfort gewoon voor 😉

4 Je neus is altijd koud als je door de kou buiten loopt

Ik voel het altijd aan mijn neus als het echt koud is buiten. Die koelt namelijk ontzettend snel af en wordt dan niet zo makkelijk meer warm. En een neus is ook niet zo makkelijk te bedekken als andere lichaamsdelen, dus ik moet er gewoon maar mee dealen.

5 Mensen schrikken als je ze aanraakt met je koude handen (of voeten)

Als ik mensen een hand geef (back in the days, toen dat nog mocht), maar ook als ik mijn kinderen help met aan- of uitkleden… Ik heb bijna altijd koude handen en vooral in de winter is dat voor een ander niet bepaald prettig. Koude voeten heb ik trouwens ook standaard. En iedereen weet denk ik wel hoe erg je ervan schrikt als iemand in bed ineens zijn of haar koude voeten tegen je benen legt. Heb er nog nooit vrienden mee gemaakt in ieder geval.

6 Je droomt in de winter bijna elke dag van een warm bad

Verdorie, wat mis ik het hebben van een bad. In de zomer niet zozeer, maar in de winter baal ik er echt stevig van dat ik geen bad (meer) heb. Mijn voornemen om dan maar bij een ander in bad te gaan heb ik nog niet uitgevoerd. Ik vind het ook een beetje raar om te vragen eerlijk gezegd. Maar zodra ik ergens kom, in een hotel of vakantiehuisje bijvoorbeeld, waar een bad is maak ik er dankbaar gebruik van. En ooit wil ik er gewoon weer eentje in mijn eigen huis. Lekker weken en rozig worden. En dan mijn bedje in.

7 Bij andere mensen thuis vind je het vaak maar frisjes

In mijn eigen huis heb ik het vaak niet al te warm. Zeker als ik stil zit. Maar ik weiger de verwarming hoger dan 20 graden te zetten. Dan maar een extra vest of trui aan. Bij een ander heb ik dat vaak niet bij de hand en krijg ik het dus met regelmaat koud. Vooral als die persoon zelf niet zo’n koukleum is en dus nergens last van heeft. Ik ben altijd blij als er dan een dekentje op de bank ligt waar ik onder mag.

Ben jij ook een koukleum en zo ja, herken je je in bovenstaand lijstje?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.