LIFESTYLE OUDERSCHAP VRIJE TIJD

6 manieren om weer tot jezelf te komen

17 april 2015

jezelfworden

Wij moeders rennen en vliegen heel wat af. Je zou soms bijna vergeten dat je een op zichzelf staand wezen bent. Maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je weer even helemaal op en top jij te voelen. Ik noem er zes!

1. Ga hardlopen – niets maakt zo snel je hoofd leeg als een rondje hardlopen. Ik wil heel graag weer beginnen, maar het komt er steeds niet van. Nu heb ik met M afgesproken dat de donderdagavond onze ‘vaste’ hardloopavond wordt. Eerst ga ik en dan gaat hij (er moet natuurlijk wel iemand bij Lise blijven). Ik ben benieuwd hoe snel ik het ritme weer een beetje terug heb!

2. Neem een bad – als je het hebt natuurlijk. Anders is een lekkere lange douchesessie natuurlijk ook heerlijk. Met een fijne rustgevende olie in bad kom je nog eens extra tot rust.

3. Ga alleen winkelen – de stad in met je kindje, of desnoods het hele gezin kan heel gezellig zijn. Maar hoe fijn is het om af en toe even helemaal alleen te gaan winkelen. Je zult versteld staan hoeveel sneller dat gaat en wat een verwennerij het is dat je zelf kunt bepalen waar je heen gaat en hoe lang je ergens blijft hangen.

4. Lees een boek – rustmomentje? Zet eens niet de televisie of laptop aan (hoor wie het zegt), maar pak er een ouderwets boek bij. Al lezend droom je weg naar het leven van een ander en vergeet je even helemaal dat van jou.

5. Kijk series op Netflix – een beetje in strijd met bovenstaande activiteit, maar wel heerlijk ontspannend. Kies een serie (of film) uit die je leuk lijkt, schenk een wijntje in, pak een zak popcorn en duik op de bank. En in het geval van een serie kijk je natuurlijk niet maar één aflevering, maar kijk je er gewoon een heleboel achter elkaar. Binge watchen noemen wij dat hier thuis. Af en toe mag dat!

6. Regel quality time met je partner – en dan bedoel ik niet die paar uurtjes die jullie samen hebben als de kinderen op bed liggen. Nee. Regel eens een oppas en ga er met z’n tweetjes een avondje tussenuit. Als je je kindjes kunt missen is een weekendje (of zelfs weekje?) met z’n tweeën weg ook een echte aanrader. Je voelt je weer even alsof je net met elkaar aan het daten bent.

Vul het lijstje eens aan? Wat is jouw manier om helemaal tot jezelf te komen?

4 Comments

 • Reply iooon 17 april 2015 at 09:55

  Hardlopen, daar wil ik ook mee beginnen…

 • Reply Vlijtig Liesje 17 april 2015 at 11:12

  Jaaa, hardlopen! Dat doe ik ook. Werkt altijd.

 • Reply zomersproetje 17 april 2015 at 23:22

  Dat alleen winkelen lijkt mij weer heerlijk. Met Eline erbij moet het allemaal zo snel snel… Ook qualitytime met partner is een goeie. En dan een keer geen avond voor de tv… Alleen vind ik het (stom eigenlijk) nog vervelend/lastig om iemand te vragen om op te passen. Moeten we toch maar eens vaker doen.

 • Reply angelique 18 april 2015 at 20:27

  Goede tips! Ik kruip het liefst lekker met een boek op de bank of bed

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.