LIFESTYLE

5 kleine cadeautjes voor opa en oma *

28 oktober 2019

Mijn eigen opa’s heb ik helemaal niet (bewust) gekend en mijn oma’s leven helaas ook al lang niet meer. Daarom vind ik het extra fijn dat Lise en Quinn wel opgroeien met twee lieve opa’s en oma’s. Ze passen regelmatig op, mijn ouders zelfs een vaste dag in de week, en we gaan regelmatig bij ze op bezoek. Soms nemen we dan een kleinigheidje mee, maar ik vind het altijd best lastig om te bedenken wat we ze kunnen geven. Voor mezelf, maar ook voor jou, maakte ik een lijstje met vijf leuke kleine cadeautjes voor opa en oma.

Dick Bruna’s ‘opa en oma pluis’

Toen mijn ouders opa en oma werden, gaven we ze dit boekje cadeau. En nog altijd wordt er bijna elk logeerpartijtje enthousiast uit voorgelezen. De kinderen kennen de teksten al helemaal uit hun hoofd. Ik vind het zo’n aandoenlijk verhaaltje en smelt helemaal als ik mijn vader het Quinn en Lise zie voorlezen. Ja, ik denk dat elke opa en oma dit een super leuk cadeautje vindt!

Telefoonhoesje (met foto)

Ik weet niet hoe het met jouw (schoon)ouders zit, maar die van mij zijn retetrots op hun kleinkinderen. En ze laten als het even kan vol trots foto’s van ze zien. Aan de groenteboer, de buurvrouw, een verre tante, noem het maar op. Hoe tof (en makkelijk) is het dan als het hoesje van hun telefoon al een aantal mooie foto’s van de kleinkinderen bevat? Je kunt een hoesje ontwerpen met een aantal favoriete foto’s. Zo hebben oma en opa de kleinkinderen altijd bij zich als ze ergens op visite gaan. Moeten ze alleen niet hun mobieltje vergeten… 🙂

Blond Amsterdam mok ‘oma’

Is oma een echte theeleut kijk dan eens naar de XL oma-mok van Blond Amsterdam. Er past een halve liter thee (of een andere drank) in, dus hij is lekker groot van formaat. Met uiteraard een gezellige en vrolijke tekening van oma erop. Ik heb zelf een aantal van deze mokken (niet de oma-versie uiteraard) en vind ze nog steeds erg leuk én heel fijn om uit te drinken.

Merci chocolade met foto

Wil je je (schoon)ouders een bedankje geven voor het oppassen, dan is een gepersonaliseerde doos Merci chocolade misschien een leuk idee. Je kunt deze op de website van Merci zelf ontwerpen met een foto en een tekst naar keuze. Nu nog zorgen dat ze de doos niet alleen op tafel zetten als er visite is, maar dat ze er vooral zelf van genieten. Ze hebben het tenslotte verdiend!

Knutselwerkje

Het is natuurlijk leuk om een klein cadeautje voor opa en oma te kopen of te bestellen, maar is het niet minstens zo leuk om je kind(eren) zelf een cadeautje te laten maken? Laat ze bijvoorbeeld een mooie kleurplaat kleuren of een tekening maken, of kies een leuk knutselwerkje uit om samen te maken. Persoonlijker dan dit kan niet! Bovendien is het knutselen meteen een leuke activiteit voor een regenachtige middag.

Spelen jouw (schoon)ouders een grote rol in het leven van je kind(eren)?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.