LIFESTYLE

4 tips voor het maken van een leuke uitnodiging *

18 augustus 2022

Of het nu gaat om een verjaardag, een 21-diner of een jubileum, het leven is een feestje en mag gevierd worden! Een van de leukste onderdelen van een feest is natuurlijk de voorpret die ontstaat als je de uitnodiging op de deurmat ontvangt. Een goed ontworpen uitnodiging kan de toon zetten voor de voorpret en de gasten enthousiast maken over wat komen gaat. Zo kan een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje felgekleurde ballonnen en confetti bevatten, terwijl een meer formele aangelegenheid kan worden aangekondigd met een eenvoudige kaart en een elegant lettertype. Wat de gelegenheid ook is, de tijd nemen om een fysieke uitnodiging te maken kan een heerlijk gevoel geven. Ik geef je met plezier 4 tips!

#1 Denk na over de stijl

De uitnodiging is de eerste indruk die mensen van deze bijzondere gebeurtenis zullen hebben, dus je wilt dat het perfect is. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden als je de stijl van je aankondiging kiest. Zoek je iets hips of moderns? Romantisch of iets stoers? Wat je ook kiest, het is helemaal aan jullie! Wil je uitnodigingen maken met een persoonlijk tintje? Ontwerp deze dan helemaal zelf. Maak je uitnodiging op hout of kies een andere originele vorm zoals kartels, in hartjesvorm of in de vorm van een diamant.

#2 Kies je kleurenschema

Elke dag is een feestje! Laat het plezier er alvast vanaf spatten met het kleurenontwerp van de uitnodiging. Je kunt traditionele kleuren gebruiken zoals zwart, wit of zilver, of kiezen voor iets uniekers. Je hebt tegenwoordig prachtige trendkleuren die je op een bijzonder ontwerp kunt laten drukken. Voeg wat bijpassende clip-art en mooie achtergronden toe en het feestje kan beginnen!

#3 Laat je creativiteit de vrije loop

Wil je er een foto bijvoegen? Wat dacht je van een speciale quote of iets wat bij deze gelegenheid centraal staat? Door de tijd te nemen om al deze elementen zorgvuldig te overwegen, kun je een uitnodiging maken die perfect je unieke stijl weerspiegelt. Misschien kun je er een wel een spetterende foto in je favoriete feestjurk op zetten – dan heb je gelijk een mooie reden om een dresscode toe te voegen. Een paar eenvoudige woorden zijn ook mooi. Zorg er wel voor dat je op de uitnodiging voor je verjaardag de datum niet vergeet! Dat zou zonde zijn.

#4 Final touch met sluitstickers

Je persoonlijke uitnodiging is natuurlijk niet helemaal compleet zonder een bijpassend sluitzegel. Het aankondigen van een speciaal moment maak je natuurlijk af met een sluitsticker vol hartjes. Vaak kun je ook nog adresstickers met folie bestellen, zodat zowel de uitnodiging als de envelop helemaal matchen met je stijl. Of je nu een kinderfeestje, een verhuizing of een huwelijk viert: originele en bijzondere kaartjes zullen altijd gekoesterd worden.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.