LIFESTYLE

3 dingen die mijn leven makkelijker maken *

16 april 2022

Als ik een handige tool heb ontdekt waarvan ik weet dat hij nog niet zo heel lang bestaat, denk ik weleens: ‘hoe deden mensen dat vroeger?’. Natuurlijk wisten zij niet beter en hadden zij vast weer andere handigheidjes die we nu juist niet meer nodig hebben of volledig als vanzelfsprekend zien. In deze blog drie dingen die ik in mijn leven echt niet zou kunnen of willen missen.

1. Google maps

Rijd jij nog weleens ‘op de borden’ ergens naartoe? Ik dus niet. Als de route die ik moet rijden me maar enigszins onbekend is, zet ik mijn telefoon in de houder en tik ik de plaats van bestemming in op Google Maps. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Het fijne vind ik ook nog eens dat ik zie hoelang ik nog onderweg ben en ik van vertraging door bijvoorbeeld files tijdig op de hoogte ben. Het nadeel van deze gewoonte is dan wel weer dat ik in lichte paniek schiet als de batterij van mijn telefoon bijna leeg is en ik geen kabeltje bij me heb…

2. Een boekhoudsysteem dat ik snap

Je weet misschien dat ik goed ben met woorden. Grammatica en spelling zijn mijn beste vrienden en geven me nauwelijks problemen. Zo anders is dat met cijfers. Dingen die de meeste mensen klakkeloos in hun hoofd uitrekenen, toets ik in op de rekenmachine van mijn telefoon. Je snapt misschien dat het bijhouden van mijn administratie niet mijn grootste hobby is. Gelukkig heb ik een boekhoudprogramma dat me het meeste (reken)werk uit handen neemt. En ik heb een boekhouder die elk kwartaal controleert of ik alles wel op de juiste manier heb ingevoerd. Dat werkt voor mij prima!

4. Noise cancelling

Ik weet dat er mensen zijn die prima kunnen werken als hun kinderen in dezelfde ruimte aan het spelen zijn. Ik ben niet een van die mensen. Als ik schrijf, heb ik het het liefst doodstil om me heen. Klinkt misschien saai, maar ik kan me dan het beste concentreren. Sinds kort lukt het me ook met rustige muziek zachtjes op de achtergrond. Werken doe ik dus het liefst in mijn uppie en dat lukt vaak ook, maar natuurlijk komt het weleens voor dat ik even een belangrijke mail moet beantwoorden als de kinderen thuis zijn. Of dat ik nog even een blog moet afmaken voor een samenwerking. Zij kijken dan meestal een filmpje of zijn aan het spelen en ik zit met mijn laptop aan tafel. Om me wel enigszins te kunnen concentreren heb ik sinds kort een koptelefoon met noise cancelling. Dat is me toch een uitvinding! Ik raak niet afgeleid en heb mijn werk in no time klaar, zodat ik me weer op de kids kan richten.

Welke handigheidjes die het leven makkelijker maken vind jij nou echt onmisbaar?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.