KLEUTER

Cadeautips meisje vier jaar

29 november 2017

Anderhalve week geleden werd Lise vier jaar. Ze keek al weken uit naar de dag. Het is eigenlijk het eerste jaar dat ze echt bewust bezig was met haar verjaardag. Daarom vond ik het extra leuk om er een mooi feestje van te maken. En dat is gelukt! Ze kreeg ook enorm veel leuke cadeautjes. Ben je toevallig op zoek naar cadeau-inspiratie voor een 4-jarig meisje? Wie weet heb je wat aan mijn tips!

Playmobil

De laatste tijd speelt Lise graag met Playmobil. Als groot cadeau van haar overgrootoma en oma en opa kreeg ze het herenhuis uit de ‘dollhouse’ serie van Playmobil. De inrichting van de keuken en babykamer had ze daar al van en op haar lijstje zette ik ook de andere kamers (woonkamer, kinderkamer, badkamer en slaapkamer). Het huis is inmiddels al goed gevuld en ze vindt het geweldig! Vooral het feit dat de bel echt werkt vindt ze super. We hebben er al heel fijn mee gespeeld.

Knutselsets

Knutselspullen doen het altijd goed. En de knutselsets van SES Creative zijn zo leuk! Lise kreeg twee verschillende: ‘Ik leer borduren’ en ‘Mozaïekbord met kaarten’. Ook Play-Doh doet het hier altijd ontzettend goed en ook daar heeft ze twee sets van gekregen. En omdat bakken eigenlijk ook een soort knutselen is schaar ik hier ook het kinderbaksetje van HEMA onder dat ze kreeg. Binnenkort gaan we gezellig koekjes bakken als ze ’s middags uit school is!

K3 dansmat

Muziek en dans zijn helemaal Lise’s ding. Bij de gastouder speelde ze veel met de K3 dansmat en toen we een tijdje terug in een speelgoedwinkel liepen en ik een nieuwe versie van de K3 dansmat zag liggen, wist ik dat hij op haar lijstje moest. En niet doorvertellen hoor, maar stiekem vind ik het best leuk om met haar mee te dansen…

Mini-Loco en Rompompom

Educatief speelgoed vind ik ook altijd leuk om cadeau te geven. Bambino-Loco hadden we al in huis, maar de opvolger voor kleuters, Mini-Loco, nog niet. Ik kwam hem in een voordelige set tegen met een boekje van Buurman & Buurman erbij. Hoewel ze heel moe was na haar feest, was Mini-Loco een van de dingen waar ze meteen mee wilde spelen. Dat zegt genoeg!

En aangezien Lise veel bezig is met letters leek de Rompompom woordenmaker mij een mooie aanvulling op het lijstje. Ook dit cadeau bleek een schot in de roos. Op een heel speelse wijze, aan de hand van vormpjes in verschillende kleuren, leert je kind de verschillende letters onderscheiden en met behulp van de plaatjes ook welke letters er bij welk woord horen.

Step

Lise is jarig in de herfst en dat is natuurlijk niet echt een buitenspeelseizoen. Maar aangezien buitenspelen wel iets is dat ze dolgraag doet en het heus ooit weer beter weer wordt, mocht een step op haar lijstje niet ontbreken. We vonden bij Decathlon deze kinderstep speciaal geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Haar eerste step op 2 wieltjes! In het begin kwam ze nog wat aarzelend vooruit, maar inmiddels stept ze er zo op weg!

Draagbare Radio/CD-speler

Het grote cadeau dat ze van papa en mama kreeg was een draagbare radio en CD-speler van Philips. Hoe tof is dat?! Ze draait graag haar eigen CD’s en nu kan ze dat over een tijdje ook op haar eigen kamertje doen. Voorlopig staat het apparaat trouwens nog even veilig beneden tot ze nog ietsje groter is.

Hopelijk heb ik je wat cadeautips en de nodige inspiratie kunnen geven! Heb jij misschien nog een leuke cadeautip voor een meisje dat vier jaar wordt?

2 Comments

 • Reply Iris 30 november 2017 at 11:40

  Hoe doe je dat met Playmobil en Quinn? Onze kleuter is ook gek op Playmobil, maar er kruipt ook nog een dreumes rond en er zitten altijd zoveel kleine onderdelen bij

  • Reply Monique 4 december 2017 at 20:30

   Dat is inderdaad best lastig. We hebben er nu voor gekozen het op haar kamer op een kastje te zetten. Quinn is weleens in die kamer, maar nooit zonder ons erbij. Als Lise beneden met het huis wil spelen zetten we het op de eettafel. Ze weet gelukkig zelf heel goed dat Quinn nog niet met die kleine onderdeeltjes mag spelen, dus let zelf ook op (al kun je daar nooit op vertrouwen uiteraard).

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.