WONEN

Project woonkamer | nieuwe eetkamerstoelen

13 februari 2018

Ze staan inmiddels alweer een paar weken te pronken in onze woonkamer, dus het is hoog tijd ze jullie te laten zien. Onze nieuwe eetkamerstoelen! Waar hebben we allemaal op gelet bij het uitzoeken van de stoelen? Wat wilden we wel en wat juist niet? Hoe lang hopen we dat ze meegaan en wat kosten ze? 

Onze oude eetkamerstoelen kochten we toen we inmiddels 7,5 jaar geleden de sleutel kregen van ons huis. Het huis waar we nog steeds met veel plezier wonen. De stoelen waren fijn, maar hadden toch wat eigenschappen waar we (achteraf) minder blij mee waren. De rugleuning en zitting waren bekleed met een kunststof dat qua look wat wegheeft van glad leer met eronder een RVS frame. We kochten zes stoelen in drie verschillende kleuren: zwart, grijs en wit. Zo stonden ze ook opgesteld in de showroom en dat vonden we wel mooi.

Het feit dat we ruim 7,5 jaar met de stoelen hebben gedaan laat wel zien dat we er blij mee waren. Alleen begon de bekleding de afgelopen twee jaar toch wat slijtageplekken te vertonen. Vooral bij de witte stoelen brokkelden er kleine stukjes van het kunststof af. Daar baalde ik wel van, want verder zagen de stoelen er eigenlijk nog prima uit en het zitcomfort was er ook nog altijd.

Een ander puntje wat maakte dat we wat minder blij werden van de stoelen was dat ze behoorlijk krasten op onze houten vloer. Het RVS-frame is vrij zwaar, dus de enige optie om de stoelen makkelijk te verplaatsen is ze te schuiven. We plakten regelmatig van die vilten rondjes onder de dopjes van het frame, maar die sleten er altijd toch weer snel vanaf. Met uiteindelijk flinke slijtplekken op onze houten vloer tot gevolg.

Toen we ons ‘Project Woonkamer‘ opstartten wist ik dan ook dat een van de dingen die ik als eerste wilde vervangen, de eetkamerstoelen waren. We zijn een paar keer bij meubelwinkels gaan kijken en hebben online wat research gedaan. Er is zoveel keus en elke stoel heeft zowel plus- als minpunten. Qua kleur en stijl wilde ik compleet iets anders dan we hadden. Je raakt na zoveel jaar toch een beetje uitgekeken op de bepaalde stijl die je gewend bent en om de eethoek een nieuwe impuls te geven wilde ik graag cognac-kleurige stoelen met zwarte poten. M had armleuningen op zijn wensenlijstje staan en nadat ik in de winkel had getest hoe fijn dat zit hebben we alleen nog maar naar stoelen met armleuningen gekeken.

Uiteindelijk maakten we in de showroom van de Stoelenconcurrent een keuze uit drie favoriete modellen. De ene zat net wat lekkerder dan de andere, maar was alleen verkrijgbaar in kleuren die we wat minder mooi vonden en van weer een andere stoel vonden we de poten niet geweldig. De uiteindelijke winnaar was eetkamerstoel Brabo, met een synthetische leatherlook stof in de kleur cognac. We betaalden 99 euro per stoel en dat is voor een stoeltje van dit type echt niet duur. Omdat de kinderen nog klein zijn en de stoelen daarom het nodige te lijden zullen hebben, wilden we er nu nog niet teveel geld aan uitgeven.

En hier zie je het eindresultaat. Ik vind de stoelen perfect in ons interieur passen. Ze zitten heerlijk en zijn volgens mij stukken vriendelijker voor onze vloer dan de vorige stoelen. Al zijn we er nog wel over aan het denken om de dopjes onder de poten te vervangen door exemplaren van vilt. Overigens willen we ook nog een nieuwe eettafel. Ik vind die slijtplekken enorm lelijk en wil er het liefst zo snel mogelijk vanaf. We denken erover om in het voorjaar eerst te proberen onze huidige tafel helemaal op te schuren en opnieuw te lakken. Mocht dat geen mooi resultaat opleveren dan kunnen we altijd nog besluiten een nieuwe tafel te kopen.

Wat voor eetkamerstoelen hebben jullie? En wat vind je van de onze?

2 Comments

  • Reply Joke 13 februari 2018 at 10:24

    Leuke stoelen!!!

  • Reply Jacqueline 13 februari 2018 at 17:36

    Hele toffe stoelen zeg!
    Wij hebben nu net zoiets als jullie oude stoelen, maar dan met houten poten. Ben ze ook wel een beetje zat.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.