GEZONDHEID

Weight Watchers Update #9 | Tussenstand & foto’s

29 mei 2017

Er is weer een week voorbij sinds de laatste Weight Watchers update. Afgelopen weekend waren wij (alweer) een paar dagen weg. Ik heb het programma een paar dagen los gelaten om te kijken hoe dat ging. Je kunt je voorstellen dat dat het weegmoment afgelopen woensdag extra spannend maakte! En om te bekijken of het verschil niet alleen op de weegschaal te zien is, heb ik een soort tussenstand in foto’s voor je. Ook spannend!

Feestjes, feestdagen en vakanties vind ik tot nu toe toch de lastigste momenten. Ik kan op zich prima ‘nee’ zeggen, maar merk dat ik het soms gewoon ongezellig vind om niet mee te doen met een wijntje, of op een warme dag een ijsje af te slaan. Wat ik probeer te doen is vooraf met mezelf afspreken dat ik alleen die dingen pak die ik echt lekker vind en dan met mate. Dus maximaal 2 wijntjes bijvoorbeeld. Of een handje chips in plaats van dat ik uit de bak blijf snaaien. Niet makkelijk, maar als het me lukt een verandering aan te brengen in mijn oude gedrag (zonder erbij na te denken doordrinken en -eten) is dat al winst natuurlijk.

Ik zit inmiddels 8 weken in het programma. In de week dat ik startte én twee weken geleden heb ik M foto’s laten maken. Om te kijken of het verschil te zien is. Natuurlijk ga ik ook weer foto’s maken als ik op mijn streefgewicht zit, maar het leek me leuk je nu al een soort begin- en tussenstand te laten zien. Voor je info: op de linkerfoto ben ik 4 kilo zwaarder dan op de rechterfoto.

Allereerst de voorkant. Het perspectief verschilt een beetje per foto waardoor het wat vertekent.

En de achterkant. Zelf vind ik dit de duidelijkste. Hallo smallere taille 🙂

Cursus en weegmoment

Zou ik bijna vergeten de uitslag van het wegen te delen! Ik was dus vooraf wat gespannen, of… nou ja, ik hield er rekening mee dat er misschien niks af was of zelf iets bij. Met die gedachte ging ik op de weegschaal staan. Hij leek te twijfelen tussen 70,1 en 70,2 en bleef uiteindelijk toch op 70,2 kilo hangen. Wat dus betekent dat ik ten opzichte van vorige week 2 ons kwijt ben! Hoewel het niet veel is ben ik dus tóch weer afgevallen. Naast het vele genieten heb ik tijdens de dagen dat we op vakantie waren wel heel veel extra bewogen. Dat helpt natuurlijk. In totaal ben ik nu 6 kilo afgevallen. Dat is dus nog 2 kilo meer dan op de rechterfoto…

Gisteren kreeg ik trouwens voor het eerst de opmerking: ‘Wow Monique, ben jij zoveel afgevallen?’ 🙂

Ik ben mega blij met het resultaat tot nu toe en vastbesloten volgende week op de cursus eens onder die 70 te duiken. Ik ‘hoef’ gewoon nog maar 1,6 kilo tot mijn streefgewicht en wil dat echt heel graag bereiken. Nu het mooie weer echt is losgebarsten ben ik trouwens op zoek naar lekkere en gezonde salades! Wat is jouw favoriet?

8 Comments

 • Reply Charlotte 29 mei 2017 at 08:41

  Wat fijn dat het zo goed gaat, super knap!

 • Reply Joyce 29 mei 2017 at 08:49

  Wat goed dat het zo lekker gaat! Je ziet al echt verschil 😀

 • Reply Essma 29 mei 2017 at 09:09

  Ik begrijp die ‘moeilijke momenten’ idd tijdens gezelligheid…looking good! ✨

 • Reply Kim 29 mei 2017 at 14:14

  Wauw wat knap.
  Wij eten met dit weer vaak couscous salade.
  Couscous aanmaken met olijfolie en citroen.
  Daarna feta (kan een light versie), tomaat, bosui en peterselie erdoor mengen.

 • Reply Janske 29 mei 2017 at 15:02

  Goed bezig Monique!

 • Reply Nicole 30 mei 2017 at 05:21

  Sowieso die mindset veranderen is echt al zo’n grote winst. Ik at echt alleen nog maar dingen die ik echt echt echt lekker vond. Op mijn blog vind je trouwens lekkere lunch salades allemaal Weight Watchers proof.

 • Reply Kirsten 30 mei 2017 at 07:13

  Wat knap!! Ik ben toen ook zo veel afgevallen met weight watchers! Top hoor!

 • Reply Vlijtig Liesje 30 mei 2017 at 11:13

  Ik zie echt duidelijk verschil op de twee foto’s. Wat slim dat je telkens foto’s maakt. Zo kun je prachtig het effect van je inspanningen zien. Goed gedaan!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.