GEZONDHEID

Weight Watchers Update #7 | Weekendje weg

12 mei 2017

De afgelopen week zag er iets anders uit dan de voorgaande, want vorig weekend waren wij een weekend weg met vrienden. Vooraf maakte ik een beetje zorgen of het me wel zou lukken me die dagen toch enigszins aan het programma te houden. Hoe het ging lees je vandaag. En uiteraard heb ik weer een nieuw weegresultaat om te delen…

Na het positieve resultaat tijdens mijn vorige cursusbijeenkomst, ging ik met een goed gevoel de nieuwe week in. Van vrijdagmiddag tot en met zondagavond vierden we een minivakantie samen met vrienden en hun twee dochters. Mijn streven was niet té streng te zijn, maar ook weer niet compleet los te gaan wat eten en drinken betreft. Overdag lukte het me prima om me redelijk aan mijn punten te houden, omdat we twee dagen brood(jes) meenamen als lunch en wat gezonde tussendoortjes. Bij Toverland sloeg ik een ijsje af omdat ik er op dat moment echt niet zoveel zin in had en ik wist dat we de dag zouden afsluiten met een hamburger en frietjes.

Op de vrijdag- en zaterdagavond in het vakantiehuisje stond ik mezelf toe twee wijntjes te drinken (met een glas water ernaast) en te genieten van de chips op tafel. Ik at er redelijk wat van, maar ook weer niet zoveel dat ik onaangenaam vol zat of er misselijk van werd. En geloof me, als ik gedachteloos een zak chips eet bereik ik dat moment absoluut! Punten heb ik niet geteld die tweeënhalve dag en dat was best spannend. Ik ben nogal een controlfreak, dus zit de uitdaging voor mij niet zozeer in het me houden aan het programma, maar in het doorvoeren van een gezonde levensstijl zonder de houvast van het punten tellen. Het was dus ook een soort oefening voor als ik het straks echt zelf moet gaan doen en volhouden.

De maandag, dinsdag en woensdag, toen we dus weer thuis waren, heb ik wel weer netjes punten geteld en weinig extra’s genomen. Op woensdag had ik absoluut geen goed gevoel over mijn resultaat van die week. Ik was bang dat ik de hamburger, pizza, chips en wijntjes tijdens het weekend niet wist goed te maken met die paar dagen dat ik gewoon gezond had gegeten. Maar of mijn twijfel terecht was zou natuurlijk blijken bij het weegmoment. Ik stapte op de weegschaal en zag meteen dat ik onder de 72 kilo gezakt was. En dat was goed nieuws!!!

De weegschaal bleef steken op 71,7 kilo en dat betekent dat ik de afgelopen week 7 ons kwijt ben en in totaal 4,5 kilo ben afgevallen in 6 weken tijd! Conclusie: mijn zorgen waren voor niets én ik heb gemerkt en bewezen dat ik tijdens een uitje prima kan genieten van wat extra’s zonder dat dat direct gevolgen hoeft te hebben voor mijn gewicht.

Deze week is een behoorlijk actieve. Voor mijn koor loop ik mee met de jaarlijkse sponsoractie (en dat betekent drie dagen lang een paar uur op de been). Verder ben ik gisteren een middagje met mijn moeder de kinderen naar de dierentuin geweest. Waar ik overigens wel van een welverdiend ijsje (een raketje blijkt behoorlijk gunstig qua punten!) genoot.

Helaas is het me nog niet gelukt een telvrije dag in te lassen. Toch hoop ik snel mijn bevindingen met deze variant van het programma met jullie te kunnen delen! Voor nu wel even een fotootje van het lekkere ontbijtje dat ik nu regelmatig klaarmaak. Bestaande uit: 100 ml Griekse Yoghurt (0,3% vet), 40 gram granola vijg & chocolade en wat verse frambozen en bessen. Zo nu en dan schep ik er ook nog een klein lepeltje gebroken lijnzaad doorheen. Niet alleen ontzettend lekker, maar hier kan ik gemakkelijk een hele ochtend op teren!

Wat is jouw favoriete snack tijdens een tv avondje? En kun jij goed maat houden als er iets lekkers voor je neus staat? Tot volgende week!

3 Comments

 • Reply marjonS 12 mei 2017 at 12:01

  Ga zo door 🙂

 • Reply Sabrina 12 mei 2017 at 15:24

  goed bezig!!

 • Reply Lien Robberechts 12 mei 2017 at 16:04

  Wauw, dat doe je goed zeg 😀

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.