GEZONDHEID

Weight Watchers Update #6

6 mei 2017

Vorige week heb ik jullie wat langer laten wachten (sorry daarvoor!), maar deze week ben ik lekker op tijd. Inmiddels zit ik officieel vijf weken in de cursus en heb ik al een paar mijlpalen behaald. En dat voelt goed! Natuurlijk moest ik afgelopen week weer op de weegschaal, dus daar deel ik uiteraard ook het resultaat van.

Eerst even wat over hoe het ging de afgelopen week. De dag na het vorige weegmoment was het Koningsdag. We waren van plan er lekker op uit te gaan die dag. ’s Avonds zouden we mijn broertje en twee vrienden ontmoeten in de stad voor een klein feestje. Bij mijn ouders kregen we ’s middags al een Oranjetompouce waar ik erg van heb genoten. Die avond dronk ik vier biertjes. Je kunt je voorstellen dat ik daarmee al bijna door mijn extra weekpunten heen was… Maar daar had ik rekening mee gehouden en de dagen na Koningsdag heb ik me weer netjes aan mijn dagpunten weten te houden. Genieten op z’n tijd hoort er ook bij!

Geluk bij een ongeluk

Zondag hadden we een kraamfeest waar ik het bij twee kleine hapjes wist te houden. En ik dronk Spa Rood. Schouderklopje voor mij! Helaas gebeurde er die dag ook iets minder leuks. Ik kreeg namelijk last van een ontsteking van het tandvlees bij mijn verstandskies. Iets dat ik ongeveer een jaar geleden, toen ik nog zwanger was, ook heb gehad en onwijs veel zeer doet. Eten is dan echt geen pretje en hoewel dat natuurlijk super vervelend is, heeft het me wel geholpen de resterende dagen tot aan de cursus mooi binnen mijn punten te blijven.

Het weegmoment

En toen was het woensdag. Cursusdag! Ik had er aan de ene kant wel een goed gevoel over, maar was aan de andere kant toch bang dat ik misschien wat vocht vasthield na Koningsdag of vlak van tevoren toch net wat teveel water had gedronken waardoor het geen zuivere meting zou zijn. Ik ging op de weegschaal staan en zag op het schermpje meteen dat het minder was dan de vorige keer: 72.4 kilo. En dat betekent 6 ons eraf! In totaal ben ik nu 3,8 kilo afgevallen in vijf weken. Een resultaat waar ik best een beetje trots op ben.

De eerste mijlpaal, 5% eraf, heb ik hiermee behaald. De coach vroeg of ik nog voor het volgende doel (10%) wil gaan. Daarmee kom ik uit op 68,6 kilo. Dat is net iets onder het streefgewicht wat ik zelf had bedacht, namelijk 69 kilo. Daarom heb ik samen met haar besloten dat die 68,6 mijn officiële streefgewicht wordt. Ik hoop zo dat ik dat weet te bereiken zodat ik mag gaan stabiliseren en uiteindelijk Lifetime Member kan worden (daar schrijf ik op een later moment nog wel wat uitgebreider over)!

Om mijn eerste 5 weken Weight Watchers te vieren ontving ik de sleutelhanger met het hartje die me steeds weer aan mijn doel zal laten denken. Bij 10%, 20%, je streefgewicht en uiteindelijk het Lifetime Membership ontvang je een sticker en een bedel voor aan de sleutelhanger. Een leuke vorm van extrinsieke motivatie vind ik en ik ga mijn best doen om die sleutelhanger vol te krijgen!

Inmiddels volgt een aantal mensen van de cursus mijn blog en mijn updates met plezier en dat vind ik natuurlijk enorm leuk! De coach zei mijn updates ook altijd te delen in de Facebookgroep met WW-coaches en krijgt er daar veel leuke reacties op.

Volgende week hoop ik mijn ervaringen met het niet tellen te kunnen delen. Ook heb ik binnenkort een recept voor een ‘Weight Watchers proof’ tussendoortje voor jullie in petto. En ik ga in op ‘Connect’, Weight Watchers’ eigen social platform, waar ik gek genoeg pas deze week wat actiever meer bezig ben gegaan.

Heb jij een prangende vraag voor me over mijn Weight Watchers avontuur? Stel hem dan gerust in een reactie hieronder!

3 Comments

 • Reply Patricia 6 mei 2017 at 06:19

  Gefeliciteerd met dit resultaat. Moest wel enorm lachen toen ik las dat je dan een sticker krijgt bij behalen doel. Jeugdsentiment, haha.

 • Reply Essma 6 mei 2017 at 06:29

  Goed van je dat je je doel behaald hebt! Succes met de volgende stap!

 • Reply Nicole 7 mei 2017 at 08:19

  Super dat resultaat! Zoiets miste ik wel met het online programma. Kan ook niet wachten tot ik mag beginnen na de bevalling..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.