GEZONDHEID

Weight Watchers Update #5

2 mei 2017

Vorige week verliep wat rommelig doordat het direct na mijn cursusavond Koningsdag was en we daarna een vrij druk weekend in rolden. Maar nu is het dan echt tijd voor een nieuwe Weight Watchers Update. De vorige keer kon je lezen dat ik, met name als gevolg van Pasen, niet was afgevallen. Hoe ging ik daar de afgelopen week mee om? Is het gelukt mezelf te herpakken en weer op de succesvolle manier verder te gaan zoals ik bezig was?

Hoewel het resultaat op de weegschaal dan misschien wat tegenviel, voelde ik me goed. Achteraf heb ik het idee dat het vooral wat extra vocht is geweest dat ik die dagen na Pasen vasthield als gevolg van het lekkere eten. En omdat ik er echt van heb genoten, heb ik er ook geen spijt van.

Wel was ik benieuwd wat dat mentaal met me zou doen, zo’n tegenvallend resultaat op de weegschaal. Van eerdere afvalpogingen kan ik me herinneren dat ik dan weleens in een dipje kon schieten. Dat het stemmetje in mijn hoofd begint te zeuren ‘het is nu toch mislukt, dus dan kun je net zo goed die chocoladereep opeten’. Maar gelukkig is dat niet gebeurd en was ik vastbesloten er weer volop tegenaan te gaan. Het helpt vast ook een beetje dat ik door middel van deze updates een soort ‘verantwoording’ afleg aan jullie, haha. Dat er weer volop tegenaan gaan betekende trouwens weer volop punten tellen en alles wat ik at netjes afwegen.

Vol goede stapte ik woensdagavond, de avond voor Koningsdag, het zaaltje van de cursus binnen. Aanvankelijk zou er alleen een weegmoment zijn en geen cursus, maar op het laatste moment werd bekend dat we toch konden blijven voor de cursus. Aangezien de kinderen bij mijn ouders waren en ik ze nog naar huis moest brengen en een beetje op tijd in bed moest zien te krijgen, besloot ik na het wegen toch meteen naar huis te gaan. En dat vond ik lastig! Ik vind het praatje van de coach namelijk altijd interessant en motiverend. Maar dat moest dus even een weekje wachten.

En daar ging ik. Toch enigszins gespannen over de cijfertjes die op het display zouden verschijnen, stapte ik op de weegschaal. En meteen zag ik dat het getal lager was dan vorige week: 73 kilo rond. YES! Om precies te zijn bleek ik 8 ons te zijn afgevallen. Niet mega veel dus, maar aangezien ik al aardig in de buurt begin te komen van mijn streefgewicht is dat denk ik ook niet zo gek.

Na een piepklein hellinkje, gaat het lijntje sinds vorige week woensdag dus weer gewoon naar beneden. Ik ben nu al super benieuwd wat de weegschaal komende woensdag aangeeft!

Telvrije dag

In een van de boekjes die ik op de cursus ontving wordt de telvrije dag uitgelegd. Want wist je dat je bij Weight Watchers niet altijd punten hoeft te tellen? Als je eens een dag geen zin hebt om alle SmartPoints waarden van je voeding in de app te zetten, kun je een telvrije dag inlassen. De enige regel waaraan je je op die dag dient te houden is: eet uitsluitend verzadigende voedingsmiddelen die je een lang en aangenaam voldaan gevoel geven. Welke voedingsmiddelen verzadigend zijn kun je in de app zien doordat er een groen bolletje bij staat.

En dat werkt? Ja, zegt Weight Watchers:

“De verzadigende voedingsmiddelen geven je door het hoge eiwit- en voedingsvezelgehalte langdurig een voldaan gevoel. En omdat deze voedingsmiddelen een lage energetische waarde hebben en de keuze van je voedingsmiddelen beperkt is, zorg je automatisch voor een energietekort. En val je af!”

Je hoeft op een telvrije dag alleen met deze drie regels rekening te houden:

 • Probeer 3 hoofdmaaltijden en max. 2 à 3 tussendoortjes per dag te nemen, zodat je niet heel de dag door eet.
 • Neem per dag 2 koffielepels plantaardige vetten, bijv. olie of halvarine. Hier hoeft je geen SmartPoints waarden voor te rekenen.
 • Wanneer je een voedingsmiddel wilt eten dat geen verzadigend voedingsmiddel is, trek je de bijbehorende SmartPoints waarde gewoon van je weekextra af.

Ik ben van plan binnenkort een telvrije dag in te lassen om te kijken hoe me dat bevalt. Uiteraard zal ik daar dan weer verslag van doen zodat jullie op de hoogte blijven!

Ik kan eigenlijk nog wel wat lunchinspiratie gebruiken. Wat is jullie favoriete lunch?

6 Comments

 • Reply Nicole 2 mei 2017 at 06:21

  Een heerlijk vers bruin pistoletje met ossenworst. Hmmmmmm.

 • Reply Nicole 2 mei 2017 at 07:28

  Ik lunch graag met wraps en zalm. Dat is een van de dingen die ik nu erg mis. Verder at ik salades met avocado, tomaat, garnalen, etc. Heerlijk! Of met geitenkaas of feta of.. Hmmm!
  Verder goed bezig Monique! Ik heb die telvrije dagen nooit zo gedaan. Bij mij was een telvrije dag gewoon echt een dag waarop ik niet telde haha. Dus bijv met kerst ofzo.

 • Reply MarjonS 2 mei 2017 at 07:55

  Waf goed, weer afgevallen. Ik volg geen dieet of id en lunch gewoon met brood. Niks speciaals dus.

 • Reply Cindy 2 mei 2017 at 07:55

  Ik vind tonijn salade op geroosterd brood lekker. Een blikje tonijn gemengd met fijn gesneden paprika en augurk. Beetje ketchup en mayonaise en dan op brood. Weet niet of ketchup en mayonaise ‘veel punten’ is maar misschien is er een alternatief voor?

 • Reply Essma 2 mei 2017 at 09:01

  Mijn favo lunch is een heerlijke salade met iets van zuivel, koolhydraten, groenten en fruit! Dat eet ik niet iedere dag, maar als ik alles in huis heb voor zo’n salade dan is dat! Heerlijk

 • Reply Vlijtig Liesje 2 mei 2017 at 13:45

  Ik vrees dat mijn lunch een boterham met kaas is die ik op de vuist opeet terwijl ik de hond uitlaat….

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.