GEZONDHEID

Weight Watchers Update #4 | De stand na Pasen

21 april 2017

Wat ging het die eerste weken lekker! Vanaf het moment dat ik met Weight Watchers begon leek het bijna vanzelf te gaan. Maar de afgelopen week hadden we natuurlijk de Paashaas op bezoek en dat maakte het weegmoment toch een beetje extra spannend. Is er net zoveel af als de twee keer ervoor? En hoe heb ik Pasen aangepakt? 

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen: nee, er is niet zoveel af als de twee weken hiervoor. Ik moet zelfs tot mijn spijt bekennen dat de weegschaal een onsje in de plus aangaf. Maar goed, dat beschouw ik als gelijk blijven. Sinds de start is er dus nog altijd zo’n 2,5 kilo af.

Dat ik de afgelopen week niet ben afgevallen is natuurlijk geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik kan namelijk heel goed verklaren waar hem dat in heeft gezeten. In de app van Weight Watchers kun je gemakkelijk terugzien hoeveel dagen je de afgelopen week binnen je budget aan punten bent gebleven (en hoeveel dagen dus niet). Terugkijkend blijkt dat een verjaardag op zaterdag, een Paasontbijt op zondag en een Paasbrunch én gourmet op maandag, toch iets teveel van het goede waren. Niet zo verwonderlijk als ik het zo achter elkaar opsom, toch?

Om het even van de positieve kant te bekijken: ik heb enorm genoten van de Paasdagen en heb niet gedachteloos dingen naar binnen gewerkt. Dat wat ik at waren ook echt de dingen waar ik zin in had en dat was wat ik vooraf met mezelf had afgesproken. Geen volgepropt gevoel dus en op maandag maakten we ’s middags een fijne wandeling om toch aan de nodige beweging te komen.

Vol goede moed verder

Deze week staan er geen bijzondere dingen op de planning en kan ik dus lekker verder gaan zoals ik bezig was. Ik heb tijdens de cursus ook weer wat leesmateriaal meegekregen dus voor de nodige inspiratie en motivatie ga ik dat maar eens doornemen. En dit weekend wil ik ook graag iets bakken uit de recepten van WW! Een lekkere traktatie die ik kan inpassen in mijn puntenbudget. Want ook dat is Weight Watchers: weten dat je nog gewoon dingen mag maken en eten die je lekker vindt!

En dan gaan we volgende week natuurlijk wel weer voor dat minnetje op de weegschaal.

Vind jij dat (veel) lekker eten erbij hoort tijdens feestdagen?

5 Comments

 • Reply Nicole 21 april 2017 at 08:34

  Lekker eten hoort er zeker bij. Maar mijn idee van lekker eten was tijdens mn ww avontuur wel wat veranderd.
  Want lekker eten hoeft niet altijd ongezond eten te zijn. Er is zoveel lekkers wat maar weinig punten heeft bijvoorbeeld..Plus ik moet wel zeggen dat wanneer er 2 feestdagen na elkaar waren en er dus ook een verjaardag ofzo aan geplakt zat dat ik er dan wel voor koos om niet alle dagen mee te eten. Maar op de verjaardag at ik dan niets of alleen dingen zonder punten etc. Ik leerde wel bij ww dat het niet EN EN EN kan zijn. Maar je geniet dan wel extra wanneer je jezelf wél iets toestaat!

 • Reply Kris10 21 april 2017 at 09:51

  Lekker eten hoort erbij! Dat hoeft niet per se veel te zijn maar als je op zo’n feestdag zin hebt in een paasei … moet je jezelf dat vooral gunnen.

 • Reply Sabrina 21 april 2017 at 12:05

  super bezig! Soms eens genieten moet kunnen. veel succes nog!

 • Reply Patricia 22 april 2017 at 06:25

  Verstand weet dat het niet altijd veel hoeft te zijn, maar wat is het ook fijn om gewoon met je naasten te eten zonder na te denken. Omdat je langer aan tafel zit, eet je meer, maar die quality time moet je ook koesteren.

 • Reply Essma 22 april 2017 at 09:31

  Ja dat is een lastige 😕…ergens vind ik dat je moet genieten en niet alles wat er staat moet negeren terwijl je dat wel graag wil. Ik zou het met mate doen denk ik. Van alles wat proeven (als ik het ook lekker vind) maar dan met mate…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.