GEZONDHEID

Weight Watchers Update #2 – Is er wat af?

7 april 2017

weight watchers update

Wat leek het een eeuwigheid te duren voor ik weer naar de cursus van Weight Watchers mocht! Ik was de eerste keer natuurlijk op maandag gegaan, maar deze week ging ik voor het eerst op mijn vanaf nu ‘vaste’ woensdagavond. Ik moest dus net iets langer dan een week wachten voor ik weer op de weegschaal mocht. Hoe is mijn eerste week verlopen? En wat liet de weegschaal zien?

Mijn afgelopen week

De Weight Watchers app en ik zijn de afgelopen week beste maatjes geworden. Ik heb trouw alles ingevoerd wat ik at (en dronk). Ik vind het fijn om te weten hoeveel ik op een dag ‘mag’ eten en hoeveel ruimte ik ’s avonds nog heb om wat lekkers te pakken. Ik ben ook nog niet zo gewend aan het puntensysteem dat ik van alles al uit mijn hoofd weet hoeveel punten het waard is. Ik denk dat dat gaandeweg steeds makkelijker wordt en ik het wat meer los kan laten.

Ik merk nu al dat ik gezondere keuzes maak doordat ik het zonde vind om ergens een hele berg punten aan kwijt te zijn. Daarom heb ik bijvoorbeeld 30+-kaas in huis gehaald en de light jam van Lidl. Als jullie het leuk vinden zal ik binnenkort eens een boodschappenlijstje delen van Weight Watchers-proof producten die je gewoon in de supermarkt kunt vinden.

Misschien vraag je je af of ik dan honger heb gehad de afgelopen week. Ik zou liegen als ik zei dat dat niet zo was. Maar daarmee bedoel ik niet dat ik extreem heb lopen afzien hoor, helemaal niet! Volgens mij is het vrij normaal dat je maag gaat knorren als het bijna tijd is om iets te eten. Ik at voorheen alleen waarschijnlijk zo veel en vaak dat ik dat gevoel meestal voor was. Het is dus even wennen om dat weer opnieuw te ervaren, maar eigenlijk is het iets heel natuurlijks. Bovendien is het een fijn idee te weten dat ik altijd een stuk fruit kan pakken als ik trek heb. Daar hoef ik namelijk (net als voor groente) geen punten voor te rekenen.

Het weegmoment

De cursus vond plaats op een locatie die ik wel ongeveer kende, maar bij het navigeren bleek ik toch niet helemaal goed te weten hoe ik er het snelst kwam. Oeps! Ietwat gehaast liep ik daarom om vijf minuten voordat de coach met haar praatje zou beginnen het zaaltje binnen. De ontvangst was net als vorige week heel warm en er werd de tijd genomen om me rustig te wegen. Net als vorige week ging ik met schoenen aan de weegschaal op. Wel deed ik uiteraard mijn winterjas uit en ook het jasje dat ik daaronder aan had.

Ik had het vooraf niet zo verwacht maar ik vond het toch even een spannend moment om op de schaal te stappen. Wat als er helemaal niets af zou zijn? Of, erger nog, wat als ik zou zijn aangekomen? Gelukkig bleken die zorgen voor niets, want de weegschaal gaf een prachtig cijfer aan: 74,9 kilo. Dat betekent dus dat ik ten opzichte van vorige week maandag 1,3 kilo ben afgevallen. Wow!!!

Op naar een nieuwe week

En deze week gaan we natuurlijk weer vrolijk verder. Toevallig heb ik gisteravond voor het eerst voor het avondeten een recept van Weight Watchers gemaakt. Een stoofpotje met kip en rijst (zie de foto hierboven). Erg lekker en gezond en het viel ook in de smaak bij Lise en M. Ik ben zeker van plan de komende tijd nog meer recepten te gaan uitproberen en bijvoorbeeld ook eens iets lekkers te gaan bakken.

Het grappige is dat ik veel creatiever aan het denken ben over mijn dagmenu dan voorheen. Ik at toch wel vaak zo’n beetje dezelfde dingen (met uitzondering van het avondeten dan). Nu ben ik veel meer aan het zoeken naar de dingen waar ik écht zin in heb, die goed voor me zijn en me lang een verzadigd gevoel geven. Dat lijkt me niet alleen gezonder, maar is ook veel leuker en lekkerder.

Met een positief gevoel ga ik deze nieuwe week tegemoet. Mijn coach mailde me gisterochtend dat mijn eerste doel op -5% gezet is. Dat komt neer op 3,8 kilo. Ik ben benieuwd wanneer het zover is, maar ik heb geen haast hoor. Ik vind het belangrijk dat het geleidelijk gaat en op een gezonde manier. Ik moet zeggen dat het me tot nu toe trouwens nog niet veel moeite heeft gekost me aan deze nieuwe manier van eten te houden. Ik heb gewoon nog geen enkel gedachteloos snaaimoment gehad en op feestjes kon ik me prima beperken tot een paar lekkere dingen. Dat maakt me toch best trots, al weet ik dat ik nu natuurlijk nog super gemotiveerd ben en er vast momenten komen dat het me minder makkelijk af zal gaan.

Zijn er dingen van de cursus of Weight Watchers in het algemeen die je zou willen weten? Stel je vragen gerust 🙂

Keep you posted!

12 Comments

 • Reply Essma 7 april 2017 at 09:30

  Dag Monique. Wat goed van je! Ik heb ook een tijdje weight watchers gedaan en dat beviel goed. Ik vraag me alleen af of je dat wel kunt doen icm borstvoeding geven. Ik weet namelijk nog dat dat een van de voorwaarden (dat je het niet geeft) was bij mijn eigen aanmelding.

  • Reply Silke 7 april 2017 at 21:16

   Hier in belgie mag het perfect in combi met bv. Je krijgt dan meer punten en extra begeleiding.

  • Reply Monique 7 april 2017 at 23:20

   Weight Watchers kan prima in combinatie met het geven van borstvoeding. Ik denk dat ze dat inmiddels hebben aangepast. Bij je aanmelding kun je aangeven of je geheel of gedeeltelijk borstvoeding geeft. Je krijgt dan extra SmartPoints per dag.

 • Reply Patricia 7 april 2017 at 10:17

  Heel veel succes. Aan je motivatie gaat het in ieder geval niet liggen.

  • Reply Monique 7 april 2017 at 23:21

   Dankjewel, ik hoop dat ik die hoog weet te houden!

 • Reply Vlijtig Liesje 7 april 2017 at 11:14

  Netjes zeg! Fijn dat er wat af is! Goed gedaan.

 • Reply jodi - liefthuis 7 april 2017 at 13:00

  Mooi begin hoor. Ik vond het heel fijn, al heb ik alleen de app gebruikt.

  • Reply Monique 7 april 2017 at 23:23

   Thanks. Ik zweer ook echt bij de app hoor, al geeft de cursus mij wel die extra stok achter de deur.

 • Reply Eveline 8 april 2017 at 00:44

  Supermooi resultaat neergezet Monique, I’m proud!;-)

 • Reply Jacqueline 8 april 2017 at 08:46

  Goed gedaan hoor!
  Waar ik vooral benieuwd naar ben, is of het bijhouden je op een gegeven moment niet gaat tegenstaan. Zal nu nog wel niet zo zijn, maar ik had dat zelf wel na een paar maanden.

 • Reply Nicole 8 april 2017 at 14:09

  Hartstikke goed! Heel veel succes verder!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.