GEZONDHEID

Weight Watchers Update #14 | Stabiliseren week 2 en 3

6 juli 2017

Wat vliegt de tijd toch! Inmiddels ben ik drie weken aan het stabiliseren. De vorige update liep een week achter, maar ik heb besloten jullie nu bij te praten over de afgelopen twee weken. Dan loopt het dus weer netjes gelijk. Zoals ik vorige keer schreef, sprak ik met mijn coach af dat ik mijn dagtotaal met 2 Smart Points zou verhogen én mijn weekextra op zou maken. Dit omdat ik de eerste week toch weer was afgevallen en het tijdens de stabilisatieperiode natuurlijk juist de bedoeling is het evenwicht te vinden waarbij je gewicht stabiel blijft.

De eerste week (week 2 van het stabiliseren dus) verliep goed. Wel had ik wat uitdagingen want we aten een keer bij IKEA en hadden een barbecue bij familie. Ik besloot daarbij wel wat op te letten, maar vooral ook te genieten en er de rest van de dag een beetje rekening mee te houden. Na die barbecue heb ik bijvoorbeeld ’s avonds niets lekkers meer gepakt terwijl ik dat normaal wel doe. En ik heb me beperkt tot twee stukjes stokbrood. Normaal zou ik waarschijnlijk (gedachteloos) wel tien stukjes hebben gepakt, nu genoot ik bewust van die twee. Zo kan het ook!

Weegmoment week 2

Op woensdag was het weer tijd om naar de cursus te gaan. Helaas was ik in de avond verhinderd omdat M met vrienden naar de bioscoop wilde. Als je een keer niet naar de cursus kunt op je vaste dag of tijd kun je altijd gebruikmaken van een andere locatie en/of dag.  Gelukkig is er ook een ochtendcursus in hetzelfde gebouw en met ‘mijn’ coach. Opgelost! De weegschaal gaf 66,4 kilo aan en dat was 0,7 kilo minder dan de week ervoor. Toch afgevallen dus. Maar… in de ochtend weeg je hoe dan ook pakweg een kilo minder dan ’s avonds. Eigenlijk gaf dat resultaat dus geen reëel beeld en is het tijdens het stabiliseren handiger om óf altijd ’s ochtends óf altijd ’s avonds naar de cursus te gaan. Maar nood breekt wet en in overleg met de coach besloot ik mijn puntenaantal gelijk te houden voor de komende week.

Weegmoment week 3

En die week was me er eentje. Donderdagmiddag vertrok ik met M en mijn broertje richting Zeeland, voor Concert at SEA. We verbleven tot en met zondag op de camping en het festival was op vrijdag en zaterdag. Koken was er niet bij die dagen, maar ik heb wel geprobeerd de meest gezonde opties te kiezen (en ook volop te genieten natuurlijk!). Een biertje hoort er, als je daarvan houdt, gewoon bij toch? We kozen ervoor te voet naar het festivalterrein te gaan en daardoor was ik op die dagen sowieso al een uur per dag aan het wandelen. Alles bij elkaar bleek ik zo’n 20.000 stappen per dag te hebben gezet. Om over het dansen nog maar te zwijgen. Ik hoopte met al die beweging toch een beetje stabiel te zijn gebleven.

Dinsdagavond ging ik ook nog eens naar het concert van Robbie Williams, maar daar hield ik het netjes bij één biertje en een halve kroket 😉 Aangezien mijn broertje woensdag jarig was en we bij hem thuis uitgenodigd waren kon ik toch niet ’s avonds naar de cursus en koos ik opnieuw voor de ochtend. Ik was heel benieuwd wat de afgelopen week voor gevolgen had gehad voor mijn gewicht. Van punten tellen was het de meeste dagen niet gekomen, dus ik had werkelijk geen idee! En wat denk je? 66,0 kilo schoon aan de haak. 0,4 kilo minder dan een week eerder, toen ik dus ook in de ochtend ben gewogen.

Het is in de stabilisatiefase handig om elke week even te babbelen met je coach, zodat je kunt overleggen wat je de nieuwe week met het aantal Smart Points moet doen. We besloten dit keer nog iets hoger te gaan zitten om te kijken wat dat doet. 3 Smart Points per dag er bovenop en het weekextra volledig benut. Ook heb ik me voorgenomen weer netjes in de app bij te houden wat ik allemaal eet en ga ik weer lekker gezond koken! Ja, daar kijk ik echt naar uit na dagen van liflafjes.

Op naar volgende week, dan ben ik al 4 weken aan het stabiliseren. Ik ben benieuwd of dit puntenaantal bij me past en ik daarmee op gewicht blijf! 

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.